Hej, Jestesmy nowi w Luksemburgu. Mieszkalismy wczesniej w Moskwie, mielismy bardzo fajna tradycja wsrod polakow Friday Drinks, dobry sposob na mile spedzenie czasu.
Kto sie pisze na spotkanie piatkowe? miejsce do ustalenia.
Bardzo fajny pomysł! Ja bym generalnie była chętna. Mam tylko jedną sugestię. Może by kreatywnie zmodyfikować ten pomysł i przemianować go na Thursday Drinks? W piatek wiele osob juz wyjezdza weekendowo z miasta.
Z doswiadczenia w poprzednim miejscu czwartek nie jest za dobry, w piatek sie pracuje... sprobujemy najpierw piatki raz w miesiacu, pozniej sie zobaczy...
Dani wez pod uwage ze poprzednie miejsce to byla Moskwa a tu jest Luksemburg. Obawiam sie ze bedziecie zawiedzeni nieco po pierwszym wyjsciu na chlansko bo piwo sie tu serwuje w szklankach 0.25 l a duze piwo to takie w 0.33 l <rotfl>
No i po kilku takich wszyscy tu sa zdolni isc do pracy w piatek
Borys, Borysie,
W moskwie wychodzilismy na piwo od poniedzialku do niedzieli, zycie tam tetni caly czas ludzie dojezdzajac do pracy w korkach sa w stanie szalec 7 dni tygodniu, az chce sie zyc, .zaproponowalam piatek z poprzedniego doswiadczenia:-)
wiem tez ze da sie tam pic piwo od poniedzialku do niedzieli a jest to chyba jedyne miasto na swiecie gdzie w korek wpadlem kiedys o godzinie 2 w nocy ( lub nad ranem , jak kto woli )
Jak mnie kiedys zaproszono na urodziny to ledwie zdazylem na samolot dnia nastepnego taka byla impreza !
Dlatego mysle ze zderzenie z tak innym swiatem jakim jest Luksemburg moze okazac sie bolesne
A oprocz pracy mam jeszce rodzine , przy dwojce malych dzieci juz sie tak nie chodzi po bara barach tak jak kiedys Pewnie kiedys sie sama przekonasz :P
Zupelnie nie rozumiem zdziwienia....jak ktos pracuje na pelnym etacie, to pracuje, jak Borys - od PN do PT....no, chyba, ze w Moskwie sie pracuje inaczej?...
dani pisze:czy pracuje sie wieczorem po 19 w piatek
mysle, ze generalnie nie, ale i tak sie moze zdarzyc....Ja na przyklad, choc nie pracuje w sektorze prywatnym, w co-ktorys piatek pracuje do 17:30....a wiec prawie....w prywatnym praca do 19, nawet w piatki moze zdarzac sie czesciej...