pediatra
Polecam doktora Delheza z Echternach. Dojeżdżaliśmy do niego kiedyś 30 km, teraz mamy nieco bliżej. Już wrócił z urlopu, można do niego jechać bez wcześniejszej rejestracji w każde przedpołudnie, nawet sobotnie (chyba że ma akurat dyżur w klinice, dlatego w soboty sprawdzam telefonicznie czy jest). Przyjmuje do 11 albo 11.30.
Byłam wczoraj w klinice na Goebel i bardzo jestem zadowolona, gdyż:
1. w poczekalni, a przede wszystkim w gabinecie były zabawki, co może nie jest wyznacznikiem profesjonalnego lekarza, ale za to moj synek bardzo chce tam wrócić, zeby znów pobawić się kolejką - w ogóle nie zauważył badania, mimo że przez gorączkę był bardzo marudny
2. nie wiem jak jest u dr Weltera, bo na razie chodziłam tam zawsze tylko kontrolnie, ale tu (na pewno w przeciwieństwie do znanych mi lekarzy w Polsce) zamiast aplikować od razu antybiotyk pani dr sprawdziła jakimś testerem czy w gardle są bakterie - kosztowało to dodatkowo 8 eur, ale po pierwsze Kasa Chorych oddaje chyba z 80%, a po drugie warto zaplacić za tę pewność!
3. dla mnie ta klinika jest zdecydowanie bliżej niż dr Welter
1. w poczekalni, a przede wszystkim w gabinecie były zabawki, co może nie jest wyznacznikiem profesjonalnego lekarza, ale za to moj synek bardzo chce tam wrócić, zeby znów pobawić się kolejką - w ogóle nie zauważył badania, mimo że przez gorączkę był bardzo marudny
2. nie wiem jak jest u dr Weltera, bo na razie chodziłam tam zawsze tylko kontrolnie, ale tu (na pewno w przeciwieństwie do znanych mi lekarzy w Polsce) zamiast aplikować od razu antybiotyk pani dr sprawdziła jakimś testerem czy w gardle są bakterie - kosztowało to dodatkowo 8 eur, ale po pierwsze Kasa Chorych oddaje chyba z 80%, a po drugie warto zaplacić za tę pewność!
3. dla mnie ta klinika jest zdecydowanie bliżej niż dr Welter
- aleksandra12b
Ja tez jestem bardzo zadowolona z tej kliniki. Chodze tam do dr. Rreis-Hoffmann z 2.5 letnia corka. Po raz pierwszy, przy calym badaniu wlacznie z zagladaniem do uszu i gardla, Ada ani razu nie zaplakala. Tak jak mowisz, atmosfera jest bardzo przyjazna dzieciom, wiec tez wszystkim serdecznie polecam.