Powiedzmy ze jedna osoba miala takie plany i dowiedziala sie o wszystko, lacznie z kredytami na dzialalnosci itp i przypadkowo sie podzielila wiedza
Jedno jest pewne. Jak by to bylo oplacalane to taki sklep juz tu by byl. Jedyny sposob na zarobek to konsolidacja sil z Europy Wschodniej, cos na styl sklepu skandynawskiego dzialajacego w Lux.
misio pisze:
Jedno jest pewne. Jak by to bylo oplacalane to taki sklep juz tu by byl. .
wszystko sie zgadza, jednak dlatego temat rzucil sie tutaj, bo moze nie ma takiego biznesu gdyz transport jest za drogi(ja go mam praktycznie za darmo), a moze dlatego ze ktos nie mial uprawnien(ktos sie juz zglosil) moze poprostu hmmmm nie bylo jak za duzo barier, tymczasem duzym plusem jest np darmowy transport, niesadzicie???
a jakbyscie szukali lokum, to na rogu rue de Vianden na Merlu i jakiejs tam (vis a vis jednego z wejsc do parku Merl) jest jakis lokal - od conajmniej 2 lat, tzn. od kiedy tu mieszkam, a tak naprawde chyba znacznie dluzej - nieuzywany. Drugi taki lokal znajduje sie przy rout d'Esch, na Gasperich, za wiaduktem. Oba sa wyraznie lokalami sklepowymi, oba wygladaja na nieuzywane od lat. Ale jaki jest ich stan techniczny i prawny - nie mam pojecia, ale moze warto by to sprawdzic?...
jest także w Moutfort opuszczony obiekt wolno stojący, do złudzenia przypominający punkt GS - przypomnę to taki pojedynczy sklep prowadzony przez Gminną Spółdzielnię "Samopomoc Chłopska"
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]