komputery z anielskim / qwerty
komputery z anielskim / qwerty
Czy ktos wie jak kupowac komputery/notebooki z qwerty i jezykiem angielskim w Luxie.
Jaka firma przysyla?
Interesuja mnie prostsze modele (bo wsrod tych drozszych to mozna cos znalezc np w Auchan lub kupic z Vista extreme professional multi-language super duper komputer i miec zmieniane jezyki.
Jaka firma przysyla?
Interesuja mnie prostsze modele (bo wsrod tych drozszych to mozna cos znalezc np w Auchan lub kupic z Vista extreme professional multi-language super duper komputer i miec zmieniane jezyki.
Re: komputery z anielskim / qwerty
Sprzet komputerowy raczej bym nie kupil w Luxie bo o niebo tansze sa w Niemczech. Sprawdz www.computer-universe.com tam sprzedaja klawiatury z zestawieniem qwerty.
j23 pisze:Czy ktos wie jak kupowac komputery/notebooki z qwerty i jezykiem angielskim w Luxie.
Jaka firma przysyla?
-
Halo
Niestety nie radzil bym kupowac w Niemczech.. To nie jest prawda ze tam jest taniej.. Mysle ze ceny sa podobne i nawet w Luksie jest troche taniej.. Zajmuje sie od lat Komputerami i nawet wczoraj w Auchanie studiowalem ceny i porownalem z cenami tego linka ktory podales..
Jesli chodzi o Komputer np laptopa dostaniesz juz za 450 € na niezlym poziome i do tego latwo jest wszystkie problemy gwarancyjne na miejscu zalatwiac.. Jedynie kupno na serwisie online jest troche tansze, ale kupujesz praktycznie w ciemno . Jak zle trafisz to moga byc male klopoty z reklamacjami.
Jak mieszkasz tutaj, to sie zdecydowanie tutaj oplaca kupowac.
Jezeli chcesz Tower komputer to mozna samemu zlozyc komputer i dopasowac do takich potrzeb jakie Ciebie interesuja. Od Obudowy do systemu operacyjneg wlacznie.
Niestety nie radzil bym kupowac w Niemczech.. To nie jest prawda ze tam jest taniej.. Mysle ze ceny sa podobne i nawet w Luksie jest troche taniej.. Zajmuje sie od lat Komputerami i nawet wczoraj w Auchanie studiowalem ceny i porownalem z cenami tego linka ktory podales..
Jesli chodzi o Komputer np laptopa dostaniesz juz za 450 € na niezlym poziome i do tego latwo jest wszystkie problemy gwarancyjne na miejscu zalatwiac.. Jedynie kupno na serwisie online jest troche tansze, ale kupujesz praktycznie w ciemno . Jak zle trafisz to moga byc male klopoty z reklamacjami.
Jak mieszkasz tutaj, to sie zdecydowanie tutaj oplaca kupowac.
Jezeli chcesz Tower komputer to mozna samemu zlozyc komputer i dopasowac do takich potrzeb jakie Ciebie interesuja. Od Obudowy do systemu operacyjneg wlacznie.
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Re: komputery z anielskim / qwerty
Ja nieodmiennie polecam Dell. Luxembourg obsługuje akurat Dell holenderski, można sobie ustawić konfigurację i sprawdzić ceny bezpośrednio na stronie Dell Nederland, a potem zadzwonić i zamówić - z reguły dają jeszcze jakiś upust plus różnica w VAT. Jeśli byłbyś zainteresowany mogę ci przesłać na priv adres e-mail i telefon do osoby, u której zamawiałem swój komputer.j23 pisze:Czy ktos wie jak kupowac komputery/notebooki z qwerty i jezykiem angielskim w Luxie.
Jaka firma przysyla?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
No wlasnie co do della sam sie zastanawiam.
Chce wlasnie kupic jakiegos desktopa, cos co zaspokoi normalne potrzeby na jakis najblizsze 5 lat. Nie bedzie sluzylo do grania, ale chodzi o cos chodzacego w miare zwawo.
Moze mozesz cos polecic? I jakie parametry powinien taki desktop posiadac? Jakis czas temu wypadlem z tematyki i dzis nawet nie wiem co jest na czasie a co sie wyprzedaje do juz sie zestarzalo.
Chce wlasnie kupic jakiegos desktopa, cos co zaspokoi normalne potrzeby na jakis najblizsze 5 lat. Nie bedzie sluzylo do grania, ale chodzi o cos chodzacego w miare zwawo.
Moze mozesz cos polecic? I jakie parametry powinien taki desktop posiadac? Jakis czas temu wypadlem z tematyki i dzis nawet nie wiem co jest na czasie a co sie wyprzedaje do juz sie zestarzalo.
-
Kod: Zaznacz cały
Chce wlasnie kupic jakiegos desktopa, cos co zaspokoi normalne potrzeby na jakis najblizsze 5 lat.
Nie jestem pewny czy zaspokoi potrzeby na nastepne 5 lat .. Od roku ubieglego wprowadzono Viste, ktora miala bardzo duze wymogi na nowe hardware. Od roku 2010 ma wejsc Windows 7 , ktory moze znowu wprowdzic nowe wymogi.. Co pol roku zmienia sie moc procesorow i wvchodza nowe motheboardy czy karty graficzne. Te tempo niestety tez zmusza do odnowiania komputerow z powodu ze te stare zle chodza, albo wogole niechodza dobrze na nowych OS. Tez nie jestem tym pedem technologicznym zachwycony .. W wielu wypadkach nowe modele maja powazne wady produkcyjne..
To jest tylko moje prywatne zdanie do tematu
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Zadzwon do mnie w tej sprawie Jest ciekawa opcja.kaszub pisze:No wlasnie co do della sam sie zastanawiam.
Z ta kolejnoscia to mocno przesadzasz, bo co spec to inna kolejnosc.gabrjel pisze:Klawiatury w 90% systemów typu laptop można zmienić... 5 minut roboty...
Poza tym polecam Dell w prostocie zakupu...
co do jakości to ta kolejność:
Dell
Ibm
Toshiba
HP
Niżej:
Sony
Asus
Fujitsu
Acer
A tak ogolnie to wszystkie maja te same bebechy w srodku i robione sa w tym samym miejscu.
Misio 6 lat temu pracowałem w Karenie w PL i znam je wszystkie...
poza Dell'em
znam statystyki serwisowe z ABC, Techdaty, Morfeusza, AB, Fen'a i Alstora...
więc uważam że mam wiarygodne dane, a na czym opierasz swoją opinię ?
Owszem "bebechy" są produkowane w Azji... ale cała elektronika jest robiona w Azji...
Co o DELL'a to nie podważysz opinii że ma najlepszy support ? czasami przeradza się w to w parodię... kiedy przysłali mi do stacji dokującej zły zasilacz (zamiast 90W przysłali 65W) dostałem 90W i 130W i bonus w postaci TravelKIT'u...
Czy brakujące śrubki do szyn rack'owych w serwerze dostałem paczkę na montaż chyba na 20 serwerów
Poza tym pisałem o jakości wykończenia (reliability), a nie prędkości...
poza Dell'em
znam statystyki serwisowe z ABC, Techdaty, Morfeusza, AB, Fen'a i Alstora...
więc uważam że mam wiarygodne dane, a na czym opierasz swoją opinię ?
Owszem "bebechy" są produkowane w Azji... ale cała elektronika jest robiona w Azji...
Co o DELL'a to nie podważysz opinii że ma najlepszy support ? czasami przeradza się w to w parodię... kiedy przysłali mi do stacji dokującej zły zasilacz (zamiast 90W przysłali 65W) dostałem 90W i 130W i bonus w postaci TravelKIT'u...
Czy brakujące śrubki do szyn rack'owych w serwerze dostałem paczkę na montaż chyba na 20 serwerów
Poza tym pisałem o jakości wykończenia (reliability), a nie prędkości...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
np tutaj:Fryzka pisze:Witam
skoro rozmowa dotyczy komputerów, to mam ten sam problem potrzebuje qwerty a o te naprawdę ciężko w Luxie. Dokładnie poszukuję Sony Vaio VGN-AR61S, więc jeśli ktoś zna miejsce, w którym mogę go nabyć, bardzo proszę o podpowiedź..
http://www.ceneo.pl/1313336
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Komputery ktore podales stoja na bardzo podobnym poziomie. Nie twierdze ze nie masz racji, masz ja taka sama jak 3 innych specow, ktorzy podali by ta liste w roznej innej kolejnosci.
Kiedys krolowal HP - 90 firm go mialo. Teraz na topie jest DELL - 90% firm go ma. We Francji zdaje sie na topie jest ASUS.
Ja tylko jakos nie moge sie przekonac do komputerow Sony
Ps
A u mnie w pracy informatycy klna na Della
Kiedys krolowal HP - 90 firm go mialo. Teraz na topie jest DELL - 90% firm go ma. We Francji zdaje sie na topie jest ASUS.
Ja tylko jakos nie moge sie przekonac do komputerow Sony
Ps
A u mnie w pracy informatycy klna na Della