Praca w winnicy w Wormeldange

Ogłoszenia 'Dam pracę' i 'Szukam pracy' tu będą czuć się najlepiej!
rita marmo

Praca w winnicy w Wormeldange

Post autor: rita marmo »

Witam :-)

Dla poszukujących pracy wakacyjnej mam dobre wieści, zaznajomiony wlasciciel winnicy poprosil o umieszczenie ogloszenia;)

Winnica Mathes w Wormeldange poszukuje ludzi do pracy (czerwiec - lipiec, koniec wrzesnia)
6,15 EUR za godzine pracy + obiad. Zwracaja za bilet (z Lucka autobus 105, przystanek przy Notre Dame).

Mozna kontaktowac sie bezposrednio z Paulem Mathesem.

73, rue principale
L-5507 Wormeldange
Tél: 76 93 93

Pozdrawiam,
Rita Marmo
Awatar użytkownika
wojtek

Re: Praca w winnicy w Wormeldange

Post autor: wojtek »

rita marmo pisze:Witam :-)

zaznajomiony wlasciciel winnicy[...] Mozna kontaktowac sie bezposrednio z Paulem Mathesem.
Podczas rozmowy telefonicznej okazało się, że ten znajomy (Paule Mathes) jest płci żeńskiej...
Awatar użytkownika
wojtek

Post autor: wojtek »

Czy mógłby mi ktoś doradzić w sprawie umowy zatrudnienia czasowego? Problem polega na tym, że minimalne wynagrodzenie miesięczne w Luksemburgu podobno wynosi 1609,53 EUR brutto, a w powyższej ofercie pracodawca proponuje 6,15 EUR /h brutto. Zakładając, że średnio w miesiącu wypracowywane jest (21dni x8) 168 godzin, pracownik otrzyma wynagrodzenie 1033,20 EUR brutto (miesięcznie) Czy to jest zgodne z przepisami?
Po odjęciu podatków (zakładam 15%) "do ręki" dostajemy 878,22 EUR/ mies

Oferta obejmuje co prawda obiad i bilety, lecz jest to zaledwie:
-lunch (21dni x7 EUR) 147 EUR
-bilet autobusowy (21dni x3 EUR) 63 EUR
czyli w sumie 210 EUR

Proszę doradźcie, czy dobrze interpretuję przepisy.
MaWi

Post autor: MaWi »

Wydaje mi sie, ze ten temat byl juz poruszany. Dokladnie tutaj: http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=12052 Czy wynikaja z niego jakies wnioski dla ciebie... to juz chyba sam musisz ocenic.
Borys

Post autor: Borys »

Jako osoba ktora jeden sezon przepracowala przy zbiorze winogron w Luksemburgu w 2004 roku, wypowiem sie :

Wtedy placone bylo chyba 5,15 za h plus obiad bez dojazdow.

Kiepsko jak barszcz w odniesieniu do tego na ile niewdzieczna jest ta praca.

Wiadomo ze nie jest to praca gornych lotow ale w Luksemburgu nikt nie powinien nawet proponowac wynagrodzenia nizszego niz 10 EUR na h.
mil.ka

Post autor: mil.ka »

wojtek pisze:Czy mógłby mi ktoś doradzić w sprawie umowy zatrudnienia czasowego? Problem polega na tym, że minimalne wynagrodzenie miesięczne w Luksemburgu podobno wynosi 1609,53 EUR brutto, a w powyższej ofercie pracodawca proponuje 6,15 EUR /h brutto. Zakładając, że średnio w miesiącu wypracowywane jest (21dni x8) 168 godzin, pracownik otrzyma wynagrodzenie 1033,20 EUR brutto (miesięcznie) Czy to jest zgodne z przepisami?.
Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od tego, jak sie sformulowana umowa. Jesli w umowie masz zapis o stawce godzinowej i rozliczeniu na podstawie liczby przepracowanych godzin, to faktycznie moze tak byc.

Nalezy pamietac, ze stawka minimalna, o ktorej piszesz, dotyczy umow na pelen etat, podpisanych na czas okreslony lub nieokreslony.
Awatar użytkownika
francuz51

Post autor: francuz51 »

zapraszamy na winobranie do reims/francja/wrzesien 2009 <lol>
francuz51 benelux
ODPOWIEDZ