pediatra

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
Haga

pediatra

Post autor: Haga »

Synek mi się rozchorował, a dr Welter jest niedostępny, więc mam prośbę: proszę o namiary na jakiegoś innego pediatrę - jak najszybciej, bo ciężką noc mieliśmy :(

Z góry dzięki
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

a w jakim rejonie mieszkacie?
Awatar użytkownika
Haga

W Luxie, ale jeśli nawet poza miastem, to dojedziemy (oby nie za daleko).
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Polecam doktora Delheza z Echternach. Dojeżdżaliśmy do niego kiedyś 30 km, teraz mamy nieco bliżej. Już wrócił z urlopu, można do niego jechać bez wcześniejszej rejestracji w każde przedpołudnie, nawet sobotnie (chyba że ma akurat dyżur w klinice, dlatego w soboty sprawdzam telefonicznie czy jest). Przyjmuje do 11 albo 11.30.
Awatar użytkownika
Haga

Dzięki bardzo, ale Echternach to jednak chyba za daleko - wyjdzie ponad godzina w obie strony, a nie chcę dodatkowo synka męczyć.
aga19748

pediatra

Post autor: aga19748 »

jedz do kliniki i wez rdv z jakims pediatra polecam na Kirchberg pediatrow-a
Awatar użytkownika
Haga

Czyli mam pojechać do Hopital Kirchberg na izbę przyjęć? I tam poprosić o pediatrę? A długo się tak czeka na wizytę (godzinę czy 5h)?
azul

Post autor: azul »

Polecam centre de pediatrie na Belair, rue Goebels, tel. 448080. Jest tam kilku pediatrow. My chodzimy do dr Augusstson i jest ok.
azul
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

jest tez klinika dziecieca na merl/belair (kolo kosciola na gorze)
tam jaest kilku pediatrow
Awatar użytkownika
Haga

Hurtowo wszystkim dziękuję.
Umówiłam się w klinice.
ansko3

Post autor: ansko3 »

czesc,
Dr Welter przyjmuje w tym tygodniu ale tylko popoludniami. Ma jakies inne zajecia przed poludniem w tym tygodniu.
Osobiscie to przetestowalam wczoraj. Przyjal nas ok 17.00

pozdrawiam
ansko
misio

Post autor: misio »

azul pisze:Polecam centre de pediatrie na Belair, rue Goebels, tel. 448080. Jest tam kilku pediatrow. My chodzimy do dr Augusstson i jest ok.
Moge polecic ta klinike.
Awatar użytkownika
Haga

Byłam wczoraj w klinice na Goebel i bardzo jestem zadowolona, gdyż:

1. w poczekalni, a przede wszystkim w gabinecie były zabawki, co może nie jest wyznacznikiem profesjonalnego lekarza, ale za to moj synek bardzo chce tam wrócić, zeby znów pobawić się kolejką - w ogóle nie zauważył badania, mimo że przez gorączkę był bardzo marudny :)

2. nie wiem jak jest u dr Weltera, bo na razie chodziłam tam zawsze tylko kontrolnie, ale tu (na pewno w przeciwieństwie do znanych mi lekarzy w Polsce) zamiast aplikować od razu antybiotyk pani dr sprawdziła jakimś testerem czy w gardle są bakterie - kosztowało to dodatkowo 8 eur, ale po pierwsze Kasa Chorych oddaje chyba z 80%, a po drugie warto zaplacić za tę pewność!

3. dla mnie ta klinika jest zdecydowanie bliżej niż dr Welter ;)
Awatar użytkownika
aleksandra12b

Post autor: aleksandra12b »

Ja tez jestem bardzo zadowolona z tej kliniki. Chodze tam do dr. Rreis-Hoffmann z 2.5 letnia corka. Po raz pierwszy, przy calym badaniu wlacznie z zagladaniem do uszu i gardla, Ada ani razu nie zaplakala. Tak jak mowisz, atmosfera jest bardzo przyjazna dzieciom, wiec tez wszystkim serdecznie polecam.
Awatar użytkownika
Guska

Post autor: Guska »

My tez chodzimy do dr. Rreis-Hoffmann. Ma babka podejscie do dzieci :) Synek plakal u niej tylko przy pierwszym szczepieniu :)
ODPOWIEDZ