komputery z anielskim / qwerty

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

j23 - Dell robi to. Zamawiasz online, i potem natychmiast dwonisz i oni recznie zmieniaja typ klawiatury lub jezyk Windows. Kilka razy juz to robilismy.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Fryzka

Post autor: Fryzka »

dzięki za info! :)
misio

Post autor: misio »

Sluchajcie, ja o Dell'u zawsze mialem dobre zdanie i nadal mam.

Natomiast dzis sie dowiedzialem od informatyka ze Dell to syf i ze wiele firm przechodzi znowu na HP - tak jak to bylo kiedys w latach 90tych.

Jak mowilem, co informatyk to opinia :)
Fryzka

a moja firma stoi na IBMie :)

racja.... co spec to opinia.... ciekawe czy się zgodzicie, że matryca IMBa jest świetna :)
Ostatnio zmieniony 07-09-2008, 17:02 przez Fryzka, łącznie zmieniany 1 raz.
misio

Mialem i Compaqa (kiedys) i Della i HP i Toshibe i jakis no name zlozony w PL i cos tam jeszcze czego nazwy nie pamietam - kazdy byl ok.

A jesli chodzi o stacjonarne to najlepszy chyba jednak jest zlozony na zamowienie - jesli sie ktos zna oczywiscie.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Fryzka pisze:a moja firma stoi na IMBie
Ja sie nie znam, ale chyba IBM, a nie IMB.... ?....
Fryzka

cóż za drobiazgowość.... oczywiście, że IBM..... literówka

poprawiłam, żeby oczy nie bolały :P
gabrjel

Post autor: gabrjel »

misio pisze: Natomiast dzis sie dowiedzialem od informatyka ze Dell to syf i ze wiele firm przechodzi znowu na HP - tak jak to bylo kiedys w latach 90tych.
Syf jeśli nie ma się dostępu do GOLD Supportu, bo na Silver albo Bronze support na belgijskim numerze czasami trzeba poczekać nawet i 1h...

Ale przy laptopie z CompleteCare (jakaś epidemia zalewanai kawą/piwem/wodą laptopów) z NBD to po zgłoszeniu następnego dnia mam wymianę wnętrzności albo nowego laptopa....
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
misio

Wiesz co, sadze ze maja dostep do Gold supportu, bo maja kilkadziesiat tysiecy komputerow globalnie :)
gabrjel

misio tu nie chodzi o ilość komputerów....

możesz mieć jeden .... możesz mieć 100000...

akurat duże firmy nie kupują GoldSupportu - bo 20% różnicy w cenie ma dla nich znaczenie... nie po to w końcu mają działy IT...

zresztą my też nie mamy GoldSupportu na laptopy (tylko na server hardware) - ale mamy obrotnego account managera... i nie dzwonię do supportu tylko wszystko forwarduje do niego...
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

dell w luksemburgu obsluguja nie tylko holendrzy. osobiscie korzystam z serwisu belgijskiego. ciekawe jest to, ze ten sam komp zlozony na stronie dell.lu i dell.be jest sporo tanszy w be.
po skonfigurowaniu sprzetu zapisujemy wynik i dzwonimy - zmieniamy klawiature czy co tam jeszcze chcemy, dpoytujemy sie o szczegoly, a na koncu prosimy o cene - zawsze dostaje jeszcze upust. w sumie nie ma zadnego porownania z konkurencja.
takze przy ewentualnych reklamacjach -szybko i bez problemu dostajemy druga klawiature (bo klawisz slabo dziala), czy dysk twardy.
ciekawostka dla patriotow - ostatni moj laptop przybyl skad? z lodzi!
gabrjel

U nas wszystkie sprzęty oprócz HIGH-END (Latitude d4xx, XPS, i server r9xx) sa już made in Poland...

co ciekawe delivery time jest z reguły 10 dni... z Limerick z IRL to średnio 21 dni... a tu i tu sa Polacy :P

Co do obsługi mamy account managera z Holandii ale gość siedzi w BE :P
misio

Dobra :) pewnie masz racje.

A tak a propos to dzis dostalem fajnego HP'ka. Smiga jak wariat no i mam 2 monitory <rotfl>
ODPOWIEDZ