czy vox to teraz orange?
czy vox to teraz orange?
Witam,
mam pytanie.
chce kupic karte SIM do telefonu, znalazlam oferte orange - Hello Europe, mozna tanio zadzwonic do Polski/20 centow za min, tylko wyskakuje mi ze mam tylko zasieg sieci VOX, LUX GSM I LU TANGO, nie ma Orange.
czy siec komorkowa Vox to teraz orange?
jaką sieć najlepiej wybrać?
Bede wdzieczna za informacje.
Pozdrawiam,
mam pytanie.
chce kupic karte SIM do telefonu, znalazlam oferte orange - Hello Europe, mozna tanio zadzwonic do Polski/20 centow za min, tylko wyskakuje mi ze mam tylko zasieg sieci VOX, LUX GSM I LU TANGO, nie ma Orange.
czy siec komorkowa Vox to teraz orange?
jaką sieć najlepiej wybrać?
Bede wdzieczna za informacje.
Pozdrawiam,
Gosia
Re: czy vox to teraz orange?
Tak, VOX = orange - wystarczy w przegladarce wpisac www.vox.lugos pisze:czy siec komorkowa Vox to teraz orange?
To troche jak z pytaniem: "Jaki samochod polecacie", albo lepiej: "Czy na meza lepszy brunet, blondyn czy rudy" Kazdy ma inne preferencje, kieruje sie zupelnie innymi kryteriami wyboru. Ja akurat korzystam z LUX GSM, moge polecic, ale uzywam glownie do polaczen krajowych, do rozmow zagranicznych albo P&T albo skype.gos pisze:jaką sieć najlepiej wybrać?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Generalnie zgadzajac sie z przedmowca, dodam jedynie, ze roznice pomiedzy ofertami poszczegolnych operatorow roznia sie niuansami. Moim zdaniem zaden z nich nie ma w Luxie "super oferty" rzucajacej konkurencje na kolana; z reguly jesli cos tam dostajemy taniej (albo za darmo) za co innego bedziemy musieli zaplacic wiecej i w sumie wyjdzie mniej wiecej na to samo. No, chyba, ze ktos potrafi tak dopasowac swoje potrzeby do oferty operatora, zeby to, co daja za darmo, brac pelnymi garsciami, a to za co trzeba placic duzo, omijac szerokim lukiemwilqs72 pisze:To troche jak z pytaniem: "Jaki samochod polecacie", albo lepiej: "Czy na meza lepszy brunet, blondyn czy rudy"
Za 50€ praktycznie każda sieć daje to samo...(1000sms, i wszystkie połączenia krajowe za darmo)...
Bez dyskusji mogę powiedzieć że LUXGSM ma najlepszy zasięg... (mam 3 telefony... prywatny i 2 służbowe - z 3 sieci...) - czasami przekierowuję połączenia do prywatnego numeru...
Bez dyskusji mogę powiedzieć że LUXGSM ma najlepszy zasięg... (mam 3 telefony... prywatny i 2 służbowe - z 3 sieci...) - czasami przekierowuję połączenia do prywatnego numeru...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
nie wiem jak jest teraz...
...ale jeszcze jakis czas temu, czyt. zanim Orange przejal Vox, ranking pod wzgledem jakosci polaczen (stablinosc, niezrywanie itp.) byl taki:
1. LuxGSM
2. Tango
3. Vox
Ja mam Tango i czasem nawet w bliskiej odleglosci od centrum gubi zasieg przerywajac rozmowe...Vox podobno czasem nie mial zasiegu w scislym centrum
1. LuxGSM
2. Tango
3. Vox
Ja mam Tango i czasem nawet w bliskiej odleglosci od centrum gubi zasieg przerywajac rozmowe...Vox podobno czasem nie mial zasiegu w scislym centrum
Wobec powyzszego moze byc dziwna moja wypowiedz, acz zareczam, ze prawdziwa. Ja zdecydowalem sie na VOX (obecnie Orange) wlasnie dlatego, ze w okolicy, w ktorej zamieszkalem VOX byl jedyna siecia, ktora ma zasieg. Ale to jest daleko za Lux Ville. Z doswiadczenia moge potwierdzic, ze generalnie VOX ma najwiecej dziur w zasiegu, choc w chwili obecnej jest tego naprawde niewiele. W Lux-Ville praktycznie zasieg 100% jest w calym miescie. Znacznie gorzej jest jak sie jedzie na Niemcy za pomoca A1. Juz w okolicach zjazdu na Grevenmacher zasieg jest homeopatyczny.xartous pisze:Ja mam Tango i czasem nawet w bliskiej odleglosci od centrum gubi zasieg przerywajac rozmowe...Vox podobno czasem nie mial zasiegu w scislym centrum