czego nie nalezy umieszczac w watkach o polprzewodnikach ;)

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

MaWi

Post autor: MaWi »

Digi, jak bys mial do do oddania odczynniki chemiczne – nadmanganian potasu, tiosiarczan sodu, kwas borowy, kwas mrowkowy lub tez azotyn sodu, to nie rob sobie klopotu z zamieszczaniem posta na forum, tylko od razu pisz do mnie na priva :)

Aha – zlosliwym od razu odpowiadam – bezwodnik octowy mnie nie interesuje <mrgreen>
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Tak MaWi, porzucam moje terorystyczne hobby. Najpierw czesci elektroniczne, potem chemikalia pojda, a na koniec moze ktos by chcial kilka kulek uranu? ;)

Szykujesz sie na wojne czy do ogrodu? <mrgreen>
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
MaWi

digilante pisze: Szykujesz sie na wojne czy do ogrodu? <mrgreen>
Ani to, ani to. Wojny jakos ostatnio w Europie nie w modzie, a co do ogrodu... coz, ja bym to cale pelzajace talatajstwo wytrul z marszu mieszanka mojego patentu, ale moja malzonka niestety jest bardzo ekologicznie nastawiona, czyli ze chwasty i szkodniki nalezy grzecznie, acz stanowczo wypraszac z ogrodu perswazja slowna i tak do skutku ;)

Ja po prostu probuje odtworzyc moj Tajemniczy Ogrod z dziecinstwa i wreszcie mam po temu warunki. Tylko "amunicji" poki co brak :)

PS. Aha – uran mnie nie zainteresuje – jestem zaprzysiezonym chemikiem. Fizyka jądrowa to nie dla mnie :)
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

MaWi pisze: nadmanganian potasu <mrgreen>
jak juz bedziesz mial, to daj znac
przyniose gliceryne
i zobaczymy co mozna tu podpalic <cwaniak2>
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
MaWi

dasty pisze:przyniose gliceryne
to jeszcze tylko musze skombinowac skads troche kwasu azotowego. Siarkowy zawsze mozna spuscic z akumulatora. Rachu-ciachu <czarodziej> i dynamit w plynie gotowy <mrgreen>
asiunia

Post autor: asiunia »

MaWi pisze:ja bym to cale pelzajace talatajstwo wytrul z marszu mieszanka mojego patentu,
Woow, z checia potraktowalabym moja tesciowa ta Twoja mieszanka.
Sprzedasz ten Twoj patent? (tak po znajomosci) ;-)))
MaWi

asiunia pisze:Woow, z checia potraktowalabym moja tesciowa ta Twoja mieszanka.
Sprzedasz ten Twoj patent? (tak po znajomosci) ;-)))
Asiuniu, na twoje zamowienie moge przygotowac cos o wyjatkowych walorach (nie tylko smakowych zreszta ;) )
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

To ja poproszę małe conieco na ślimaki <evil> . Polecana przez anwi metoda humanitarna nie skutkuje - już pół wiadra wyniosłam, z one ciągle wypełzają z jakiś dziur .
Danka
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

danka44 pisze:To ja poproszę małe conieco na ślimaki
na to radze trzymac kaczki lub gesi (wytepia na na bierzaco) lub zalatwic ich dubeltowka.....
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

danka44 pisze:To ja poproszę małe conieco na ślimaki
Na przykład Ferramol Scheckenkorn firmy Neudorff.
http://www.neudorff.de/produkte/produkt ... nkorn.html
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

to co anwi radzi (lub inne podobne produkty) na slimaki dzialaja lecz niestety takze na na ptaki lub inne zwierzaki co te slimaki zjadaja......... :(
MaWi

dlatego tez anwi nie stosuje tych srodkow. Slimaki w jej ogrodzie podlegaja eksterminacji metodami znanymi od czasow kamienia lupanego. RIP
gabrjel

Post autor: gabrjel »

MaWi pisze:dlatego tez anwi nie stosuje tych srodkow. Slimaki w jej ogrodzie podlegaja eksterminacji metodami znanymi od czasow kamienia lupanego. RIP
A smaczne są ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
MaWi

gabrjel pisze:A smaczne są ?
A to juz sie kaczek zapytaj <mrgreen>
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

stary pisze:to co anwi radzi (lub inne podobne produkty) na slimaki dzialaja lecz niestety takze na na ptaki lub inne zwierzaki co te slimaki zjadaja
Na ptaki raczej nie działają, bo też ptaki ich nie spożywają, ale na faunę glebową - jak najbardziej.
ODPOWIEDZ