III Turniej Brydzowy w sezonie 2007/2008

MaWi

Post autor: MaWi »

No wiec po pierwsze primo – czy nie jest tak przypadkiem, ze mamy "pare bez pary"? Aquilone + pipokl? Nie to zebym kogos probowal swatac, ale jak macie siedziec oboje bezczynnie, to moze lepiej dopisac sie do turnieju jako spontanicznie proklamowana para?

Po drugie primo, ultimo, bardzo ciesze sie, ze Turniej Brydzowy szykuje sie na najbardziej dochodowa impreze roku w Ancien Cinema :) Chetnie sam do tego doloze tak, by gospodarze milo nas wspominali. Warto by bylo byc moze dac im szanse na podsumowanie i inicjatywe wlasna, zeby sie nie czuli nieswojo w skadinand swoich progach. Ale tak jak napisalem – ja nic nie zglaszam i dostosuje sie do kazdego wariantu. Wazne tylko by zadowalal on wszystkich <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Jasne, patrz tutaj:
pipokl pisze:Jeżeli nie grzesząc próżnością, wlaściwie odgaduję, że to może o mnie mowa, to naprawdę chętnie zagram, tylko rzeczywiście nie mam z kim. Tak czy inaczej przypelznę na 1-2 godzinki popatrzeć. Jakby co mogę posędziować.
I wal na forum, albo na priva...a jak sie rzeczony nie odezwie, to daj znac jutro w ciagu dnia, to Cie napuszcze na niego jego biurowym numerem telefonu - niech sie teraz "kurna" nie miga... :)
Aquilone

Post autor: Aquilone »

Dzięki :) ale wiecie... ja po trzecim rozdaniu przestaję liczyć punkty, a na trzy "dzwonki" rzucam się do drzwi żeby otworzyć <rotfl>
a tu sami profesjonaliści :D żeby nie było że nie uprzedzałam <rotfl>
Awatar użytkownika
bamaza42

hihihi...to moze powinnas grac w parze ze mna?.... <mrgreen>
nie, zebym cokolwiek probowala ujac moim wspanialym kolezankom i kolegom brydzystom...ale wiekszosc z nas traktuje te turnieje jako wspaniala zabawe, towarzysko-brydzowe spotkanie....przeciez gdyby tak nie bylo, dawno by mnie juz pogonili z tego towarzystwa.... <lol>
Aquilone

Bamaza :) wszystko przed nami :)
Jak wiesz ostatnio sprawuję zaszczytne obowiązki Komendy Uzupełnień Turniejwych, więc kto wie... kto wie... <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

No wiesz....zarty sobie stroisz....nie poznalam pod tym pseudo... :) gdziez mi do Ciebie... :) Ale na co czekasz - wal do kolegi - wprawdzie gracz z niego wytrawny, i prawde mowiac, nie jestem pewna, czy takie nasze "niepowazne" turnieje go beda bawic...ale, wiesz jak jest - zbraku laku... :p
Aquilone

Bamazko - kochana jesteś - to miłe co mówisz:) Poza tym chyba na wyniki turniejowe nie możesz narzekać. Chapeau bas :) To mnie (nam) ostatnio Prezes po punktacji pojechał i dyplom był wybitnie przejściowy <rotl> dobrze, że chociaz zdjęcie zostało <aparat> dla potomnych... :P
A do kolegi Pipokl'a napisałam maila, ale nie wiem czy dotarł, bo śladu po nim (po mailu znaczy) w żadnej z rozlicznych mych skrzynek nie zostało :( Jakby co podszepnij Mu słówko jutro, plizz :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Jasne, jak tylko nie zapomne, dryndne do niego jutro z rana, coby sie z Toba skontaktowal, wiec badz czujna... :) No i jakby co - pamietajcie, co by Macka zawiadomic, zeby ustawil wszystko na jedna pare wiecej......
Awatar użytkownika
bamaza42

a co do "przejsciowych dyplomow", to i ja taki jeden mam...z ostatniego turnieju ( a moze przedostatniego...?)...ale nie oddam!!! <mrgreen>
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Aquilone pisze:Witam wsiech brydżystów
Jakby znalazło się jeszcze jakieś wolne miejsce to chętnie karty potrzymam :) jak dla mnie może być miejscówka przy pięcioosobowym stoliku :D
O ile lista jeszcze nie zamknieta to się chetnie dołączę do turniejowiczów
To dogadaj się z pipokl
Danka
Trian

Post autor: Trian »

Odnośnie tzw. bufetu to chyba wymaga to pewnego dopracowania, bo mamy jednocześnie dwie koncepcje - bufet lokalu i to co niektórzy z nas przywiozą. Nie ukrywam, że mi bardziej odpowiada opcja pierwsza. Nie bardzo sobie wyobrażam, jak jednocześnie kilkanaście osób przywozi, rozpakowuje i odgrzewa swoje specjały. Zazwyczaj mamy dość napięty czas i nie specjalnie możemy go poświęcić na takie zwykłe "biesiadowanie".
Dla mnie najwygodniejszym rozwiązaniem byłoby utrzymanie ryczałtu, ktory został by ustalony na takim poziomie aby zapewnił organizatorom rekompensatę za : dyplomy, nagrody, żurek :) oraz za utracone zyski (zablokowany lokal). Alkohol, napoje, przekąski kupujemy normalnie w lokalu.
Nie ukrywam, że przygotowywanie ew. pożywienia nie jest moją najmocniejszą stroną, a nie chciałbym zawsze korzystać z owoców pracy innych uczestników. ;).

A teraz z innej beczki: Czy będą jakieś dzieci ? Danka ? Sabina ?
Ostatnio zmieniony 15-02-2008, 09:29 przez Trian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bamaza42

Trian pisze:Odno
...a co to znaczy?.... :?
Trian

Post autor: Trian »

Jak widzisz niedikończoną wiadomość w której następną literą powinno być "ś" to najprawdopodobniej nie przełaczyłem klawiatury na polską. Jak naciskam wtedy Alt + "S" niektóre programy rozumieją to jako komendę "send".
Często wysyłam takie wiadomości " Cze" <lol>
Awatar użytkownika
bamaza42

Aquilone pisze:A do kolegi Pipokl'a napisałam maila, ale nie wiem czy dotarł,
I co, byl sie odezwal?....
Awatar użytkownika
pipokl

Post autor: pipokl »

Odezwal się i potwierdzil. A co.
ODPOWIEDZ