Czy ktoś z forumowiczów mieszka w Fentange?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
Marguerite2003

Czy ktoś z forumowiczów mieszka w Fentange?

Post autor: Marguerite2003 »

Właśnie wprowadziliśmy się do mieszkania w Fentange (osiedle naprzeciw kościoła). Ku naszemu zaskoczeniu, wszędzie wokół słychać dużo polskiego... Mieszkamy niemal "balkon w balkon" z jakąś polską rodziną (jak balkony otwarte to słychać... :> ), po drugiej stronie ulicy parkuje również auto na polskich blachach.
Pomyśleliśmy, że być może to ktoś z forumowiczów - miło byłoby poznać sąsiadów... Jeżeli mieszkacie w tym rejonie i mielibyście ochotę nawiązać kontakt, proszę o maila na priva! :)
ola_g

Re: Czy ktoś z forumowiczów mieszka w Fentange?

Post autor: ola_g »

Marguerite2003 pisze:Właśnie wprowadziliśmy się do mieszkania w Fentange (osiedle naprzeciw kościoła). Ku naszemu zaskoczeniu, wszędzie wokół słychać dużo polskiego... Mieszkamy niemal "balkon w balkon" z jakąś polską rodziną (jak balkony otwarte to słychać... :> ), po drugiej stronie ulicy parkuje również auto na polskich blachach.
Pomyśleliśmy, że być może to ktoś z forumowiczów - miło byłoby poznać sąsiadów... Jeżeli mieszkacie w tym rejonie i mielibyście ochotę nawiązać kontakt, proszę o maila na priva! :)
19, Op der Sterz, parter
Ostatnio też widziałam samochód na polskich rejestracjach.
Awatar użytkownika
Marguerite2003

Jak Honda Accord to my :D Op der Sterz 27 :-)
Super, że mamy blisko polskich sąsiadów :-)
Borys

Post autor: Borys »

Ja tam raz zaparkowalem mojego duzego Fiata i ktos mi wlozyl za wycierak kartke (Polak) z prosba o kontakt bo mu sie spodobal moj samochod. Bylem tylko godzine lub dwie w gosciach u Luksemburakow.

BTW Nie wiecie nic o jakims przytulnym mieszkanku do wynajecia w tamtej okolicy ?
Wlasnie z zona szukamy...
Ura Bura Szef Podwóra
Renata

Post autor: Renata »

Miło mi i mojej rodzince będzie dołączyć ( już od 1.07) do grupy Polaków zamieszkałych w Fentange :) Od razu jakoś raźniej się przeprowadzać :)
My na 27, Op der Sterz. Marguerite2003 wciąż pod tym samym adresem?
Pozdrawiam
Renata
lestat

Post autor: lestat »

Witamy nową sąsiadkę, jestem gorszą polówką Marguerite2003 ;) Mieszkamy na 27 Op der Sterz więc miło będzie powitać. Wprowadzacie się może na pierwsze piętro? Jak tylko się wprowadzicie zapraszamy na winko na trzecie :)
Pozdrawiamy
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

no to wesoło tam macie :)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
Marguerite2003

Ano mamy :) Na winko możemy nie tylko sąsiadów zaprosić ;)
Renata

Post autor: Renata »

lestat pisze:Witamy nową sąsiadkę, jestem gorszą polówką Marguerite2003 ;) Mieszkamy na 27 Op der Sterz więc miło będzie powitać. Wprowadzacie się może na pierwsze piętro? Jak tylko się wprowadzicie zapraszamy na winko na trzecie :)
Pozdrawiamy
Witamy, witamy :) Wprowadzamy się na pierwsze piętro. Miło mieć rodaków obok siebie :) Dziękujemy za zaproszenie :) Do zobaczenia wkrótce :)
Pozdrawiamy
ODPOWIEDZ