Rejestracja samochodu - ostatnie pytanie

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Jagulina

Rejestracja samochodu - ostatnie pytanie

Post autor: Jagulina »

ufff... jeszcze jedna informacja potrzebna:

czy na tym nowym dowodzie rejestracyjnym sa:

jakieś zabezpieczenia w papierze lub druku, typu znak wodny itd?

niestety u mnie w pracy wszyscy maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2006...
Ostatnio zmieniony 23-11-2007, 15:03 przez Jagulina, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Jagulina pisze:czy na tym nowym dowodzie rejestracyjnym sa:

Tak sobie oglądam mój dowód - znaków wodnych nie widzę, ale jest "coś", nie wiem jak to opisać: są to takie małe kropki (średnicy ok. 2mm), rozmieszczone jakoś tak nieregularnie (jakby przypadkowo rozrzucone), towrząc w dolnej części dowodu szerszy, a w górnej węższy pas; te kropki przypominają nadruk hologramowy, to znaczy zmieniają kolor w świetle zależnie od kąta jego padania.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
MaWi

Post autor: MaWi »

Jagulina pisze:maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2206...
No, nie wiem, czy zarejestrowany przed 2206 rokiem to taki strasznie stary jest... Moj na ten przyklad tez jest zarejestrowany przed 2206, ma w tej chwili niewiele ponad rok, no i nie wybrzydzam, ze jest jakos strasznie stary...

A na powaznie: co sie wydarzylo po 18.12.2006 w kwestii dowodow w Lux, ze ta data ma jakies znaczenie? Wiem, ze od tego momentu wydaja dwa dowody – zolty i szary (bylo tutaj: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=585 ), ale ten szary, to jest chyba tak samo szary, jak byl do tej pory, zaliż?
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Jagulina pisze:czy na tym nowym dowodzie rejestracyjnym sa:

A co, zamierzasz je drukować u siebie w domu? <nonono>
Jagulina

hhhmmm... niezly pomysl:)
w kazdym razie dziekuje bardzo za pomoc... polska nauka jest wam niezmiernie wdzieczna:)

ps co do stare/nowe dowody/samochody to pojecie nowy/stary jest tutaj wzgledne i zalezne od punktu widzenia/siedzenia/lezenia :)
MaWi

Post autor: MaWi »

Jagulina pisze:ps co do stare/nowe dowody/samochody to pojecie nowy/stary jest tutaj wzgledne i zalezne od punktu widzenia/siedzenia/lezenia :)
Kolezanka widac nie do konca zalapala zartu. Proponuje wiec przeliterowac to co sama napisala w pierwszym poscie, a potem zmienila. Na szczescie slad pozostal :p :

Jagulina napisał/a:
maja "stare" samochody tj. rejestrowane przed 18.12.2206... (slownie: dwa tysiace dwiescie szosty)

No, nie wiem, czy zarejestrowany przed 2206 rokiem to taki strasznie stary jest...

Bo tak poza tym, to ja nie mam nic przeciwko nowym ani starym samochodom. Wszystkie sa fajna zabawka dla (nie)grzecznych chlopcow <mrgreen>
Borys

Post autor: Borys »

eeejj, nie odbierzcie mnie zle ale takie zakladanie kilku watkow do jednego tematu doprowadzi ze za dwa trzy lata bedziemy tutaj mieli niezly rozgardiasz. Proponowalbym nieco wiecej dyscypliny.

NIE UWLACZAJAC <rotfl>
Ura Bura Szef Podwóra
Jagulina

Mawi zlapalam - dlatego wlasnie zmienilam na 2006 zeby bylo smieszniej ;P
ODPOWIEDZ