L’Ecole européenne de Luxembourg I recherche pour la rentrée scolaire 2009
Un professeur chargé de cours polonais pour enseigner au cycle secondaire : mathématiques ,physique, ICT et éventuellement sciences intégrées.
Le service hebdomadaire proposé est de 10-12 périodes de cours.
Le contrat est à durée déterminée, pour une période minimum d’une année scolaire (1/09/2009-31/08/2010), le cas échéant renouvelable.
Pour mathématiques et physique, une qualification reconnue pour enseigner jusqu’au baccalauréat est exigée.
La connaissance de langues véhiculaires (DE, EN, FR) serait un atout.
Les candidatures doivent être adressées à la Direction de l’Ecole européenne de Luxembourg I, 23 Boulevard K.Adenauer L-1115 Luxembourg, avant le 27 mars 2009 (le cachet de la poste faisant foi) accompagnées d’un curriculum vitae, d’un extrait de casier judiciaire, et des pièces établissant les qualifications requises.
szkola europejska poszukuje nauczyciela
szkola europejska poszukuje nauczyciela
takie cos dostalem na maila.ostrzegam, ze nic wiecej niz tu napisane nie wiem. moze sie znajdzie jakis matematyk/fizyk poszukujacy pracy... jesli juz ktos wywiesil to, to przepraszam i prosze o usuniecie.
Ja chcialbym podkreslic to wyrazenie "chargé de cours", oznacza to ze osoba taka ma szanse dostania pracy bez zwyczajowego konkursu i tzw limitu lat pracy. Osoba taka moze pracowac do emerytury i skadka emerytalna nie bedzie odprowadzana do PL. Jedyny maly minus to ciut mniejsza pensja niz maja nauczyciele "oddelegowani" z PL tzw. "konkursowi".
misio, nie jestem pewna, czy mniejsza....z tego co wiem - mniejsza tylko o tyle, ze nie jest to caly etat, a bodaj polowa i to jest glowna przyczyna poszukiwania nauczyciela tu, na miejscu, a nie z konkursu w PL. Dlatego tez mowia o umowie na 1 rok, bo w miedzyczasie ma byc rozpisany w PL konkurs na to stanowisko (juz na caly etat), w ktorym osoba, ktora zostanie na podstawie tegoz ogloszenia zatrudniona, rowniez bedzie mogla wziac udzial...