Swieta i dzieci
Moderator: LuxTeam
Swieta i dzieci
Snieg deszcz -rece opadaja wiec ze spaceru wielkanocnego nici kompletne-kochani rodzice co robicie w wielkanoc z waszymi pociechami -(4 latka-bo te duze siedza przed kompem)-ja nie mam pomyslu na pluche -chyba ze zostaje Mc Donald's i to jeszcze bo mze byc zamkniety-moze macie jakies propozycje ciekawe dla malochow na pochmurne swieta-WESOLYCH SAWIAT-A
A moze tutaj http://www.zigzag.lu/FR/ZINFOS.html , w poniedzialek 24.03 jest zamkniete.
Zawsze mozna dziecku rece i nogi przywiazac do lozka i o nim zapomniec. Co iles tam wrocic, dac wody, i zkrzyczec. No, akurat wedlog tradycji pielegniarskich za starych czasow w polsce. Takie to sa moje pamieci wielkanocne.
Ale mysle ze czasy sie zmienily, wiec tak to juz by bylo brzydko...
Kilka pomyslow bardziej kosztownych: Mozna kupic Wii z paczka gier dla mniejszych dzieci. Gry sa roznego typu, jedne gdzie dziecko musi sie duzo ruszac, a inne co musi bardziej myslec i uczyc sie malych ruchow precyzyjnych. Nowe ogromne pudelko Lego nigdy nie zawiodlo
Kilka pomyslow mniej kosztownych: Czterolatek juz bez problemu moze sie nauczyc grac w warcaby - tylko wtedy trzeba a nim/nia grac, a to moze byc calkiem wyczerpujace. Mozna tez kupic paczke makaronu do zupy - takie w formie gwiazdki z dziurka w srodku (moze 6mm, 1mm grube, mala dziurka w srodku, moze byc nazwane "pastina" z firmy Barilla). Dac jedna czwarta na sucha patelnie i ladnie zarumienic. Dac nastepna jedna czwarta i zarumienic na brazowo. Dac nastepna jedna czwarta i prawie spalic na ciemny braz. Masz wtedy gwiazdki w czterech kolorach. Dodac sznurek, i dziecko moze z tego zrobic naszyjniki, brasoletki w roznych wzorach - bardzo cieszy sie to powodzeniem, i nie tylko dla dziewczynek.
Ale mysle ze czasy sie zmienily, wiec tak to juz by bylo brzydko...
Kilka pomyslow bardziej kosztownych: Mozna kupic Wii z paczka gier dla mniejszych dzieci. Gry sa roznego typu, jedne gdzie dziecko musi sie duzo ruszac, a inne co musi bardziej myslec i uczyc sie malych ruchow precyzyjnych. Nowe ogromne pudelko Lego nigdy nie zawiodlo
Kilka pomyslow mniej kosztownych: Czterolatek juz bez problemu moze sie nauczyc grac w warcaby - tylko wtedy trzeba a nim/nia grac, a to moze byc calkiem wyczerpujace. Mozna tez kupic paczke makaronu do zupy - takie w formie gwiazdki z dziurka w srodku (moze 6mm, 1mm grube, mala dziurka w srodku, moze byc nazwane "pastina" z firmy Barilla). Dac jedna czwarta na sucha patelnie i ladnie zarumienic. Dac nastepna jedna czwarta i zarumienic na brazowo. Dac nastepna jedna czwarta i prawie spalic na ciemny braz. Masz wtedy gwiazdki w czterech kolorach. Dodac sznurek, i dziecko moze z tego zrobic naszyjniki, brasoletki w roznych wzorach - bardzo cieszy sie to powodzeniem, i nie tylko dla dziewczynek.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Aga, fatalne jednemu, a drugiemu nie. Tysiace dzieci szaleje za Wii, a z tym makaronem to dzieci bawily sie dobre kilka tygodni - sam widzialem. A z mojego punktu widzenia na przyklad, branie dziecka do MacDonalds jest fatalne... robic dziecku frajde z jedzenia jak najbardziej niezdrowego i uczyc je zlych nawykow dietetycznych.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Hmm, wiec nie zgodzisz sie z tym ze McDonalds wlasnie buduje te miejsca zabawy aby przyciagac dzieci, aby potem tam jadly te smieci, aby aby aby... ?
Co do ruchu - mozna isc do Coque plywac, lub przynajmniej pobawic sie w wodzie, ale to pewnie zamkniete w poniedzialek, choc nic o tym nie pisza na www.coque.lu
Co do ruchu - mozna isc do Coque plywac, lub przynajmniej pobawic sie w wodzie, ale to pewnie zamkniete w poniedzialek, choc nic o tym nie pisza na www.coque.lu
A probowalas poszukac tutaj: http://www.petitweb.lu/cadreblocnotes.htm ?
Moze jednak cos sie dzieje ciekawego dla maluchow na tym zasypanym wiosennym sniegiem zadupiu?
Moze jednak cos sie dzieje ciekawego dla maluchow na tym zasypanym wiosennym sniegiem zadupiu?
Podobno CODZIENNIE dziala kregielnia w Foetz. Przynajmniej tak reklamuja sie na swojej stronie, ze dzialaja codziennie od 1995 roku. Ja co prawda preferuje Arlon, ale jak nie ma wyjscia to moze warto i wpasc do Foetz. www.bowling.lu
U nas makaron odpada, takie rzeczy robi sie w szkole tudziez w przedszkolu... no chyba ze to jest ciastolina..., ze mna moje chlopaki czytaja ksiazki( przede wszystkim encyklopedia nauki i przyrody), ukladaja puzzle itp., wszelkie aktywnosci typu... atak na wroga i inne 'zabawy' ruchowe spadaja na kochanego tate <mrgreen> .
Dobrze, ze mamy wyrozumialych sasiadow, albo ze ich nie ma w tym czasie w domu.
Bardzo lubie cisze, wiec robie wszystko zeby nasze 'activites' spelnialy moje upodobania. Podzial obowiazkow sprawia, ze wszyscy jestesmy zadowoleni.
Dobrze, ze mamy wyrozumialych sasiadow, albo ze ich nie ma w tym czasie w domu.
Bardzo lubie cisze, wiec robie wszystko zeby nasze 'activites' spelnialy moje upodobania. Podzial obowiazkow sprawia, ze wszyscy jestesmy zadowoleni.