jedzenie dla maluchow

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
mslawomir

jedzenie dla maluchow

Post autor: mslawomir »

Witajcie,

szukma sklepu z zywnoscia dla maluchow (dla takichg co dopiero maja wprowadzane inne jedznei niz mleko mamy).

ktos z Was wie, gdzie jest jakis ciekawy wybor? oprocz Auchan i Cacktus

pozdr

s.
misio

Post autor: misio »

Cora.
mmm191

Post autor: mmm191 »

chyba właśnie w Auchan i Cactusie jest wybór największy
co nie co jest też w sklepach Schlecker no i w każdym innym supermarkecie
mmm191
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

www.naturata.lu

Dobra, zdrowa żywność, dla maluchów również, ale drogo <lunch>
Ola
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

A moze konkretniej postawisz pytanie, czego szukasz. Bo tak ogolnie, to w Auchan i Cactusie jest wybor, ze hej.
Albo samemu zrobic i po klopocie.
mslawomir

Minka, chodzi mi o kaszki i kleiki przede wszystkim (te z glutenem i bez)

rowniez warzywa i owoce, np. Auchan nie ma dyni samej, tylko mieszanej z warzywmai lub z ryzem - a to chyba nie miesci sie w "HEJ" ? - dla mnie nie.

patrzac na regal mozna odniesc wrazenie,ze wybor jest, ale w szczegolach sie zaglebiajac to juz nie jest tak szeroko....

dlatego tez nie chodzi mi tylko o wzrokowe wrazenie :)
Awatar użytkownika
minka

Dlatego warto uscislac swoje pytania. Jak zobacze sama dynie to Ci dam znac, i moze ktos inny tez.
Ale jednoskladnikowe papu warto zrobic samemu, takie jest moje zdanie. Tym bardziej, ze dynia i np. takie jablko jest ogolnie dostepne :)
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Trzeba tez pomyslec o psychologicznym stanie dziecka ;) Sama dynia moze nie wystepuje, bo napewno tak strasznie smakuje ze nie powinno sie znecac nad dzieckiem takim jedzeniem. Dynia mieszana z innymi warzywami to moze jeszcze da sie zjesc... Nie zazdroszcze dzieciakowi.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
pipokl

Post autor: pipokl »

Zjeżdżając z autostrady do Trewiru (zjazd 14 lub 15 - w remoncie), kierując się przez Wasserbilig też do Trewiru ale od drugiej strony, dolem, już po niemieckiej stronie w miejscowości Igel (jakieś 2 km po przekroczeniu granicy) po prawej stronie jest świetny sklep z jedzeniem dla niemowląt. Żaden luksemburski nie umywa się.

Trzeba tylko uważać żeby nie przejechać, witryna jest niepozorna.
pzdr,
Awatar użytkownika
minka

digilante pisze:Trzeba tez pomyslec o psychologicznym stanie dziecka ;) Sama dynia moze nie wystepuje, bo napewno tak strasznie smakuje ze nie powinno sie znecac nad dzieckiem takim jedzeniem. Dynia mieszana z innymi warzywami to moze jeszcze da sie zjesc... Nie zazdroszcze dzieciakowi.
Tez nie zazdroszcze <lol>

Dzieki Pipokl za nowy adres. Pewnie przy okazji skorzystam.
mslawomir

dzieki za wszystkie info, przejade sie do tego sklepu :)

pozdr

s.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

digilante pisze:Sama dynia moze nie wystepuje, bo napewno tak strasznie smakuje ze nie powinno sie znecac nad dzieckiem takim jedzeniem.
...dokladnie tez tak sobie pomyslalam...sprobuj sam zawsze tego, co dajesz dziecku....mi pediatra mowil, ze jedzenie powinno byc zawsze smaczne, tzn. i mnie smakowac....dlatego przewaznie sama przygotowywalam mlodej jedzenie....a te sloiczki - Bobovite jej kupowalam to jej tak smakowaly, ze potrafila po 2 na raz wsunac (bedac nieduzym raczej dzieckiem - 50 cm i 2,5kg przy urodzeniu....ale moze tak nadrabiala...:) )
A te, ktore i tu sa dostepne - nie pamietam nazwy - nie dosc, ze w PL byly horrendalnie drogie, to jeszzce paskudne w smaku.....biedne dzieci....
Awatar użytkownika
pipokl

Post autor: pipokl »

mslawomir pisze:dzieki za wszystkie info, przejade sie do tego sklepu :)

pozdr

s.
Jak Ci pisalem, bylem w sobotę, sprawdzilem - sklep jest w Igel.
pzdr,
Awatar użytkownika
minka

Ja znowu o dyni. Znalazlam jednoskladnikowa dynie w Cactusie na Howaldzie. Maly sloiczek z bio dynia.

To tak na wypadek gdyby jeszcze ktos potrzebowal a mial po drodze.
ODPOWIEDZ