Problem z TVN

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Eneko

Post autor: Eneko »

wilqs72 pisze: Dokładnie - pracuję koło Astry i już widziałem jak dzisiaj szykowali kilku techników żeby ich wysłać na orbitę <aniolek> w celu odłączenia części sygnału transmitowanego na teren Wielkiego Księstwa. Drżyjcie Polacy w Luxembourgu - co prawda to tylko na razie Astra, ale słyszałem ze Hotbird też szykuje podobną akcję.
A pod moim domem zaparkowała właśnie furgonetka z czterema facetami w kominiarkach, co robicie w podobnych przypadkach ? ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

Eneko pisze:co robicie w podobnych przypadkach ?
Wyciagam z szafy kostium Batmana. Z reguly wystarcza. Jesli jednak nie, to przedstawiam zaswiadczenie lekarskie, ze mam alergie na proch strzelniczy i olow i jako taki nie moge byc obiektem strzelniczym. W przypadku gdy i to nie skutkuje deklamuje z pamieci: "To nie jest moja mieszkanie. Ja nie znac ten pan i byc tu przez przypadkiem. Ta antena nie jest moj i chciec stad wychodzic dowidzenia". <roll>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

no coż... jak się uprę to mogę zwalić na sąsiada z parteru - Portugalczyka.... ;)

ale tak na przyszłość - prosze o konsultacje ze mną, ja po prostu nie życze podawania moich danych osobowyc za moimi plecami... :/
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Eneko

kajapapaja pisze:
ale tak na przyszłość - prosze o konsultacje ze mną, ja po prostu nie życze podawania moich danych osobowyc za moimi plecami... :/
Kaju, przeciez nikt nic nie podal (przynajmniej ja), zazartowalas, zeby do nich zadzwonic to tez bylem troche zlosliwy :)
A swoja droga dalej nie dziala, a aktualizacja przez satelite sie nie powodzi. trzeba przez kompa, ale do tego trzeba miec internet :(
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

eneko, a jak dlugo masz juz podlaczona antene?...bo jak pisalam wyzej, ja tez mialam problem z TVN-ami, a wlasciwie z ich brakiem, potem "same przyszly"... :)
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

TVNy są generalnie najbardziej wymagające jeśli chodzi o siłę sygnału. Ja miałem np. trudne warunki terenowe i Cyfra funkcjonowała ok, ale właśnie TVNy przy gorszej pogodzie dostawały czkawki lub całkiem znikały.
Eneko

szymbi pisze:TVNy są generalnie najbardziej wymagające jeśli chodzi o siłę sygnału. Ja miałem np. trudne warunki terenowe i Cyfra funkcjonowała ok, ale właśnie TVNy przy gorszej pogodzie dostawały czkawki lub całkiem znikały.
Ustawial mi fachowiec z angielskiej firmy, sila sygnalu jest przyzwoita, a i jakosc raczej nie odbiega od normy. Sprobuje z tym oprogramowaniem, kiedy zaloza mi neta, jak nie to jakos przezyje :(
Awatar użytkownika
kajapapaja

Eneko pisze:
szymbi pisze:TVNy są generalnie najbardziej wymagające jeśli chodzi o siłę sygnału. Ja miałem np. trudne warunki terenowe i Cyfra funkcjonowała ok, ale właśnie TVNy przy gorszej pogodzie dostawały czkawki lub całkiem znikały.
Ustawial mi fachowiec z angielskiej firmy, sila sygnalu jest przyzwoita, a i jakosc raczej nie odbiega od normy. Sprobuje z tym oprogramowaniem, kiedy zaloza mi neta, jak nie to jakos przezyje :(
eneko - zostaje tylko czekać, bo pewnie masz to samo co bamaza - jak się sygnałowi zechce to się da złapać <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

Eneko pisze:Ustawial mi fachowiec z angielskiej firmy, sila sygnalu jest przyzwoita, a i jakosc raczej nie odbiega od normy.
...kurcze, to tak jak u mnie....ale ja ustawialam sama... ;) ...może powinnam zalożyć firme "Instalacja i ustawianie Cyfry+ w Wielkim Księstwie" ? <bezradny>
...myślę, że parę groszy by się dorobilo do komisyjnej pensyjki.... <cwaniak2>
Awatar użytkownika
kajapapaja

bamaza42 pisze:...myślę, że parę groszy by się dorobilo do komisyjnej pensyjki....
max 2500euro rocznie, niestety

chyba że firme na córe zarejestrujesz... ;)
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Eneko pisze:
Byś może jest coś w tym, co napisał szymbi - wszystkie TVN-y są transmitowane na jednym transponderze (częstotliwości). Możesz sprawdzić czy odbierasz Mango 24? Jeżeli tak, to znaczy że masz coś nie tak z uprawnieniami karty (Mango 24 jest nadawane na tym samym transponderze co TVN), jeśli nie - problem z odbiorem transpondera (antena/tuner/zakłócenia?).
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
bamaza42

kajapapaja pisze:chyba że firme na córe zarejestrujesz...
ty patrz...to jest pomysl!!!....a moze lepiej na mame - emerytke?...moze jakies ulgi w podatkach?.... ;)
Awatar użytkownika
kajapapaja

bamaza42 pisze:!!!....a moze lepiej na mame - emerytke?...moze jakies ulgi w podatkach?....
tylko najpierw mame tu przemelduj ;)
eurokraci.eu
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Sluchajcie, to nie o to chodzi, żeby sie naśmiewać z ekipy techników, którzy już lecą, żeby nam odłączyć sygnał, czy coś w tym stylu.

Odbierając sygnał za granicą ŁAMIEMY WARUNKI UMOWY i tyle.

cytat z Regulaminu umowy o abonament, art. 4, par.2, pkt 1
"Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej."

Tylko tyle chcialam napisać i nie załapałam ironii w wypowiedzi eneko o podawaniu danych. Może dziś nie jarzę, a może nie jestem na tyle rozgarnięta.

Dobranoc.
mil.ka
misio

Post autor: misio »

Zasadniczo to zgadzam sie z tym co napisala Milka. Proponuje powsciagliwosc i mniejsza wylewnosc, zwlaszcza z rozmowa z call center cyfry+ w PL <mrgreen>
ODPOWIEDZ