Towarzyszu, w kolektywie łatwiej!

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
kamilb

Towarzyszu, w kolektywie łatwiej!

Post autor: kamilb »

Kto jest chetny do wspólnego chodzenia na siłownie? Zawsze to łatwiej sie zebrać jak wiemy, że ktoś na nas czeka i sie obrazi jeśli go olejemy ;)

Ok. 3 miesiecy temu zapisałem sie na siłownie na Ellipse, jest tam bardzo przyjemnie i miło, a po treningu można sie zrelaksować w saunie mokrej, suchej, jackuzzi lub na leżaczkach z chilloutową muzyczką w tle. Przez pierwsze dwa miechy szło mi nieźle i byłem tam 3-4 razy w tygodniu. Później rozpocząłem nową prace, zepsuł mi sie samochód... no właśnie... W kółko wymówki i wymówki aż po dzień dzisiejszy.

Jeśli macie podobny charakterek to chetnie sie z Wami wybiore na odswiezenie "aktywny wypoczynek" :D Zasada jest jedna, każdy ma prawo zrezygnować tylko z 1 na 10 spotkań 8)
Jowi

Post autor: Jowi »

Kamil, a co to za siłownia, gdzie się znajduje? Mają jakąś stronkę internetową ? (nie mogę znaleźć) ;)
Jowi

PS. Wiem, że szukasz raczej towarzyszy płci męskiej na maszyny (ja lubię zajęcia grupowe), ale powiem ci tylko, że twoja zasada "zmotywujmy się razem" (każdy ma prawo zrezygnować tylko z 1 na 10 spotkań) jest ekstra <mrgreen>
Awatar użytkownika
kamilb

Hej Jowi,
nie no coś Ty. Ja nie chce chodzić żeby rzeźbić sobie kaloryfer, bo najpierw musze pozbyć sie dużego bojlera. Wiec w tym wypadku orbitreki, bieżnie, rowerki i ogólnie takie takie... :)

Po za tym, nawet jeśli, to przebywanie w dwóch różnych czesciach siłowni nie jest taka zła. Miło byłoby móc zamienić kilka słów w trakcie ćwiczeń, ale główna idea polega na tym, żeby razem tam przyjść. Jak sie już jest, to zrobi sie przynajmniej 50% tego co sie zamierzało, a to już dobrze. Coś w stylu partnerów w Anonimowych Alkoholikach. Każdy w końcu ma czasem słabsze dni lub brakuje mu motywacji.

Informacje o Ellipse znajdziesz na: www.ellipse.lu

Jest położone na Kirchbergu. Z wiadomych mi opinii i własnego doświadczenia jest to najschludniejsza i najprzyjemniejsza siłownia w Luksemburgu. Klimatyzacja, maszyny nówki, stylowe wnetrze, wszystko zadbane, bardzo duża powierzchnia, 6-7 telewizorów, od których dźwiek jest poprowadzony do maszyn (włącza sie słuchawki i kanał, który chce sie ogladać), przyjemna obsługa i bardzo kulturalni ludzie. Jest schludnie, czysto i przyjemnie. Nawet w meskich szatniach pachnie eukaliptusem i mentolem, a nie cieżkim potem. Tak zacząłem sie rozpisywać, że aż sam nabrałem ochoty. Wskakuje w dresy i jade! :D
Jowi

<mrgreen> Cudownie patrzeć na samomotywację ;)
Kamil, Kirshberg nie jest mi po drodze (domyślam się, ze tam pracujesz?), ale czemu nie. Motywuję jeszcze jedną koleżankę z forum, bo to ten sam przypadek - samej się nie chce...
A powiedz - chciałbyś chodzić w porze lunchu czy raczej wieczorem? I ile razy w tygodniu? ;)
Awatar użytkownika
kamilb

Hej. A tu Cie zaskocze: Z domu na Kirchberg mam 10km a z pracy 24 :D
Myślałem o 3-4 razach w tygodniu. Powiedzmy pon-śr-pt-sob
Jowi

Ach :)
Bo ja z kolei należę do tych luksemburskich ufoludków, którzy nie mają samochodu. I Agniesza też nie. Więc... Na ulicy Hollerich są dwa kluby : jeden nazywa się HealthCity a drugi Athletic Center. Myślałam właśnie, żeby zapisać się do któregoś z nich, po prostu ze względów praktycznych : zawsze mogę łatwo skoczyć do i z domu ;-)
A jeśli chodzi o tempo, to mam mega dla siebie wyzwanie : chodzić 2 razy w tygodniu! :D
Jutro wieczorem widzę się z Agą, przedyskutujemy temat, tak, żeby od 1ego października ruszyć z planem.
BTW, idziemy na 18 właśnie do Athletic Center na lekcję próbną tańca orientalnego. Może chcesz podjechać obejrzeć siłownię (jeśli jeszcze jej nie znasz?)
Nowa

Post autor: Nowa »

Jowi, daj znac jak wam sie spodoba i czy jest tam gdzie zaparkowac, bo ja z tych ufoludkow co mieszkaja na wsi :)
Awatar użytkownika
kamilb

Rozumiem. Szczesliwie dla mnie odezwał sie tez szczesliwy członek Ellipse. Athletic center w ogóle mi nie podeszło, najdelikatniej rzecz ujmując jest tam moim zdaniem nieprzyjemnie. Słyszałem, że HealthCity lepsze, ale też bez rewelacji. Ale wzgledy praktyczne ważne. Ja nie ważne gdzie, wszedzie i tak musze samochodem podjechać :)
Jowi

kamilb pisze:Rozumiem. Szczesliwie dla mnie odezwał sie tez szczesliwy członek Ellipse. Athletic center w ogóle mi nie podeszło, najdelikatniej rzecz ujmując jest tam moim zdaniem nieprzyjemnie. Słyszałem, że HealthCity lepsze, ale też bez rewelacji. Ale wzgledy praktyczne ważne. Ja nie ważne gdzie, wszedzie i tak musze samochodem podjechać :)
Kamil,

My dzisiaj sprawdziłyśmy cennik Ellipse, i niestety nie jest w ogóle na naszą kieszeń ! Dla mnie to zdecydowanie zbyt ogromniasty wydatek.

Wyszłyśmy natomiast z lekcji próbnej z Athletic Center BARDZO zadowolone, i decydujemy zapisać się tam. Jak już pisałam w jakimś innym wątku, mają najtańszą ofertę (czterokrotnie tańszą od Ellipse), dość urozmaicony program, bardzo fajnych nauczycieli i miłą obsługę (prowadzi małżeństwo z synem). W klubie jest część "mordowni" z maszynami, ale również dwie bardzo sympatyczne sale do zajęć grupowych : fitness, taniec, sztuki walki itd. Zajęcia tańca bardzo nam się dzisiaj podobały, a na maszynach uśmiałysmy się po pachy <mrgreen>

Szkoda, że jest ci tam nieprzyjemnie, bo szukam jakiegoś zmotywowanego towarzysza, takiego właśnie jak ty ;) Od października będę chodzić do AC regularnie, przynajmniej 2 razy w tygodniu. Gdybyś kiedyś zmienił zdanie, daj znać, a tymczasem miłych wypocin w Ellipse! :*

PS. Health City jest fintess klubem bardzo na poziomie, nieporównywalnym do AC.
Rozumiem, że to nie Ellipsowskie SPA, ale na pewno nie jest to mordownia ;)
Jowi

Nowa pisze:Jowi, daj znac jak wam sie spodoba i czy jest tam gdzie zaparkowac, bo ja z tych ufoludkow co mieszkaja na wsi :)
Kasiu, BARDZO nam się podoba (choć jak widać gusta są różne, wiele osób uważa AC za mordownię, z czym zupełnie się nie zgadzam). Oferta jest niedroga, zajęcia tańca świetne, jest gdzie zaparkować. Jeśli chcesz dołączyć do naszej zmotywowanej dwuosobowej grupki, to czekamy na Ciebie !!! <mrgreen>
Jowi

PS. @Nowa

Kasiu, rozkład zajęć na ich stronie internetowej jest nieaktualny, daj znać czy chciałabyś chodzić wieczorami czy w południe a powiem Ci, co mają. Poza tym chcemy po każdych zajęciach grupowych spędzić pół godziny na maszynkach - plotkując czas mija szybciej ;-)
Awatar użytkownika
Sie

Post autor: Sie »

Jowi pisze:
kamilb pisze:Rozumiem. Szczesliwie dla mnie odezwał sie tez szczesliwy członek Ellipse. Athletic center w ogóle mi nie podeszło, najdelikatniej rzecz ujmując jest tam moim zdaniem nieprzyjemnie. Słyszałem, że HealthCity lepsze, ale też bez rewelacji. Ale wzgledy praktyczne ważne. Ja nie ważne gdzie, wszedzie i tak musze samochodem podjechać :)
Kamil,

My dzisiaj sprawdziłyśmy cennik Ellipse, i niestety nie jest w ogóle na naszą kieszeń ! Dla mnie to zdecydowanie zbyt ogromniasty wydatek.

Wyszłyśmy natomiast z lekcji próbnej z Athletic Center BARDZO zadowolone, i decydujemy zapisać się tam. Jak już pisałam w jakimś innym wątku, mają najtańszą ofertę (czterokrotnie tańszą od Ellipse), dość urozmaicony program, bardzo fajnych nauczycieli i miłą obsługę (prowadzi małżeństwo z synem). W klubie jest część "mordowni" z maszynami, ale również dwie bardzo sympatyczne sale do zajęć grupowych : fitness, taniec, sztuki walki itd. Zajęcia tańca bardzo nam się dzisiaj podobały, a na maszynach uśmiałysmy się po pachy <mrgreen>

;)
Tak jak najbardziej warto ;cena,dobrzy nauczyciele,lokalizacja,ogolnie mila atmosfera ,ludzie pomocni ,jak ktos nie jest zorientowany ,nawet nie pytajac sami podchodza doradzaja :D Naprawde warto :)
My z Jowi wybralysmy opcje :taniec belly dance,z wszystkich klubow w ktorych byla mozliwosc nauki tego tanca w ATHLETIC CENTER jest najtaniej ,do tego nauczycielka naprawde potrafi uczyc :) w poprzednich klubach nie bardzo..+mozliwosc korzystania z silowni ,a koledze nie spodobalo sie moze dlatego ,ze nie mial towarzystwa ,nie byl poztytywnie nastawiony ? ;)
Ostatnio zmieniony 25-09-2012, 21:25 przez Sie, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Sie

[quote="Jowi"]Zajęcia tańca bardzo nam się dzisiaj podobały, a na maszynach uśmiałysmy się po pachy <mrgreen>

quote] o tak 200 kcal w 5 minut <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sie

Jowi pisze:
kamilb pisze::)
. Zajęcia tańca bardzo nam się dzisiaj podobały, a na maszynach uśmiałysmy się po pachy <mrgreen>

;)
tak -200kcal w 5 minut <mrgreen>
ODPOWIEDZ