Rejestracja samochodu - ostatnie pytanie
Rejestracja samochodu - ostatnie pytanie
ufff... jeszcze jedna informacja potrzebna:
czy na tym nowym dowodzie rejestracyjnym sa:
jakieś zabezpieczenia w papierze lub druku, typu znak wodny itd?
niestety u mnie w pracy wszyscy maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2006...
czy na tym nowym dowodzie rejestracyjnym sa:
niestety u mnie w pracy wszyscy maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2006...
Ostatnio zmieniony 23-11-2007, 15:03 przez Jagulina, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak sobie oglądam mój dowód - znaków wodnych nie widzę, ale jest "coś", nie wiem jak to opisać: są to takie małe kropki (średnicy ok. 2mm), rozmieszczone jakoś tak nieregularnie (jakby przypadkowo rozrzucone), towrząc w dolnej części dowodu szerszy, a w górnej węższy pas; te kropki przypominają nadruk hologramowy, to znaczy zmieniają kolor w świetle zależnie od kąta jego padania.Jagulina pisze:czy na tym nowym dowodzie rejestracyjnym sa:
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
No, nie wiem, czy zarejestrowany przed 2206 rokiem to taki strasznie stary jest... Moj na ten przyklad tez jest zarejestrowany przed 2206, ma w tej chwili niewiele ponad rok, no i nie wybrzydzam, ze jest jakos strasznie stary...Jagulina pisze:maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2206...
A na powaznie: co sie wydarzylo po 18.12.2006 w kwestii dowodow w Lux, ze ta data ma jakies znaczenie? Wiem, ze od tego momentu wydaja dwa dowody – zolty i szary (bylo tutaj: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=585 ), ale ten szary, to jest chyba tak samo szary, jak byl do tej pory, zaliż?
Kolezanka widac nie do konca zalapala zartu. Proponuje wiec przeliterowac to co sama napisala w pierwszym poscie, a potem zmienila. Na szczescie slad pozostalJagulina pisze:ps co do stare/nowe dowody/samochody to pojecie nowy/stary jest tutaj wzgledne i zalezne od punktu widzenia/siedzenia/lezenia
Jagulina napisał/a:
maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2206... (slownie: dwa tysiace dwiescie szosty)
No, nie wiem, czy zarejestrowany przed 2206 rokiem to taki strasznie stary jest...
Bo tak poza tym, to ja nie mam nic przeciwko nowym ani starym samochodom. Wszystkie sa fajna zabawka dla (nie)grzecznych chlopcow <mrgreen>