Orzeszki pistacjowe - ktos chetny?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Orzeszki pistacjowe - ktos chetny?

Post autor: digilante »

Pan Rafii jest wlascicielem firmy IRECO tu w Luksie, i w sumie sam przez kupe lat wprowadzil pistacje do Europy. Ma wiele nagrod, z tym Businessman of the Year. Orzeszki pierwszej klasy.

Mniejsza z tym, chodzi o to ze straszliwie lubie te orzeszki, i mam szanse zamowic 10kg prosto z firmy, za rowne 80 euro [TVA wliczone]. Czyli, 8 euro za kilo, a normalnie w sklepach jest po 20 euro, i do tego nie swieze. Nie wyobrazam sobie jednak ze jestem w stanie zjesc cale 10kg w kilka miesiecy - tak, nawet JA tego nie wykonam <mrgreen>

Czy bylyby jakies osoby chetne dolaczyc sie do zamowienia, i wziasc 1 lub 2 kg?

Orzeszki amerykanskie, tutaj prazone.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Ja z przyjemnościa wezme 2 kg. Jak będziesz miał, to daj znac, jak je odebrać.
Danka
Borys

Re: Orzeszki pistacjowe - ktos chetny?

Post autor: Borys »

digilante pisze:Pan Rafii jest wlascicielem firmy IRECO tu w Luksie, i w sumie sam przez kupe lat wprowadzil pistacje do Europy. Ma wiele nagrod, z tym Businessman of the Year. Orzeszki pierwszej klasy.

Mniejsza z tym, chodzi o to ze straszliwie lubie te orzeszki, i mam szanse zamowic 10kg prosto z firmy, za rowne 80 euro [TVA wliczone]. Czyli, 8 euro za kilo, a normalnie w sklepach jest po 20 euro, i do tego nie swieze. Nie wyobrazam sobie jednak ze jestem w stanie zjesc cale 10kg w kilka miesiecy - tak, nawet JA tego nie wykonam <mrgreen>

Czy bylyby jakies osoby chetne dolaczyc sie do zamowienia, i wziasc 1 lub 2 kg?

Orzeszki amerykanskie, tutaj prazone.
Wchodze w to. Wezme najmniej 2 kg. Jak beda swierze i dobre jak te ktore jadlem np w Iranie lub te ktore znajomi przywozili mi z Syrii i Libanu to bedziemy dalej brac ;)

BTW normalnie w sklepach mozna zanelzc kg juz za 12 EUR ale jestem pewny ze sa to wlasnie jakies stare zlezale kapcie nic nie warte w porownaniu z takimi swierzynkami pachnacymi pistacjami.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
digilante

Dostalem wlasnie maila od firmy ze wyslali mi paczke orzeszkow w prezencie ;) Za kilka dni powinna dojsc, wiec jak juz bede mial to napisze czy dobre i czy warto te 10kg brac.

Nota bene: Orzeszki amerykanskie - wieksze, latwiejsze do otwarcia, ale nie tak superlatywne jak te z iranu. Mowil ze z powodow politycznych bardzo im trudno importowac z iranu, ale ze dostaja raz na czas i napisza jak tylko beda mieli.

Moze Borys wyslemy Cie do iranu po orzeszki? <mrgreen>
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
perpetua

Post autor: perpetua »

Ja tez sie chetnie przylacze (tzn. do tych 2 kg orzeszkow a nie do wycieczki do Iranu). Wysle namiary na prv.
astana

Post autor: astana »

jak je odebrac tesz1 kg
Awatar użytkownika
exxtreme

Post autor: exxtreme »

Biorę 1kg + 1kg dla Marysi. Jest cos jeszcze?
Awatar użytkownika
digilante

Zamowilem dzis 20kg zamiast 10, wiec napewno bedzie. Dam znac jak juz bede mial dostawe.
IronBone

Post autor: IronBone »

To i ja wezmę 1kg jak coś ostanie.
Monika Ciekot

Post autor: Monika Ciekot »

Czesc ,jestem chetna - 1 kg;gdzie i kiedy odbior? Pozdrawiam
Monika Ciekot
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Ja również chętnie 1 kg, w porywach do 2, jeśli coś zostanie ;-)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Rozumiem, ze solone....jak tak, to poprosze tez 1 kg...jak jeszcze sie zalapie... ? ;)
Awatar użytkownika
digilante

Za kilka dni powinna byc dostawa. Tak solone. Beda do odebrania w jednym z trzech miejsc - Strassen, Senningerberg, Haller. Jak juz je bede mial to napisze Wam wszystkim na priva.

P.S. Moze pracownicy EPSO itd by sie zmowili i moglbym wszystko raz oddac w okolicach Auchana? Poprosze o gotowke, najlepiej dokladna suma.
Monika Ciekot

Post autor: Monika Ciekot »

cZEKAMY WSZYSCY ,POZDRAWIAM ,Monika
Monika Ciekot
Borys

Post autor: Borys »

Juz sa ! Przepyszne !

Jak ktos z zamawiajacych tutaj lub poprzez priv od Digilante chce odebrac w Senningerberg w godzinych roboczych to pisac do mnie na priv.
Ura Bura Szef Podwóra
ODPOWIEDZ