SPOTKANIE POLAKOW PRZY PIWIE - 14 STYCZEN GODZINA 19

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
dani

SPOTKANIE POLAKOW PRZY PIWIE - 14 STYCZEN GODZINA 19

Post autor: dani »

Hej, Jestesmy nowi w Luksemburgu. Mieszkalismy wczesniej w Moskwie, mielismy bardzo fajna tradycja wsrod polakow Friday Drinks, dobry sposob na mile spedzenie czasu.
Kto sie pisze na spotkanie piatkowe? miejsce do ustalenia.
odette

Post autor: odette »

Bardzo fajny pomysł! Ja bym generalnie była chętna. Mam tylko jedną sugestię. Może by kreatywnie zmodyfikować ten pomysł i przemianować go na Thursday Drinks? W piatek wiele osob juz wyjezdza weekendowo z miasta.
dani

Z doswiadczenia w poprzednim miejscu czwartek nie jest za dobry, w piatek sie pracuje... sprobujemy najpierw piatki raz w miesiacu, pozniej sie zobaczy...
Borys

Post autor: Borys »

Dani wez pod uwage ze poprzednie miejsce to byla Moskwa a tu jest Luksemburg. Obawiam sie ze bedziecie zawiedzeni nieco po pierwszym wyjsciu na chlansko bo piwo sie tu serwuje w szklankach 0.25 l a duze piwo to takie w 0.33 l <rotfl>

No i po kilku takich wszyscy tu sa zdolni isc do pracy w piatek ;)
Ura Bura Szef Podwóra
dani

Borys, Borysie,
W moskwie wychodzilismy na piwo od poniedzialku do niedzieli, zycie tam tetni caly czas ludzie dojezdzajac do pracy w korkach sa w stanie szalec 7 dni tygodniu, az chce sie zyc, .zaproponowalam piatek z poprzedniego doswiadczenia:-)
Borys

Dani , ja wiem jak tetni zycie w Moskwie ;)

wiem tez ze da sie tam pic piwo od poniedzialku do niedzieli ;) a jest to chyba jedyne miasto na swiecie gdzie w korek wpadlem kiedys o godzinie 2 w nocy ( lub nad ranem , jak kto woli ) :D

Jak mnie kiedys zaproszono na urodziny to ledwie zdazylem na samolot dnia nastepnego ;) taka byla impreza !

Dlatego mysle ze zderzenie z tak innym swiatem jakim jest Luksemburg moze okazac sie bolesne ;)

No ale oby jak najmniej !
Ura Bura Szef Podwóra
dani

Zdaje sobie sprawe ze roznica jest kolosalne:-), w piatek piszesz sie na spotkanie?
Borys

Z checia bym sie pisal ale niestety praca i obowiazki w domu nie bardzo mi na to pozwalaja.

Moze inna raza.
Ura Bura Szef Podwóra
dani

w piatki praca?
Borys

No tak Dani , pracuje od pon do pt :)

A oprocz pracy mam jeszce rodzine , przy dwojce malych dzieci juz sie tak nie chodzi po bara barach tak jak kiedys ;) Pewnie kiedys sie sama przekonasz :P
Ura Bura Szef Podwóra
dani

Borysie, ja tez mam rodzice, i syna... uwierz mi trzeba wychodzic w kazdym wieku, zeby nie upodobnic sie do miejscowych:-)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dani pisze:w piatki praca?
Zupelnie nie rozumiem zdziwienia....jak ktos pracuje na pelnym etacie, to pracuje, jak Borys - od PN do PT....no, chyba, ze w Moskwie sie pracuje inaczej?...
dani

ale chyba w Luksemburgu nie pracuje sie po godzinie 19 w piatek?
dani

bamaza42, nie dziwi mnie praca w piatki, mialam na mysli czy pracuje sie wieczorem po 19 w piatek:-)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dani pisze:czy pracuje sie wieczorem po 19 w piatek
mysle, ze generalnie nie, ale i tak sie moze zdarzyc....Ja na przyklad, choc nie pracuje w sektorze prywatnym, w co-ktorys piatek pracuje do 17:30....a wiec prawie....w prywatnym praca do 19, nawet w piatki moze zdarzac sie czesciej...
ODPOWIEDZ