sani-block

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
Awatar użytkownika
jespere

sani-block

Post autor: jespere »

mam problem techniczny - moze ktos z szanownych forumowiczow zna sie na tym.

chodzi o wc zabudowane na amen - tzw sani-block - cieknie odrobine woda (tzn w ubikacji, nie na zewnatrz) czy do tego cuda da sie dostac- bez rozwalania scian?
np przez spluczke???

licze na pomoc merytoryczna, albo moze ktos chce sie podjac zadania - za oplata oczywiscie.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: sani-block

Post autor: wilqs72 »

jespere pisze:mam problem techniczny - moze ktos z szanownych forumowiczow zna sie na tym.

chodzi o wc zabudowane na amen - tzw sani-block - cieknie odrobine woda (tzn w ubikacji, nie na zewnatrz) czy do tego cuda da sie dostac- bez rozwalania scian?
np przez spluczke???

licze na pomoc merytoryczna, albo moze ktos chce sie podjac zadania - za oplata oczywiscie.

pozdrawiam
Zwykle się da - trzeba zdjąć przycisk do spuszczania wody. Nie wiem jaki masz model, ja miałem w Polsce Geberit i tam trzeba było trochę przesunąć cały mechanizm w którąś stronę (chyba w dół) i można go było wyjąć. Popróbuj go trochę poruszać - powinineneś wyczuć jak w środku napina się sprężyna, stawiając opór i odpychając przycisk do poprzedniego położenia, ew. może gdzieś w necie znajdziesz opis.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
jespere

dzieki,

przycisk to juz zdejmowalem i regulowalem dlugosc ramienia spluczki, ale ciagle jeszcze lekko kapie. ciagle szukam co jeszcze moge tam regulowac.

pozdrawiam

hydraulik polski :)
lestat

Post autor: lestat »

A nie masz przypadkiem na końcu takiego rurki uszczelki przylgowej? Problem może dotyczyć właśnie tej uszczelki, miestety czasami uszczelka twardnieje i się wywija do góry. Taki problem miałem już w kilku modelach.

Powodzenia.
MaWi

Post autor: MaWi »

Stary, po co szukac daleko. Zwroc sie do tego goscia: ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

[quote="MaWi"]Stary, po co szukac daleko. Zwroc sie do tego goscia: ;)

No ale ten gosc tu nie przyjedzie - przeciez on zostal w PL.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

MaWi pisze:Stary, po co szukac daleko. Zwroc sie do tego goscia: ;)
On chyba zrezygnował z hadrauliki, ostatnio widziałem jak próbował szczęścia w tańcu.
Ale jeśli tak samo reperuje spłuczki jak wycina hołubce, to już lepiej żeby jespere sam sobie tego sani-block'a naprawił ;)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
jespere

jeszcze raz dzieki za rady

juz zglebilem problem - to jest raczej ginekologia niz hydraulika, ale dalem rade :)

a plakatu kiedys szukalem w necie i nie znalazlem. czemu po prostu nie zadzwonilem do ma-wiego???
ODPOWIEDZ