Po przewiezieniu hurtem wszystkich kartonów do Luksemburga, zorientowałam się, że mam masę ubrań, których nie noszę i chętnie korzystając z przeprowadzki, oddałabym je, np. ubogim.
Gdzie w Luksemburgu mogę się udać z tymi rzeczami? Czerwony Krzyż? Specjalne Kontenery?
U mnie 2 razy do roku (wiosna. jesień 21 września) zostawiają specjalne worki na odzież, która idzie bezpośrednio do potrzebujących. Może u Ciebie też jest coś takiego?
w Junglinster widziałam taki kontener obok stacji Shella, w Lux ville z tego co wiem jest croix rouge na Limpertsbergu gdzie zbierają ubrania dla najuboższych, poza tym tak jak danka napisała zbierają raz do roku stare ubrania, u nas w gminie to jakoś na początku roku
"parkingowych"? Czy to nie jest przypadkiem przeniesienie lizbońskiej tradycji na parkingi lux, gdzie za 2 euro masz miejscówkę na niepłatnym parkingu plus ochronę przed zarysowaniami w pakiecie?;)
irja28 pisze:"parkingowych"? Czy to nie jest przypadkiem przeniesienie lizbońskiej tradycji na parkingi lux, gdzie za 2 euro masz miejscówkę na niepłatnym parkingu plus ochronę przed zarysowaniami w pakiecie?;)
To sa zwykle dziady. Powiedz im po polsku co o tym sądzisz a spokój masz gwarantowany. Zwykle dupki polują na frajerow a ze lokalna społeczność łatwo przestraszyć... Dobrze wiedza co z nimi robili w PL i trzymają się z dala. Trochę się kręce tam i jeden szmaciarz koło mc Donalda nawet dzień dobry już mówi.