Pomoc- Szukam nowego zarządcy nieruchomościami.

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
eustachy

Pomoc- Szukam nowego zarządcy nieruchomościami.

Post autor: eustachy »

Jestem wściekły i pisze w emocjach!!! <evil>
Moj " przekochany Pan Syndic" przysłał mi roczne rozliczenie, triumf jego pazerności i lenistwa.
Drodzy, czy możecie mi polecić nieluksemburska firmę, która w sposób klarowny będzie prowadzić rozliczenia i księgowość?

Zastanawiam się czy możne jest tu polska firma świadcząca takie usługi <?>
misio

Post autor: misio »

A musisz go mieć? Wiesz, mnie tez raz do tego chcieli zmusić. Raz grzecznie odmówiłem, drugi tez. 3 raz odmówiłem bardziej konkretnie. Więcej nikt mnie nie zaczepial. Zrób to samo albo przynajmniej odmów zapłaty do momentu uzyskania zadowalającego cię wyjaśnienia.
Awatar użytkownika
eustachy

Post autor: eustachy »

Misio, dzięki za odpowiedz.

Niestety muszę bo to dom wielorodzinny :(
:(
misio pisze:A musisz go mieć? Wiesz, mnie tez raz do tego chcieli zmusić. Raz grzecznie odmówiłem, drugi tez. 3 raz odmówiłem bardziej konkretnie. Więcej nikt mnie nie zaczepial. Zrób to samo albo przynajmniej odmów zapłaty do momentu uzyskania zadowalającego cię wyjaśnienia.
misio

I tu cię zaskoczę. Właśnie w takiej sytuacji podziękowałem.
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

a jak w takiej sytuacji opłaca się koszty wspólne (np. prąd we wspólnym garażu)?
misio

Dobrze wiesz jak jest to wyliczone. Natomiast firmie biorącej pieniądze za nic nie robienie nie płace.

I nie ma zmiłuj żeby mnie ktokolwiek zmusił. Ale każdy robi jak chce. Każdy ma prawo decydować o tym kogo życie sponsoruje ;)
Awatar użytkownika
simmo

Post autor: simmo »

Podbije temat bo mam ten sam problem. Spotkal ktos zarzadce nieruchomosci godnego polecenia? Albo przynajmniej takiego, ktory nie wydaje sie byc beznadziejny - to juz cos.
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

simmo pisze:Podbije temat bo mam ten sam problem. Spotkal ktos zarzadce nieruchomosci godnego polecenia? Albo przynajmniej takiego, ktory nie wydaje sie byc beznadziejny - to juz cos.
CTM (Cost & Time Management) SA
Mr Yann Zappone

Firma (a konkretnie Mr Zappone) od lat jest syndykiem domu, w ktorym mam mieszkanie i niezle sie wywiazuje z obowiazkow. W porownaniu do poprzedniego syndyka, ogromna jakosciowa roznica.
Awatar użytkownika
simmo

Post autor: simmo »

xtheo7 pisze:
simmo pisze:Podbije temat bo mam ten sam problem. Spotkal ktos zarzadce nieruchomosci godnego polecenia? Albo przynajmniej takiego, ktory nie wydaje sie byc beznadziejny - to juz cos.
CTM (Cost & Time Management) SA
Mr Yann Zappone

Firma (a konkretnie Mr Zappone) od lat jest syndykiem domu, w ktorym mam mieszkanie i niezle sie wywiazuje z obowiazkow. W porownaniu do poprzedniego syndyka, ogromna jakosciowa roznica.
Dzieki, sprobuje z CTM!
Awatar użytkownika
wojtek

Post autor: wojtek »

Wiem, ze koszt miesieczny dla syndyka zalezy od rodzaju i wielkosci budynku, dzialki, itp. Chetnie bym sie dowiedzial ile srednio placicie syndykowi za swoje mieszkania w Luksemburgu?
Lotnik

Re: Pomoc- Szukam nowego zarządcy nieruchomościami.

Post autor: Lotnik »

Witam,

Podbijam temat - czy ktos moze podzielic sie informacja nt. stawki za zarzadzanie budynkiem, ktora co miesiac nalicza syndyk(gerant)?

Moj aktualny liczy sobie 24Eur/miesiac za tzw. unit - i nie wiem czy to duzo czy malo...

Budynek znajduje sie w Lux-City, w budynku jest ok. 14 mieszkan.

Z gory dziekuje,
Lotnik
ODPOWIEDZ