Sasiedzi codziennie puszczaja portugalskie hity disco polo

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

MaWi

Post autor: MaWi »

irja28 pisze:I uwierz mi, pół roku temu jak byłam na południu Francji to też to nucili..a tam jakoś Portugalczyków nie widziałam.Musi być jakaś zbiorowa psychoza!;)
E, tam... ja znam Polki, ktore sa fankami tego "aj seciu pego" czy jak mu tam :)
asterka

Post autor: asterka »

Ja mam codziennie przymus słuchania jugosłowiańskiej muzyki:) Okien nie zamknę, bo za gorąco. Chyba już sie przyzwyczaiłam . :)))
Ania
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

Ciesz się,że w końcu można otworzyć okna ;) bo od tych niskich temperatur i deszczu można świra dostać

W ogóle to marudzicie, moi sąsiedzi z dołu nie dość,że odbierają moją pocztę i jeszcze rozpakowują paczki, to nigdy nie odpowiadają mi dzień dobry, sąsiad po pijaku kiedyś przez przypadek chciał wejść do nas do domu; smażą frytki na oleju z 8 smażenia , a jak tylko zaświeci słonko to grillują na balkonie żebym przynajmniej mogła się dymem i zapachem najeść....a wam muzyka przeszkadza ;)

Żeby nie było niesprawiedliwie, to sąsiedzi z 1 piętra, zawsze zapytają co słychać, wynoszą czasami nasz kosz na śmieci, zawsze możemy skorzystać z ich grilla w ogródku, no dosłownie szalenie sympatyczni ludzie...

Jakaś równowaga w naturze jest ;)
Awatar użytkownika
JAgniecha

Post autor: JAgniecha »

irja z tymi paczkami to powaga ? <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock> <shock>
hala

Post autor: hala »

[center] "Gdzie słyszysz śpiew,
tam śmiało wstąp,
tam dobre serca mają.
Bo ludzie źli,
ach, wierzaj mi,
ci nigdy nie śpiewają. " [/center]
PolskaInez

Post autor: PolskaInez »

TAM GDZIE MUZYKA W SERCU GRA
TAM I DOBRO SZCZESCIE :D
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

JAgniecha pisze:irja z tymi paczkami to powaga ?
Nawet o tym pisała:
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=10 ... c&start=60
Awatar użytkownika
anwi

hala pisze:Bo ludzie źli,
ach, wierzaj mi,
ci nigdy nie śpiewają.
"hajli, hajlo, hajla"...
Awatar użytkownika
mirfex69

Post autor: mirfex69 »

mhmm,czyli musica pimba..a myslalem,ze trzeba jaka nazwe wymyslac:)oryginalnie brzmi, za to my mamy disco polo,ktore mysle nazwe pobralo z lat 80 od italo disco ale cooo tam:)i sie wszyscy smieja z discopolowcow a prawda jest taka ,az na mprezie kazdego rodzaju te kawalki same stopami poruszaja:) juz nie wspominajac ,ze w porownaniu do naszych gwiazd rocka,rapu czy czego tam discoplowcy kosza takie krocie zlotowek ,ze szok..Mowie to wszystko ale nie zebym byl disco polowym fanem,kazdej muzyki mozna posluchac..w rozsadnych ilosciach;)czego i Wam zycze:)
mirfex69
PolskaInez

W kazdym gatunku muzycznym sa hity i kity ;) wiekszosc kawalkow w klubach to piosenki disco polo z tym ze nie rozumiemy w wiekszosci tekstu jak inni skacza spiewaja do nich to my tez <lol> MY POLACY WOLIMY SLUCHAC TANCZYC ZAGRANICZNE DISCO POLO NIZ Polskie <mrgreen>
ALE NIE MOWCIE ze nie slyszycie prawie w kazdym klubie "TETERETTE TETERETTE TE TE TE KUSTAWO LIWO" wszedzie to leci a POLSKICH FAJNYCH KAWALKOW BRAK :( <bezradny>
MaWi

Post autor: MaWi »

PolskaInez pisze:wiekszosc kawalkow w klubach to piosenki disco polo z tym ze nie rozumiemy w wiekszosci tekstu jak inni skacza spiewaja do nich to my tez <lol> MY POLACY WOLIMY SLUCHAC TANCZYC ZAGRANICZNE DISCO POLO NIZ Polskie <mrgreen>
Powiem, ze tak jak PolskaInez wzbudza we mnie czesto nader ambiwalentne odczucia, tak ta wypowiedzia mi zaimponowala (zaimponowal?). Niestety, ale sie pod powyzszym stwierdzeniem obiema recami podpisuje. Niestety, nie potrafie powiedziec dlaczego "niestety".

Tzn. czy dlatego, ze

1) wiekszosc kawalkow w klubach to tzw. szajs wzglednie sieczka, czy dlatego, ze
2) ludzie nie rozumieja czego sluchaja i dlatego im sie to podoba, czy dlatego, ze
3) Polacy lubia obcy badziew a wlasny krytykuja. A byc moze wszystkie te trzy "niestety" na raz?

No, w kazdym razie jakies "niestety" w powyzszym stwierdzeniu jest, co niezmiernie smuci... :(
PolskaInez

MaWi pisze:
PolskaInez pisze:wiekszosc kawalkow w klubach to piosenki disco polo z tym ze nie rozumiemy w wiekszosci tekstu jak inni skacza spiewaja do nich to my tez <lol> MY POLACY WOLIMY SLUCHAC TANCZYC ZAGRANICZNE DISCO POLO NIZ Polskie <mrgreen>
Niestety, ale sie pod powyzszym stwierdzeniem obiema recami podpisuje. Niestety, nie potrafie powiedziec dlaczego "niestety".

No, w kazdym razie jakies "niestety" w powyzszym stwierdzeniu jest, co niezmiernie smuci... :(
POLAKOM BRAKUJE PEWNOSCI SIEBIE WIARY ze cos polskiego moze byc lepszego niz jakis przeboj np.portugalski NIE WIERZA NIE INWESTUJA NIE CHCE IM SIE <bezradny>
JAK POLAKOMU OBCY WMOWI COS ZE COS" JEST SUPER TO polak UWIERZY <bezradny> I BEDZIE PODZIWIAL OBCE
POLAK nie potrafi dobrze zareklamowac albo sie nie chce <bezradny> i dalej slucha podnieca sie obcym moze i musi <lol>
PolskaInez

MaWi pisze:
Niestety, ale sie pod powyzszym stwierdzeniem obiema recami podpisuje. Niestety, nie potrafie powiedziec dlaczego "niestety".

POLAKOM BRAKUJE PEWNOSCI SIEBIE WIARY ze cos polskiego moze byc lepszego niz jakis przeboj np.portugalski NIE WIERZA NIE INWESTUJA NIE CHCE IM SIE <bezradny>
JAK POLAKOMU OBCY WMOWI COS ZE COS" JEST SUPER TO polak UWIERZY <bezradny> I BEDZIE PODZIWIAL OBCE
POLAK nie potrafi dobrze zareklamowac albo sie nie chce <bezradny> i dalej slucha FASCYNUJE sie obcym moze i musi <lol>
OBCOKRAJOWCY dzialaja na zasadzie zeby wcisnac ile sie da ich produkty muzyke itp
POLACY ODWROTNIE WOLA STAC W CIENIU spokojnie nie wychylac sie <bezradny>
ZAUWAZCIE ZE inne narody nie krytykuja swojego co od nich pochodzi bardzo rzadko <lol> A POLACY SWOJE BARDZO CZESTO KRYTYKUJA czasami okrutnie <bezradny>
TAK TO DZIALA I SA EFEKTY <lol>

Jakby podejscie polakow bylo inne to nawet w Luksemburgu moglibysmy w klubach uslyszec potanczyc przy jakims dobrym polskim kawalku :)
Awatar użytkownika
anwi

mirfex69 pisze:kazdej muzyki mozna posluchac..
Nie każdej, oj nie każdej.
Awatar użytkownika
mirfex69

Post autor: mirfex69 »

anwi pisze:
mirfex69 pisze:kazdej muzyki mozna posluchac..
Nie każdej, oj nie każdej.

zgoda:)niektore utwory moga burzyc wewnetrzny spokoj i doprowadzic do rozstroju nerwowego..Moze troszke uogolnilem bo poslucham wszystkiego,z tym ze na przyklad gardlowe piekielne brzmienia death metal czy jak mu tam,te wiesz uuuuuaaaaaa mi dzialaja na nerwy po kilku sekundach na przyklad.A Wam jaka muzyka szkodzi na sluch? :)
mirfex69
ODPOWIEDZ