blokada miasta??!!

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

blokada miasta??!!

Post autor: bamaza42 »

Czy ktos moze wie, co sie dzis dzieje w miescie, ze wjazd don z KAZDEJ strony jest kompletnie zakorkowany?!.... Nie wierze, ze powodem jest ten niewielki deszczyk.....
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: blokada miasta??!!

Post autor: wilqs72 »

bamaza42 pisze:Czy ktos moze wie, co sie dzis dzieje w miescie, ze wjazd don z KAZDEJ strony jest kompletnie zakorkowany?!.... Nie wierze, ze powodem jest ten niewielki deszczyk.....
To wina świńskiej grypy...
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

wilqs72 pisze:To wina świńskiej grypy...
Nie strasz jej, bo gotowa w to uwierzyć ;)
A to że zakorkowane – wszędzie remonty dróg, zwężenia, budowy, to i korki się robią. Normalka.
No i zbliża się oktawa, więc pewnie miasto będzie jeszcze bardziej zakorkowane.
Awatar użytkownika
bamaza42

sory, ale remonty i zwezenia sa nie od dzisiaj, a takich korkow jak dzis to przez 4 lata jak tu jestem - nie widzialam....myslalam wiec, ze moze sie cos "extra" wydarzylo, ale widac nalezy po prostu przywyknac?.....No a jaki zwiazek z korkami ma oktawa?....
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

ja tam dojechałem do pracy jak każdego dnia, czyli prawie bez korka, żadnej różnicy.
Borys

Post autor: Borys »

szymbi pisze:ja tam dojechałem do pracy jak każdego dnia, czyli prawie bez korka, żadnej różnicy.
Potwierdzam !

Dotarlem do pracy cale 15 km niezauwazajac przy tym zadnej roznicy od dnia powszedniego.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

U nas też bez większej różnicy.
bamaza42 pisze:No a jaki zwiazek z korkami ma oktawa?....
A oktawa ma spory związek z korkami na początku maja - wiele ulic w centrum zostaje zamkniętych, a i mnóstwo pielgrzymów przybywa do Luksemburga nie tylko z najodleglejszych zakątków Księstwa, ale i świata. Przez te 4 lata nic takiego nie zauważyłaś?
madziara

Post autor: madziara »

A moze Bamaza, wyszlas dzis z domu o innej porze niz zwykle?
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

potiwerdzam, to co bamaza napisała - korki jak cholera... na Gsperichy w korku do ronda stałam 30 minut, szybciej szło sie na piechotę
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

anwi pisze:Przez te 4 lata nic takiego nie zauważyłaś?
zabij mnie...ale nie zauwazylam... :p
madziara pisze:A moze Bamaza, wyszlas dzis z domu o innej porze niz zwykle?
a nie - mniej wiecej o takiej samej...
kajapapaja pisze:potiwerdzam, to co bamaza napisała - korki jak cholera... na Gsperichy w korku do ronda stałam 30 minut, szybciej szło sie na piechotę
No, ja tez na Gasperich...tylko z Merla - rout d'Esch i wylot z autostrady eszenskiej - totalnie zapchane, wiec dalam w prawo na autostrade....jak wyjechalam w kierunku Trewiru - tam masakra!, ze nie wspomne o zjezdzie na Gasperich/Gare...hmmm ciekawostka
ODPOWIEDZ