czy vox to teraz orange?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
gos

czy vox to teraz orange?

Post autor: gos »

Witam,

mam pytanie.

chce kupic karte SIM do telefonu, znalazlam oferte orange - Hello Europe, mozna tanio zadzwonic do Polski/20 centow za min, tylko wyskakuje mi ze mam tylko zasieg sieci VOX, LUX GSM I LU TANGO, nie ma Orange.

czy siec komorkowa Vox to teraz orange?

jaką sieć najlepiej wybrać?

Bede wdzieczna za informacje.

Pozdrawiam,
Gosia
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: czy vox to teraz orange?

Post autor: wilqs72 »

gos pisze:czy siec komorkowa Vox to teraz orange?
Tak, VOX = orange - wystarczy w przegladarce wpisac www.vox.lu :)
gos pisze:jaką sieć najlepiej wybrać?
To troche jak z pytaniem: "Jaki samochod polecacie", albo lepiej: "Czy na meza lepszy brunet, blondyn czy rudy" :) Kazdy ma inne preferencje, kieruje sie zupelnie innymi kryteriami wyboru. Ja akurat korzystam z LUX GSM, moge polecic, ale uzywam glownie do polaczen krajowych, do rozmow zagranicznych albo P&T albo skype.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
MaWi

Post autor: MaWi »

wilqs72 pisze:To troche jak z pytaniem: "Jaki samochod polecacie", albo lepiej: "Czy na meza lepszy brunet, blondyn czy rudy" :)
Generalnie zgadzajac sie z przedmowca, dodam jedynie, ze roznice pomiedzy ofertami poszczegolnych operatorow roznia sie niuansami. Moim zdaniem zaden z nich nie ma w Luxie "super oferty" rzucajacej konkurencje na kolana; z reguly jesli cos tam dostajemy taniej (albo za darmo) za co innego bedziemy musieli zaplacic wiecej i w sumie wyjdzie mniej wiecej na to samo. No, chyba, ze ktos potrafi tak dopasowac swoje potrzeby do oferty operatora, zeby to, co daja za darmo, brac pelnymi garsciami, a to za co trzeba placic duzo, omijac szerokim lukiem :)
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Za 50€ praktycznie każda sieć daje to samo...(1000sms, i wszystkie połączenia krajowe za darmo)...
Bez dyskusji mogę powiedzieć że LUXGSM ma najlepszy zasięg... (mam 3 telefony... prywatny i 2 służbowe - z 3 sieci...) - czasami przekierowuję połączenia do prywatnego numeru...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
xartous

nie wiem jak jest teraz...

Post autor: xartous »

...ale jeszcze jakis czas temu, czyt. zanim Orange przejal Vox, ranking pod wzgledem jakosci polaczen (stablinosc, niezrywanie itp.) byl taki:
1. LuxGSM
2. Tango
3. Vox

Ja mam Tango i czasem nawet w bliskiej odleglosci od centrum gubi zasieg przerywajac rozmowe...Vox podobno czasem nie mial zasiegu w scislym centrum :)
gos

Post autor: gos »

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
Gosia
MaWi

Post autor: MaWi »

xartous pisze:Ja mam Tango i czasem nawet w bliskiej odleglosci od centrum gubi zasieg przerywajac rozmowe...Vox podobno czasem nie mial zasiegu w scislym centrum :)
Wobec powyzszego moze byc dziwna moja wypowiedz, acz zareczam, ze prawdziwa. Ja zdecydowalem sie na VOX (obecnie Orange) wlasnie dlatego, ze w okolicy, w ktorej zamieszkalem VOX byl jedyna siecia, ktora ma zasieg. Ale to jest daleko za Lux Ville. Z doswiadczenia moge potwierdzic, ze generalnie VOX ma najwiecej dziur w zasiegu, choc w chwili obecnej jest tego naprawde niewiele. W Lux-Ville praktycznie zasieg 100% jest w calym miescie. Znacznie gorzej jest jak sie jedzie na Niemcy za pomoca A1. Juz w okolicach zjazdu na Grevenmacher zasieg jest homeopatyczny.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi pisze:zasieg jest homeopatyczny.
...kurcze ciekawe okreslenie w stosunku do zasiegu sieci ;) ...masz na mysli "rozcienczony"?.... czy jeszcze cos innego?... :p
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

W luxgsm nigdy nie zdazylo mi sie stracic zasiegu. Probowalem za to niedawno przejsc do orange, ale po dwoch dniach skruszony wrocilem do poczty - po prostu orange nie ma wogole zasiegu w moim domu, nawet homeopatycznego.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

W Tango ginie mi zasieg jedynie w niektorych budynkach instytucji EU....ale tam ginie wszystkim....
ODPOWIEDZ