Ja kupowalem nowy objektyw bo uzywanego nie mieli i mowiac szczeze to sie nie pytalem nawet jaka daja gwarancje na uzywki. Ale jak bede przechodzil obok tego sklepu kiedys to sie zapytam bo sam jestem ciekaw.szrotofil pisze:A jak kupowałeś w foto trade, jakie dają warunki gwarancyjne na używany sprzęt?
Dzieki - DPReview znam ale cos ostatnio przycichli bo malo testow jest na stronie ostatnio.szrotofil pisze:Polecam fora fotograficzne na DPReview, bardzo pouczające <shock> jak często można natrafić na obiektywy, które mydlą albo mają FF albo BF. Makabra. <evil>
Ja bardzo polecam optycznych bo chlopaki sa na biezaco i sporo testow mozna znalezc zarowno objektywow (nie tylko systemowych) jak i lustrzanek.
Bardzo duzo sie nauczylem z polskiego forum Nikona (sporo canoniarzy sie tam wypowiada i wrzuca swoje foty:)) ale tez wiem ze jest forum dla canoniarzy (canon-board.info) wiec takze polecam.
Mam Nikona D90 + S10-20 + T28-75 + N50 1.8 no i ostatni nabytek N85 1.8.szrotofil pisze:A jaki masz sprzęt i co fotografujesz?
Generalnie to foce troche landscape'ow i portrety (ciwicze na zonie i rodzenstwie ) ale dopiero sie ucze
A czy jest moze jakis klub foto dla czlonkow polska.lu?
Bardzo chetenie bym sie wybral na jakis wypad foto poznac miasto i okolice bo nowy jestem w Lux-Ville