wilqs72 pisze:
Dokładnie - pracuję koło Astry i już widziałem jak dzisiaj szykowali kilku techników żeby ich wysłać na orbitę <aniolek> w celu odłączenia części sygnału transmitowanego na teren Wielkiego Księstwa. Drżyjcie Polacy w Luxembourgu - co prawda to tylko na razie Astra, ale słyszałem ze Hotbird też szykuje podobną akcję.
A pod moim domem zaparkowała właśnie furgonetka z czterema facetami w kominiarkach, co robicie w podobnych przypadkach ?
Wyciagam z szafy kostium Batmana. Z reguly wystarcza. Jesli jednak nie, to przedstawiam zaswiadczenie lekarskie, ze mam alergie na proch strzelniczy i olow i jako taki nie moge byc obiektem strzelniczym. W przypadku gdy i to nie skutkuje deklamuje z pamieci: "To nie jest moja mieszkanie. Ja nie znac ten pan i byc tu przez przypadkiem. Ta antena nie jest moj i chciec stad wychodzic dowidzenia". <roll>
no coż... jak się uprę to mogę zwalić na sąsiada z parteru - Portugalczyka....
ale tak na przyszłość - prosze o konsultacje ze mną, ja po prostu nie życze podawania moich danych osobowyc za moimi plecami...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
kajapapaja pisze:
ale tak na przyszłość - prosze o konsultacje ze mną, ja po prostu nie życze podawania moich danych osobowyc za moimi plecami...
Kaju, przeciez nikt nic nie podal (przynajmniej ja), zazartowalas, zeby do nich zadzwonic to tez bylem troche zlosliwy
A swoja droga dalej nie dziala, a aktualizacja przez satelite sie nie powodzi. trzeba przez kompa, ale do tego trzeba miec internet
eneko, a jak dlugo masz juz podlaczona antene?...bo jak pisalam wyzej, ja tez mialam problem z TVN-ami, a wlasciwie z ich brakiem, potem "same przyszly"...
TVNy są generalnie najbardziej wymagające jeśli chodzi o siłę sygnału. Ja miałem np. trudne warunki terenowe i Cyfra funkcjonowała ok, ale właśnie TVNy przy gorszej pogodzie dostawały czkawki lub całkiem znikały.
szymbi pisze:TVNy są generalnie najbardziej wymagające jeśli chodzi o siłę sygnału. Ja miałem np. trudne warunki terenowe i Cyfra funkcjonowała ok, ale właśnie TVNy przy gorszej pogodzie dostawały czkawki lub całkiem znikały.
Ustawial mi fachowiec z angielskiej firmy, sila sygnalu jest przyzwoita, a i jakosc raczej nie odbiega od normy. Sprobuje z tym oprogramowaniem, kiedy zaloza mi neta, jak nie to jakos przezyje
szymbi pisze:TVNy są generalnie najbardziej wymagające jeśli chodzi o siłę sygnału. Ja miałem np. trudne warunki terenowe i Cyfra funkcjonowała ok, ale właśnie TVNy przy gorszej pogodzie dostawały czkawki lub całkiem znikały.
Ustawial mi fachowiec z angielskiej firmy, sila sygnalu jest przyzwoita, a i jakosc raczej nie odbiega od normy. Sprobuje z tym oprogramowaniem, kiedy zaloza mi neta, jak nie to jakos przezyje
eneko - zostaje tylko czekać, bo pewnie masz to samo co bamaza - jak się sygnałowi zechce to się da złapać <mrgreen>
Eneko pisze:Ustawial mi fachowiec z angielskiej firmy, sila sygnalu jest przyzwoita, a i jakosc raczej nie odbiega od normy.
...kurcze, to tak jak u mnie....ale ja ustawialam sama... ...może powinnam zalożyć firme "Instalacja i ustawianie Cyfry+ w Wielkim Księstwie" ? <bezradny>
...myślę, że parę groszy by się dorobilo do komisyjnej pensyjki.... <cwaniak2>
bamaza42 pisze:...myślę, że parę groszy by się dorobilo do komisyjnej pensyjki....
max 2500euro rocznie, niestety
chyba że firme na córe zarejestrujesz...
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Byś może jest coś w tym, co napisał szymbi - wszystkie TVN-y są transmitowane na jednym transponderze (częstotliwości). Możesz sprawdzić czy odbierasz Mango 24? Jeżeli tak, to znaczy że masz coś nie tak z uprawnieniami karty (Mango 24 jest nadawane na tym samym transponderze co TVN), jeśli nie - problem z odbiorem transpondera (antena/tuner/zakłócenia?).
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt." Mark Twain
bamaza42 pisze:!!!....a moze lepiej na mame - emerytke?...moze jakies ulgi w podatkach?....
tylko najpierw mame tu przemelduj
eurokraci.eu
Sluchajcie, to nie o to chodzi, żeby sie naśmiewać z ekipy techników, którzy już lecą, żeby nam odłączyć sygnał, czy coś w tym stylu.
Odbierając sygnał za granicą ŁAMIEMY WARUNKI UMOWY i tyle.
cytat z Regulaminu umowy o abonament, art. 4, par.2, pkt 1
"Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej."
Tylko tyle chcialam napisać i nie załapałam ironii w wypowiedzi eneko o podawaniu danych. Może dziś nie jarzę, a może nie jestem na tyle rozgarnięta.
Zasadniczo to zgadzam sie z tym co napisala Milka. Proponuje powsciagliwosc i mniejsza wylewnosc, zwlaszcza z rozmowa z call center cyfry+ w PL <mrgreen>