nie chce mi sie robic

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
jespere

nie chce mi sie robic

Post autor: jespere »

Czy ktos moglby mi poradzic, gdzie mam wystapic po odpowiednie zasilki.
Bo nie chce mi sie juz robic. I tak polowe zabieraja.
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

co do zasiłku no to nie pomogę.... ale mogę wspierać duchowo <mrgreen>
MaWi

Post autor: MaWi »

No, i to sie nazywa kulturalna prowokacja. Nikogo nie obraza a na dodatek mowi cala prawde i tylko prawde. Widze jednak, ze potrafisz wyciagac wnioski <mrgreen>
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Wspolczuje, tez mi sie nie chce, ale to tak strasznie ze wolalbym aby byl koniec swiata, armageddon, itd, abym jutro do pracy nie musial isc. Mam jednak wiare ze to moze byc tymczasowy efekt zmieniajacej sie pogody, przynajmniej francuzi w pracy tak mowia, bo sami robia nawet mniej niz normalnie (a kto by pomyslal ze to mozilwe ;-)).

Albo przynajmniej szef by sie wzial i mnie z pracy wywalil na rok. Za kilka tygodni zaliczam rowne 15 lat pracy. Jak pomysle ze jeszcze ze 25 mnie czeka... masakra.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
AD

Post autor: AD »

Oooooo, chyba znam to uczucie :))

"Weź se" magnez, pomoże w koncentracji i uczyni cuda: najpierw nabierzesz chęci do pracy, dostaniesz awans i podwyżkę. Potem zmienisz samochód i zakupisz dom z basenem (ba, kilkoma!) i kortem tenisowym (jakims zadaszonym, bo duzo pada :D). Jak weźmiesz drugie opakowanie Mg zostaniesz prezesem i wtedy to już będziesz miał takie benefity (własny kierowca, wypasiony socjal, darmowe prywatne szkoły dla rodziny bliskiej i dalekiej etc), że zapomnisz o tej polowie, której nie dostajesz, hehe.

Ot i co. Pomogłam? <rotfl>
Agnieszka

Re: nie chce mi sie robic

Post autor: Agnieszka »

jespere pisze:Czy ktos moglby mi poradzic, gdzie mam wystapic po odpowiednie zasilki.
Bo nie chce mi sie juz robic. I tak polowe zabieraja.
Sprobuj na Grand Rue w Lux-ville. Od czasu do czasu widze tam takich co siedza z kubeczkiem i czekaja na zasilenie swoich funduszy...
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

nie wiem jak od strony zasilkow wyglada, ale jak juz nie chce sie nic robic, to moze dobra opcja byloby przesiadywanie na forum i szukanie komu by tu bezinteresownie dowalic?

a nie, poczekaj...
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Niech no spojrzę na mój kuchenny barometr...967Hpa
Moze stąd ten nastrój. Jak ciśnienie spada do 945 to chcemy się z mężem zabić, nawet dzieci prosto po szkole pytaja czy moga sie ubrać w piżamki.
Wez Mg albo inne zioło.
Awatar użytkownika
jespere

czyli biore i ziolo i magnez i tyram dalej?
bez zasilku?
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Ogrodniczka - ziola juz biore, ale potem mi sie nawet mniej chce cos zrobic :-) Siedzie na kanapie i slucham Deep Purple lub Pink Floyd <peace>

Moze ten magnez...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Możesz sie dogadać z byłym, że on zamisat płacić swoje podatki na nie wiadomo kogo, bedzie je przekazywał bezpośrednio tobie.
Danka
MaWi

Post autor: MaWi »

digilante pisze:przynajmniej francuzi w pracy tak mowia, bo sami robia nawet mniej niz normalnie (a kto by pomyslal ze to mozilwe ;-))
A ja sie zastanawiam czy uczciwiej jest "legalnie" byc na zasilku i nie robic nic, bo panstwo na to pozwala, czy siedziec w robocie i "robic mniej niz normalnie", czyli takze nic, za co pobierac pelne wynagrodzenie (parafrazujac filmowy cytat: Zamiast kraść jako bankowiec, sędzia, przemysłowiec czy inżynier, wolałem kraść par excellance, jako złodziej. Myślę, że tak jest uczciwiej mimo wszystko)

Ale nie myslcie, ze chce komus zagladac pod biurko – takie tam tylko dywagacje o wyzszosci Swiat Wielkiej Nocy nad Swietami Bozego Narodzenia ;)
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Żeś fermantu Pan zasiał - Panie Kosmita.Teraz to już nikomu się nie chce. Może Xtheo się jeszcze wyłamuje bo milczy zapracowany. Dzieci po powrocie ze szkoły zbuntowne jakie, jęczą i kopią w śmietnik że niby głodne (kto je tak wychował?). Trzeba aribiki naparzyć, na balkonie w słońcu nałapać luxów lub przejrzeć katalog ze słonecznymi wyspami, zapleśc dredy i pokiwać w rytmie reagge (Digilante? ;) )
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

A w totka grasz ?

albo w euro millions,,,,,????????????????, <rotfl>
Awatar użytkownika
jespere

Rozsadek i podstawowa znajomosc matematyki nie pozwala mi na to.
ODPOWIEDZ