komputery z anielskim / qwerty

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
j23

komputery z anielskim / qwerty

Post autor: j23 »

Czy ktos wie jak kupowac komputery/notebooki z qwerty i jezykiem angielskim w Luxie.
Jaka firma przysyla?

Interesuja mnie prostsze modele (bo wsrod tych drozszych to mozna cos znalezc np w Auchan lub kupic z Vista extreme professional multi-language super duper komputer i miec zmieniane jezyki.
Beavis242

Re: komputery z anielskim / qwerty

Post autor: Beavis242 »

Sprzet komputerowy raczej bym nie kupil w Luxie bo o niebo tansze sa w Niemczech. Sprawdz www.computer-universe.com tam sprzedaja klawiatury z zestawieniem qwerty.
j23 pisze:Czy ktos wie jak kupowac komputery/notebooki z qwerty i jezykiem angielskim w Luxie.
Jaka firma przysyla?

Interesuja mnie prostsze modele (bo wsrod tych drozszych to mozna cos znalezc np w Auchan lub kupic z Vista extreme professional multi-language super duper komputer i miec zmieniane jezyki.
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo

Niestety nie radzil bym kupowac w Niemczech.. To nie jest prawda ze tam jest taniej.. Mysle ze ceny sa podobne i nawet w Luksie jest troche taniej.. Zajmuje sie od lat Komputerami i nawet wczoraj w Auchanie studiowalem ceny i porownalem z cenami tego linka ktory podales..
Jesli chodzi o Komputer np laptopa dostaniesz juz za 450 € na niezlym poziome i do tego latwo jest wszystkie problemy gwarancyjne na miejscu zalatwiac.. Jedynie kupno na serwisie online jest troche tansze, ale kupujesz praktycznie w ciemno . Jak zle trafisz to moga byc male klopoty z reklamacjami.

Jak mieszkasz tutaj, to sie zdecydowanie tutaj oplaca kupowac.

Jezeli chcesz Tower komputer to mozna samemu zlozyc komputer i dopasowac do takich potrzeb jakie Ciebie interesuja. Od Obudowy do systemu operacyjneg wlacznie.
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: komputery z anielskim / qwerty

Post autor: wilqs72 »

j23 pisze:Czy ktos wie jak kupowac komputery/notebooki z qwerty i jezykiem angielskim w Luxie.
Jaka firma przysyla?

Ja nieodmiennie polecam Dell. Luxembourg obsługuje akurat Dell holenderski, można sobie ustawić konfigurację i sprawdzić ceny bezpośrednio na stronie Dell Nederland, a potem zadzwonić i zamówić - z reguły dają jeszcze jakiś upust plus różnica w VAT. Jeśli byłbyś zainteresowany mogę ci przesłać na priv adres e-mail i telefon do osoby, u której zamawiałem swój komputer.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

No wlasnie co do della sam sie zastanawiam.

Chce wlasnie kupic jakiegos desktopa, cos co zaspokoi normalne potrzeby na jakis najblizsze 5 lat. Nie bedzie sluzylo do grania, ale chodzi o cos chodzacego w miare zwawo.
Moze mozesz cos polecic? I jakie parametry powinien taki desktop posiadac? Jakis czas temu wypadlem z tematyki i dzis nawet nie wiem co jest na czasie a co sie wyprzedaje do juz sie zestarzalo.
albano1947

Post autor: albano1947 »

Kod: Zaznacz cały

Chce wlasnie kupic jakiegos desktopa, cos co zaspokoi normalne potrzeby na jakis najblizsze 5 lat. 
Halo Kaszub

Nie jestem pewny czy zaspokoi potrzeby na nastepne 5 lat .. Od roku ubieglego wprowadzono Viste, ktora miala bardzo duze wymogi na nowe hardware. Od roku 2010 ma wejsc Windows 7 , ktory moze znowu wprowdzic nowe wymogi.. Co pol roku zmienia sie moc procesorow i wvchodza nowe motheboardy czy karty graficzne. Te tempo niestety tez zmusza do odnowiania komputerow z powodu ze te stare zle chodza, albo wogole niechodza dobrze na nowych OS. Tez nie jestem tym pedem technologicznym zachwycony .. W wielu wypadkach nowe modele maja powazne wady produkcyjne..
To jest tylko moje prywatne zdanie do tematu :)
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

Kaszub, ja sie przeciez znam <evil> Jutro Ci opowiem przy kotlecie <roll>
misio

Post autor: misio »

Porzadny laptop to min 1000EUR. W Auchan to mozna kupic ziemniaki lub chleb a nie kompuyter - jesli ktos mysli o dobrym sprzecie.

W Niemczech jedynym problemem to klawiatura typu QWERTZ.
misio

kaszub pisze:No wlasnie co do della sam sie zastanawiam.

Chce wlasnie kupic jakiegos desktopa, cos co zaspokoi normalne potrzeby na jakis najblizsze 5 lat. Nie bedzie sluzylo do grania, ale chodzi o cos chodzacego w miare zwawo.
Moze mozesz cos polecic? I jakie parametry powinien taki desktop posiadac? Jakis czas temu wypadlem z tematyki i dzis nawet nie wiem co jest na czasie a co sie wyprzedaje do juz sie zestarzalo.
Zadzwon do mnie w tej sprawie :) Jest ciekawa opcja.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Klawiatury w 90% systemów typu laptop można zmienić... 5 minut roboty...

Poza tym polecam Dell w prostocie zakupu...

co do jakości to ta kolejność:
Dell
Ibm
Toshiba
HP

Niżej:
Sony
Asus
Fujitsu
Acer
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Fryzka

Post autor: Fryzka »

taką zmianę na 5 minut już testowałam.... owszem no da się

ale jak mam zamiar wyłożyć trochę kasy na lapa to nic nie będę zmieniać :), ma być taki jak chcę, a nie jakieś kombinacje :)

co do rankingów to już tyle się nasłuchałam, że stwierdzam, iż każdy ma swój własny - dopasowany do potrzeb :)...
misio

gabrjel pisze:Klawiatury w 90% systemów typu laptop można zmienić... 5 minut roboty...

Poza tym polecam Dell w prostocie zakupu...

co do jakości to ta kolejność:
Dell
Ibm
Toshiba
HP

Niżej:
Sony
Asus
Fujitsu
Acer
Z ta kolejnoscia to mocno przesadzasz, bo co spec to inna kolejnosc.

A tak ogolnie to wszystkie maja te same bebechy w srodku i robione sa w tym samym miejscu.
gabrjel

Misio 6 lat temu pracowałem w Karenie w PL i znam je wszystkie...

poza Dell'em
znam statystyki serwisowe z ABC, Techdaty, Morfeusza, AB, Fen'a i Alstora...

więc uważam że mam wiarygodne dane, a na czym opierasz swoją opinię ?

Owszem "bebechy" są produkowane w Azji... ale cała elektronika jest robiona w Azji...

Co o DELL'a to nie podważysz opinii że ma najlepszy support ? czasami przeradza się w to w parodię... kiedy przysłali mi do stacji dokującej zły zasilacz (zamiast 90W przysłali 65W) dostałem 90W i 130W i bonus w postaci TravelKIT'u...
Czy brakujące śrubki do szyn rack'owych w serwerze dostałem paczkę na montaż chyba na 20 serwerów

Poza tym pisałem o jakości wykończenia (reliability), a nie prędkości...
gabrjel

Fryzka pisze:Witam :)

skoro rozmowa dotyczy komputerów, to mam ten sam problem potrzebuje qwerty a o te naprawdę ciężko w Luxie. Dokładnie poszukuję Sony Vaio VGN-AR61S, więc jeśli ktoś zna miejsce, w którym mogę go nabyć, bardzo proszę o podpowiedź.. :)
np tutaj:
http://www.ceneo.pl/1313336
misio

Komputery ktore podales stoja na bardzo podobnym poziomie. Nie twierdze ze nie masz racji, masz ja taka sama jak 3 innych specow, ktorzy podali by ta liste w roznej innej kolejnosci.

Kiedys krolowal HP - 90 firm go mialo. Teraz na topie jest DELL - 90% firm go ma. We Francji zdaje sie na topie jest ASUS.

Ja tylko jakos nie moge sie przekonac do komputerow Sony :)

Ps
A u mnie w pracy informatycy klna na Della :)
ODPOWIEDZ