Czy ktoś z forumowiczów mieszka w Fentange?
Moderator: LuxTeam
- Marguerite2003
Czy ktoś z forumowiczów mieszka w Fentange?
Właśnie wprowadziliśmy się do mieszkania w Fentange (osiedle naprzeciw kościoła). Ku naszemu zaskoczeniu, wszędzie wokół słychać dużo polskiego... Mieszkamy niemal "balkon w balkon" z jakąś polską rodziną (jak balkony otwarte to słychać... :> ), po drugiej stronie ulicy parkuje również auto na polskich blachach.
Pomyśleliśmy, że być może to ktoś z forumowiczów - miło byłoby poznać sąsiadów... Jeżeli mieszkacie w tym rejonie i mielibyście ochotę nawiązać kontakt, proszę o maila na priva!
Pomyśleliśmy, że być może to ktoś z forumowiczów - miło byłoby poznać sąsiadów... Jeżeli mieszkacie w tym rejonie i mielibyście ochotę nawiązać kontakt, proszę o maila na priva!
Re: Czy ktoś z forumowiczów mieszka w Fentange?
19, Op der Sterz, parterMarguerite2003 pisze:Właśnie wprowadziliśmy się do mieszkania w Fentange (osiedle naprzeciw kościoła). Ku naszemu zaskoczeniu, wszędzie wokół słychać dużo polskiego... Mieszkamy niemal "balkon w balkon" z jakąś polską rodziną (jak balkony otwarte to słychać... :> ), po drugiej stronie ulicy parkuje również auto na polskich blachach.
Ostatnio też widziałam samochód na polskich rejestracjach.
- Marguerite2003
Ja tam raz zaparkowalem mojego duzego Fiata i ktos mi wlozyl za wycierak kartke (Polak) z prosba o kontakt bo mu sie spodobal moj samochod. Bylem tylko godzine lub dwie w gosciach u Luksemburakow.
BTW Nie wiecie nic o jakims przytulnym mieszkanku do wynajecia w tamtej okolicy ?
Wlasnie z zona szukamy...
BTW Nie wiecie nic o jakims przytulnym mieszkanku do wynajecia w tamtej okolicy ?
Wlasnie z zona szukamy...
Ura Bura Szef Podwóra
- Marguerite2003
Witamy, witamy Wprowadzamy się na pierwsze piętro. Miło mieć rodaków obok siebie Dziękujemy za zaproszenie Do zobaczenia wkrótcelestat pisze:Witamy nową sąsiadkę, jestem gorszą polówką Marguerite2003 Mieszkamy na 27 Op der Sterz więc miło będzie powitać. Wprowadzacie się może na pierwsze piętro? Jak tylko się wprowadzicie zapraszamy na winko na trzecie
Pozdrawiamy
Pozdrawiamy