Swieta i dzieci

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

aga19748

Swieta i dzieci

Post autor: aga19748 »

Snieg deszcz -rece opadaja wiec ze spaceru wielkanocnego nici kompletne-kochani rodzice co robicie w wielkanoc z waszymi pociechami -(4 latka-bo te duze siedza przed kompem)-ja nie mam pomyslu na pluche -chyba ze zostaje Mc Donald's i to jeszcze bo mze byc zamkniety-moze macie jakies propozycje ciekawe dla malochow na pochmurne swieta-WESOLYCH SAWIAT-A
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

A moze tutaj http://www.zigzag.lu/FR/ZINFOS.html , w poniedzialek 24.03 jest zamkniete.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Zawsze mozna dziecku rece i nogi przywiazac do lozka i o nim zapomniec. Co iles tam wrocic, dac wody, i zkrzyczec. No, akurat wedlog tradycji pielegniarskich za starych czasow w polsce. Takie to sa moje pamieci wielkanocne.

Ale mysle ze czasy sie zmienily, wiec tak to juz by bylo brzydko...

Kilka pomyslow bardziej kosztownych: Mozna kupic Wii z paczka gier dla mniejszych dzieci. Gry sa roznego typu, jedne gdzie dziecko musi sie duzo ruszac, a inne co musi bardziej myslec i uczyc sie malych ruchow precyzyjnych. Nowe ogromne pudelko Lego nigdy nie zawiodlo ;)

Kilka pomyslow mniej kosztownych: Czterolatek juz bez problemu moze sie nauczyc grac w warcaby - tylko wtedy trzeba a nim/nia grac, a to moze byc calkiem wyczerpujace. Mozna tez kupic paczke makaronu do zupy - takie w formie gwiazdki z dziurka w srodku (moze 6mm, 1mm grube, mala dziurka w srodku, moze byc nazwane "pastina" z firmy Barilla). Dac jedna czwarta na sucha patelnie i ladnie zarumienic. Dac nastepna jedna czwarta i zarumienic na brazowo. Dac nastepna jedna czwarta i prawie spalic na ciemny braz. Masz wtedy gwiazdki w czterech kolorach. Dodac sznurek, i dziecko moze z tego zrobic naszyjniki, brasoletki w roznych wzorach - bardzo cieszy sie to powodzeniem, i nie tylko dla dziewczynek.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

digilante! :)) - nie podejrzewalabym Cie o takie talenty w radzeniu sobie z dziecmi... :)) - skad takie doswiadczenia u Ciebie?.... :))
A tak w ogóle - Wesołych Świąt!!!
A poza tym - musimy sie w koncu spotkać....nowe gniazdko chyba już jako / tako uwite?... :p
misio

Post autor: misio »

Ja bym cos dodal. Jak dzieciom zacznie palma odbijac to zawsze mozna zamnknac je w ciemnej lazience - zeby sie wyciszyly <rotfl>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

tak, misio, jasne <mrgreen> ale jeszcze lepsze sa dybki i knebelek.... :p
aga19748

dzieki ale fatalne te wasze poysly chlopaki moze my was uwiazamy i damy makaron i bedzie spokoj-Bamaza moze ty cos wymyslisz :(-agnieszko fajne to miejsce ale szkoda ze zamkniete:(moze jakies mamy rowniez zerkna i cos wymysla
Awatar użytkownika
digilante

Aga, fatalne jednemu, a drugiemu nie. Tysiace dzieci szaleje za Wii, a z tym makaronem to dzieci bawily sie dobre kilka tygodni - sam widzialem. A z mojego punktu widzenia na przyklad, branie dziecka do MacDonalds jest fatalne... robic dziecku frajde z jedzenia jak najbardziej niezdrowego i uczyc je zlych nawykow dietetycznych.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
aga19748

alez mi nie chodzi o jedzenie mezczyzno ktory mysli zoladkiem:)ale o zabawe ruch no coz my z wenus oni z marsa
Awatar użytkownika
digilante

Hmm, wiec nie zgodzisz sie z tym ze McDonalds wlasnie buduje te miejsca zabawy aby przyciagac dzieci, aby potem tam jadly te smieci, aby aby aby... ?

Co do ruchu - mozna isc do Coque plywac, lub przynajmniej pobawic sie w wodzie, ale to pewnie zamkniete w poniedzialek, choc nic o tym nie pisza na www.coque.lu
MaWi

Post autor: MaWi »

A probowalas poszukac tutaj: http://www.petitweb.lu/cadreblocnotes.htm ?

Moze jednak cos sie dzieje ciekawego dla maluchow na tym zasypanym wiosennym sniegiem zadupiu? ;)
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

Podobno CODZIENNIE dziala kregielnia w Foetz. Przynajmniej tak reklamuja sie na swojej stronie, ze dzialaja codziennie od 1995 roku. Ja co prawda preferuje Arlon, ale jak nie ma wyjscia to moze warto i wpasc do Foetz. www.bowling.lu
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

U nas makaron odpada, takie rzeczy robi sie w szkole tudziez w przedszkolu... no chyba ze to jest ciastolina..., ze mna moje chlopaki czytaja ksiazki( przede wszystkim encyklopedia nauki i przyrody), ukladaja puzzle itp., wszelkie aktywnosci typu... atak na wroga i inne 'zabawy' ruchowe spadaja na kochanego tate <mrgreen> .
Dobrze, ze mamy wyrozumialych sasiadow, albo ze ich nie ma w tym czasie w domu.
Bardzo lubie cisze, wiec robie wszystko zeby nasze 'activites' spelnialy moje upodobania. Podzial obowiazkow sprawia, ze wszyscy jestesmy zadowoleni. ;)
aga19748

no niestety kregle odpadaja bo to 4 latka ,wiec pozostanie mi siedzenie w domu w zapadanym luxie :(WESOLYCH SWIAT I RUCHLIWYCH SWIAT WAM ZYCZE
Lecebuch

Post autor: Lecebuch »

W imieniu luksemburskiej aury wzywam do przeproszenia jej i zlozenia samokrytyki. Troche chlodno, ale sloneczko przygrzewa ... !
ODPOWIEDZ