Moskitiery

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
minka

Moskitiery

Post autor: minka »

Czy ktos zakladal moskitiery i moze polecic mi dobra i sprawdzona firme? Dzieki z gory!
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

A nie latwiej / lepiej kupic urzadzenie ktore sie wklada do wtyczki i ktory grzeje taki olejek ktory komary odstrasza? Kupilismy rok temu i w sezonie na komary dziala na sto procent.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
minka

Niestety to nie chodzi o komary. Tylko o muchy. I zadne wtyczki na to nie dzialaja. Nie chce kolejnego lata dzielic z tymi paskudami <bije>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

minka, jak sie do Ciebie ktos zglosi / znajdziesz jakies namiary - to opublikuj tu, prosze, albo przeslij mi na priva...
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

oni robia, ale czy dobrze to nie wiem
http://www.becker.lu/storesint.html
Danka
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

My kupiliśmy takie moskitiery z taśmą do przyklejenia we framudze okien w Hornbachu.
digilante pisze:A nie latwiej / lepiej kupic urzadzenie ktore sie wklada do wtyczki i ktory grzeje taki olejek ktory komary odstrasza? Kupilismy rok temu i w sezonie na komary dziala na sto procent.
Niestety, na ludzi też działa, zwłaszcza z problemami astmatycznymi i alergicznymi. Nie jest to więc zupełnie obojętne dla zdrowia.
Awatar użytkownika
minka

Dzieki Danka, zapomnialam o nich sobie. Na targach ich widzialam.

Anwi - mam takie w innych oknach, bo rzeczywiscie sie sprawdzaja, ale w duzym pokoju mam przesuwane drzwi balkonowe, wiec musze zamontowac przesuwana moskitiere.

Facet, ktory mi zakladal okna od dwoch tygodni nie przysyla mi oferty, wiec chcialam znalezc "konkurenta" 8)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

W sklepach do majstrowania od wyboru do koloru najtansza siateczka nwet do przymocowania pineskami albo tasma estetyczie nie za brdzo lecz skuteczna metoda
Awatar użytkownika
anwi

stary pisze:W sklepach do majstrowania od wyboru do koloru najtansza siateczka nwet do przymocowania pineskami albo tasma estetyczie nie za brdzo lecz skuteczna metoda
Jak już napisała Minka - ona potrzebuje moskitiery do drzwi, a w drzwiach nie zamontujesz jej na stałe - musi być otwierana.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

digilante pisze:A nie latwiej / lepiej kupic urzadzenie ktore sie wklada do wtyczki i ktory grzeje taki olejek ktory komary odstrasza? Kupilismy rok temu i w sezonie na komary dziala na sto procent.
Moskitiera - jak sama nazwa wskazuje - służy do ochrony przed ... muchami, a wtyczka do kontaktu raczej na nie nie działa :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

wilqs72 pisze:Moskitiera - jak sama nazwa wskazuje - służy do ochrony przed ... muchami
wilqs - a mnie sie wydawalo, ze ta nazwa wskazuje raczej nie na muchy, tylko na moskity...znaczy komary po naszemu...?... <lol> .....tak czy inaczej, na oba gatunki jest chyba skuteczniejsza niz te cuda elektryczne....
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

Sa tez takie produkty z olejkiem do gniazdka na muchy. Wkladasz do kontaktu, i wszystkie muchy wpadaja ci do zupy. Na ludzi pewnie tez dziala, bo to jakies mocne cholerstwo. Wiec uzywamy nie caly czas, tylko np przed wyjsciem z domu.

Produkuje to firma Bayer, a srodki testowane byly chyba jeszcze w Auschwitz. W kazdym razie to ta sama firma.
Awatar użytkownika
anwi

jespere pisze:Wkladasz do kontaktu, i wszystkie muchy wpadaja ci do zupy.
Znaczy się w locie padają? No to rzeczywiście mocne. Chyba jednak wolę zwykłą łapkę na muchy - przynajmniej refleks sobie ćwiczę ;)
Awatar użytkownika
minka

mam lapke i mialam to smierdzace cos i wszystko mialam, ale one w mojej okolicy wystepuja w liczbie nieskonczonej i niczego sie nie boja <evil>
ODPOWIEDZ