zaplace za pomoc

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Nikos

zaplace za pomoc

Post autor: Nikos »

zaplace osbie ktora pomoze mi otrzymac kredyt w banku,okolo 5000euro.posiadam umowe na czas nie okreslony od ponad 16 miesiecy.Bylem w kilku bankach niestety otrzymalem odmowe.Czy ktos wie czy osoba posiadajaca najnizsza krajowa ma szanse na jaki kolwiek kredyt???posiadam przeciez umowe,pracuje juz dlugo,dziwie sie bo przeciez sa to bardzo male pieniadze a ja posiadam kontrakt.gdzie moze byc ten problem???
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Jak jesteś w dziwnej branży - np.: saperem to też bym Ci kredytu nie dał....
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

idź do banku, w ktorym masz konto i pogadaj, wszystko zalezy jaki masz obrót na koncie, na jak długo chcesz ten kredyt etc...
może zamiast kredytu, lepiej otworzyć sobie linie kredytową w koncie?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Nikos

niestety bylem i nic,poprostu boja sie ze uciekne z kraju.dzieki za rade
misio

Post autor: misio »

Jedz za granice do Belgii.
zlosnica82

Post autor: zlosnica82 »

witaj powiem tylko tyle ze ja mam konto w ING i dostalam kredyt co prawda chcialam 9000 a dostalam 7500 ale i to mnie zadowolilo powiem jeszcze ze w momecie zawierania umowy posiadalam umowe na stale zaledwie od 4 mies. a w kraju zameldowana bylam zaledwie od 13 mies wiec nie wiem od czego to zalezne by dostac kredyt.
misio

Od czego? np:

1. Zarobki;
2. Wydatki (mieszkanie + wszystko z tym zwiazane);
3. Ewentlualnie osoby na utrzymaniu;

a czasem wystarczy isc do innego oddzialu tego samego banku. Czasem warto isc nawet do innego banku. Reguly nie ma.
Nikos

a gdzie w belgi moge otrzymac jaki kolwiek kredyt,masz cos sprawdzonego???
misio

A kolega to nie otrzymuje reklam, nie czytaprasy, nawet tej za darmo? Pelno tego jest. Kredyt taki, kredyt siaki. Z tego co pisza to dziala to jak w PL. Jakas firma wyszukuje najlepsza oferte dla ciebie i po sprawie. Jesli chodzi o %. te z ulotek sa oczywiscie wyzsze od tego co mozesz dostac w banku w Lux. Ostatnio widzialem jakies 11% na pozyczke gotowkowa i jakies 4.75% na kredyt na samochod. Opcja taka sobie, ale skoro w Luxie odmawiaja a kasy potrzebujesz? Acha, cos w tych pozyczkach musi byc skoro oficjalnie pisza "mowimy po Portugalsku" i "mozna odliczyc podatek placony w Luxie. Oferta jak widac skierowana do tych co zostali odrzuceni w Lux - z przyczyn roznych.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

misio pisze:4.75% na kredyt na samochod. Opcja taka sobie,
Powiedzialabym, ze taka sobie, bo podejrzanie niska....
misio

A myslisz Bamaza ze jak bierzesz kredyt na samochod w Luksemburgu u dilera to kto ci daje taki kredyt? W 99% przypadkach jakis bank z Belgii. Jesli nie wierzysz to sprawdz na jakiejkolwiek stronie - szukaj tematu finansowania.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

nie wiem, bo nie biore kredytu u dilera....
asiunia

Post autor: asiunia »

misio pisze:Jedz za granice do Belgii
misio pisze:4.75% na kredyt na samochod
misio pisze:Oferta jak widac skierowana do tych co zostali odrzuceni w Lux
misio pisze:A kolega to nie otrzymuje reklam, nie czytaprasy, nawet tej za darmo? Pelno tego jest. Kredyt taki, kredyt siaki
Przypomnial mi sie watek z zamierzchlych czasow, ze starego forum!
Odszukalam, pobierznie przeczytalam, obsmialam sie po uszy i na koniec wklejam linka, bo (niektore;) ) informacje nadal sa aktualne i od tamtego(!!) czasu nic sie nie zmienilo w kwestiach pozyczek parabankowych... http://forum.gazeta.pl/forum/w,30150,30 ... nkowe.html
misio

To nie wyglada w sumie chyba az tak strasznie. Swojego czasu zapytalem sie o maly kredycik w BGL'u. Pani mowi, ze owsem, ale podanie wysyla sie do Alpha Credit... w Belgii. Pytam czemu, a ona ze oni daja wlasnie przez nich. No to sobie wchodzie na ich strone w Belgii i widze, ze... oferta ze strony jest o 1% wieksza od tej z Bgl'u, ktora byla oferta tzw festiwalowa.

Jalis ktos nie ma wyjscia to powinien szukac takiej instytucji, ktora nie byla by odpowiednikem jakiegos polskiego Providenta.
Nikos

dzieki wszystkim za te cenne porady,niestety sytuacjia zyciowa bardzo mnie zmusila do podjecia kredytu,wszystko by bylo fajnie gdybym takowy otrzymal,bylem juz wszedzie i w belgi i luksie i kompletnie nic,jak pech to pech,jednak dzieki ogromne
ODPOWIEDZ