Baba za kierownica

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Nowa

Baba za kierownica

Post autor: Nowa »

Chcialam sie z wami podzielic faktem, iz dzisiaj odkrylam, ze jednak (niestety) jestem baba za kierownica. W podziemnym parkingu pragnac jakos 'wyslizgnac' sie z mojego mini miejsca parkingowego zahaczylam lewym nadkolem o filar!!!! No baba!!!!
Szkoda nie jest jakas mega no ale lekki lakier i delikatne klepniecie pewnie trzeba bedzie zalatwic.
Czy ktos moze mial podobna sytuacje i wie jakie sa mniej wiecej koszty takiego zabiegu i ile trwa taka naprawa?

Pozdrawiam w imieniu mojego rannego autka

Baba
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Skontaktuj się ze swoim agentem ubezpieczeniowym - powinien ci powiedzieć dokładnie co i jak. Z reguły wszystko rozliczane jest bezgotówkowo między warsztatem a firmą ubezpieczeniową.
dag
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Dokladnie tak - mialam podobny "wypadek" (tylko, ze ja mam cokolwiek wieksze/dluzsze auto)- te parkingi podziemne przy supermarketach sa takie ciasne! ;) (zwlaszcza niektore)....no i znajac luksemburskie realia myslalam, ze mi pol auta wymienia, ale okazalo sie, ze klepneli i pomalowali i ok. Oczywiscie - najpierw sie skontaktowalam z ubezpieczycielem, powiedzialam gdzie auto odstawiam, i oni sie juz wszystkim zajeli. Potem dostalam tylko informacje, ze rachunek za naprawe zostal oplacony bezposrednio do warsztatu, chyba nawet bez podania wysokosci kosztow...do dzis nie mam pojecia ile to kosztowalo...
Borys

Post autor: Borys »

No wszystko fajnie i pieknie dziewczyny ale nie zadalyscie podstawowego pytania Nowej. Czy ma ona wykupione auto casco na swoj dylizans ? Jesli nie to niestety nawet jesli mala robotka to raczej kosztowala bedzie sporo tu w Luksie.

Jakby co to dysponuje namiarem na warsztat gdzie moga zrobic to taniej niz zwykly poziom cenowy w LU.
Ura Bura Szef Podwóra
Nowa

Mam full opcje kochani, tylko ze potem skladka pewnie mi podskoczy. Borys, podalbys mi namiar na priva? Dzieki

Moj chlopak mowi, zebym sie nie przejmowala, ale wiadomo, ze szalu nie ma;)
Awatar użytkownika
bamaza42

Nowa pisze:tylko ze potem skladka pewnie mi podskoczy.
Nie wiem, jakie masz ubezpieczenia, ale moja naprawa na moja skladke nijak nie wplynela....nic sie nie zmienilo...tu to najwyrazniej nie dziala tak, jak w PL ;)
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

bamaza42 pisze:Nie wiem, jakie masz ubezpieczenia, ale moja naprawa na moja skladke nijak nie wplynela....nic sie nie zmienilo...tu to najwyrazniej nie dziala tak, jak w PL
Działa tak samo jak w Polsce. Zależy to od kosztów naprawy. Jeszcze tak nie było, żeby ubezpieczyciel dopłacał do ubezpieczenia.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Nowa pisze:Mam full opcje kochani, tylko ze potem skladka pewnie mi podskoczy. Borys, podalbys mi namiar na priva? Dzieki

Moj chlopak mowi, zebym sie nie przejmowala, ale wiadomo, ze szalu nie ma;)
W zależności od firmy 1 naprawa do określonej kwoty w roku nie podnosi stawki... tutaj to standard... w PL to nowość
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Nowa

Napisalismy do naszego ubezpieczyciela, zobaczymy co on na to. W tym momencie jestem taka na siebie wkurzona, ze polecialabm do Loscha teraz zeby mi to naprawili i juz. :x
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Każdemu się może zdarzyć. Wkurzona to będziesz, jak ktoś ci przydzwoni w samochód na parkingu, odjedzie i nawet kartki nie zostawi. ;) W Luksemburgu to wcale nie taki rzadki przypadek, niestety.
Nowa

Znajac swoj charakter chyba bym w takiej sytuacji skonczyla w psychiatryku <lol> . hahaha
Nowa

OK, no wiec ubezpieczalnia powiedziala, ze nie ma problemu i ze to mozna szybko dosyc zalatwic. Jutro ide (tzn maz idzie) niech zrobia wycene i zobaczymy. Dzieki wszystkim za wsparcie :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Nowa pisze:polecialabm do Loscha teraz zeby mi to naprawili i juz
Ja tak wlasnie zrobilam - odstawilam auto do garazu firmowego, zawiadomilam ubezpieczyciela, gdzie stoi auto (bo oni musza szkode zobaczyc, oczywiscie PRZED naprawa)....dostalam auto zastepcze, wszystko razem trwalo cos do 3 dni...i po krzyku!

I jest zdaje sie tak jak gabrjel mowi - 1-wsza naprawa w roku za friko, nastepne z "udzialem wlasnym" - ale tez nie w postaci zmiany stawki ubezpieczenia, tylko pokrycia jekiegos tam procentu (czy okreslonej kwoty?...) kosztu naprawy...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Jeśli auto prywatne (nie w leasingu raty...) naprawiaj w Niemczech - będzie profesjonalniej... wiem z doświadczenia...
Jeśli masz coś z grupy VW to polecam Fischbach Irrel
Jeśli upierasz się przy Lux to tylko Castermans - reszta to partacze używani przez firmy leasingowe...

(Losch przy przebiegu 52000km i po gwarancji chciał mi automata [skrzynie] wymienić bo "coś z nią nie tak" za bagatela 6k€ cz7k€)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

... mialas Babo, zloty rog ....

samochod jak samochod, ale gratululje swietnego poczucia humoru trzeciego stopnia !

Nie martw sie, ubezpieczyciel zaplaci.
ODPOWIEDZ