POLSKI BIZNES

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

mil.ka

Post autor: mil.ka »

misio pisze:No dobra, a co planujecie sprzedawac?
I tu jest chyba cały problem, bo:
- transport jest
- oprawa prawno-fiskalno-legalna jest
- pomysłu (chyba) brak

:>
misio

Post autor: misio »

I pamietajcie o wkladzie wlasnym na wyposazenie takiego lokalu :)
mil.ka

Post autor: mil.ka »

misio pisze:I pamietajcie o wkladzie wlasnym na wyposazenie takiego lokalu :)
widze, ze i na ewentualny wakat doradcy tez juz jest kandydat....

:p
misio

Powiedzmy ze jedna osoba miala takie plany i dowiedziala sie o wszystko, lacznie z kredytami na dzialalnosci itp i przypadkowo sie podzielila wiedza :)

Jedno jest pewne. Jak by to bylo oplacalane to taki sklep juz tu by byl. Jedyny sposob na zarobek to konsolidacja sil z Europy Wschodniej, cos na styl sklepu skandynawskiego dzialajacego w Lux.
MaWi

Post autor: MaWi »

mil.ka pisze:
misio pisze:I pamietajcie o wkladzie wlasnym na wyposazenie takiego lokalu :)
widze, ze i na ewentualny wakat doradcy tez juz jest kandydat....

:p
Co my bysmy bez tego misia zrobili, nieprawdaz? <mrgreen>

Ale pamietajcie – w swiecie biznesu informacja to towar, ktory kosztuje niemalo! ;)
Awatar użytkownika
lolo753

Post autor: lolo753 »

misio pisze:
Jedno jest pewne. Jak by to bylo oplacalane to taki sklep juz tu by byl. .
wszystko sie zgadza, jednak dlatego temat rzucil sie tutaj, bo moze nie ma takiego biznesu gdyz transport jest za drogi(ja go mam praktycznie za darmo), a moze dlatego ze ktos nie mial uprawnien(ktos sie juz zglosil) moze poprostu hmmmm nie bylo jak za duzo barier, tymczasem duzym plusem jest np darmowy transport, niesadzicie???
pzdr Lolek
misio

Nie ma czegos takiego jak darmowy transport. Jesli tak myslisz to lepiej nie lap sie za ten biznes. Biznes to biznes a nie organizacja charytatywna :)

Ale jak rozsadnie to policzysz, jakis ciekawy biznesplan zrobisz to sklep mozesz otwierac. Ja akurat bylbym klientem :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a jakbyscie szukali lokum, to na rogu rue de Vianden na Merlu i jakiejs tam (vis a vis jednego z wejsc do parku Merl) jest jakis lokal - od conajmniej 2 lat, tzn. od kiedy tu mieszkam, a tak naprawde chyba znacznie dluzej - nieuzywany. Drugi taki lokal znajduje sie przy rout d'Esch, na Gasperich, za wiaduktem. Oba sa wyraznie lokalami sklepowymi, oba wygladaja na nieuzywane od lat. Ale jaki jest ich stan techniczny i prawny - nie mam pojecia, ale moze warto by to sprawdzic?...
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

jest także w Moutfort opuszczony obiekt wolno stojący, do złudzenia przypominający punkt GS - przypomnę to taki pojedynczy sklep prowadzony przez Gminną Spółdzielnię "Samopomoc Chłopska" ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
ODPOWIEDZ