CZEGO WAM NAJBARDZIEJ BRAKUJE W LUKSEMBURGU???

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Martysz19

CZEGO WAM NAJBARDZIEJ BRAKUJE W LUKSEMBURGU???

Post autor: Martysz19 »

Drodzy Forumowicze,

chcialabym wywolac konstruktywna dyskusje na temat tego, czego najbardziej Wam brakuje w Luksemburgu, czego brak Wam doskwiera, tudziez czego pojawienie sie w Luksemburgu podniosloby jakosc Waszego zycia lub sprawilo Wam przyjemnosc.

Jestem na etapie analizy tutejszego rynku i jego brakow oraz przymierzania sie do wlasnego biznesu. Mam juz pewne pomysly, ale chcialabym sprawdzic czy pokrywaja sie one z Waszymi obserwacjami i spostrzezeniami.

Dziekuje z gory za Wasze wypowiedzi.

Pozdrawiam,

Marta
Borys

Post autor: Borys »

Mi brakuje sklepu z czesciami do FSO...
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

pierogow ruskich, ale domowej roboty, nie takiego badziewa mrozonego jak w polskich hipermarketach
polka

Post autor: polka »

Chociażby polskiej księgarni/biblioteki/czytelni z prawdziwego zdarzenia ze świeżą prasą i nowościami, polskiej restauracji/sklepu, polskiego stałego repertuaru w kinach/teatrach/operach/wystawach.
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

Piwa polskiego ;)
Pumo Ri

Post autor: Pumo Ri »

Bialego sera i polskich gazet
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Pumo Ri pisze:Bialego sera
tenże ser znajdziesz na rue de Bonnevoie w tzw rosyjskim sklepie - trzeba od av. de la Gare skręcić w rue Bender i znajdziesz sklep
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
zlosnica82

Post autor: zlosnica82 »

poprostu polskiego sklegu z polskimi artykulami takiegi do ktorego mozna ppodejsc w kazdej chwili jak nam czegos zabraklo
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

zdrowej, wolnorynkowej gospodarki :D
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Teściów.
Fajnych mam.
Awatar użytkownika
Tr0n

Post autor: Tr0n »

Empiku
Pozdrawiam
Tr0n
MaWi

Post autor: MaWi »

Tr0n pisze:Empiku
i to jest wlasnie ironia biznesu, bowiem wg PAIZ (por.: www.paiz.gov.pl/files/?id_plik=927 ) Empik jest firma zarejestrowana wlasnie w Luksemburgu <mrgreen>
zakopane

Post autor: zakopane »

-1.Prawdziwego polskiego sklepu' codziennie czynnego 2.Pubu - lokalu polskiego"typowo polskiego" ,gdzies w centrum najlepiej ,3.Biblioteki polskiej przynajmniej dwa razy w tygodniu otwartej .Przede wszystkim tego brakuje
zakopane

Post autor: zakopane »

Polskiego kina w którym wyswietlane by byly stare i nowe polskie hity filmowe np."Miś", "Nie ma róży bez ognia", "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?", "Brunet wieczorową porą", "Rejs","Seksmisja","Sami Swoi"
"Pociąg";"Jak rozpętałem drugą wojnę światową". "Vabank","Ogniem i mieczem"Pan Tadeusz","Kiler""Kariera Nikodema Dyzmy","Sztos","Sara" ,"Młode wilki","U Pana Boga za piecem", "Kochaj i rób co chcesz","Kogel mogel" . Także brakuje koncertów polskich wykonawców
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

byly pisze:pierogow ruskich, ale domowej roboty, nie takiego badziewa mrozonego jak w polskich hipermarketach
Takie pierogi robi ola_lux http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=31 ... ht=pierogi , palce lizac <mniam>
ODPOWIEDZ