Ważne wydarzenie na koniec Festiwalu Filmowego

Aiki

Post autor: Aiki »

Zaden. Sorry.
Moja teza jest jasna i prosta. Skoro nic sie nie zmienilo w PL w formacji politycznej, to jakie sa powody do swietowania?

Czy mam racje zawsze? Nie jestem Bogiem, wiec nie mam. Jestem niekompetentny, nieelokwentny, pisze z bledami. Stawiam (w tym przypadku) teze i czekam na argumenty.

Do do przesladowan.. :) po 9/11 w USA mozna aresztowac kazdego pod zarzutem terorryzmu. Na czas nieokreslony. Brzmi znajomo? W PRL mozna bylo wsadzic do pudla kazdego oskarzonego o dzialanosc wywrotowa. Na czas nieokreslony. Tzn. nie.. wygladalo to tak.. dostawalo sie od prokuratora sankcje na 3 miesiace.. i po 3 miesiacach znow..
Moze inny przypadek (troche mi blizszy). Moja siostra starajac sie o prace zostala poproszona o zaswiadczenie, ze jest katoliczka. Co, ni mniej, ni wiecej podpada pod przesladowania religijne. Zdarzylo sie o w zeszlym roku.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Aiki pisze:Moja siostra starajac sie o prace zostala poproszona o zaswiadczenie, ze jest katoliczka.
...to jakies kuriozum....ale no wiesz...zalezy, gdzie o ta prace sie starala....bo na przyklad jakas szkola katolicka moglaby stawiac taki warunek...ale - z drugiej strony?...zeby od razu zaswiadczenie?....moze Oswiadczenie?... ;)
marcin

Post autor: marcin »

Moja teza jest jasna i prosta. Skoro nic sie nie zmienilo w PL w formacji politycznej, to jakie sa powody do swietowania?
ani jasna, ani prosta. Podawanie Tobie argumentow nie ma sensu, bo Twoja definicja komunizmu czy tez "formacji politycznej" jest daleka od mojej, wiec mozemy sobie darowac dalsza dyskusje bo i tak bedzie bezowocna. No offence, ale po prostu nadajemy na innych falach <hejka>
Aiki

marcin pisze: ani jasna, ani prosta. Podawanie Tobie argumentow nie ma sensu, bo Twoja definicja komunizmu czy tez "formacji politycznej" jest daleka od mojej, wiec mozemy sobie darowac dalsza dyskusje bo i tak bedzie bezowocna. No offence, ale po prostu nadajemy na innych falach <hejka>
no to co ja ci biedaku pomoge.. definicja tego jest jedna.. podobnie jak wzor metra w Sevr pod Paryzem.
PS.
do dzis pamietam :) VIII klasa podstawowki, lekcja historii i temat "ksztaltowanie sie ustrojow politycznych w nowoczesnej Europie"
Nie.. to jakas podpucha.. nie wierze , ze mozna miec inna definicje.
Przeciez to chodziu tylko o zasady sprawowania wladzy (wladza dziedziczna, elektorlana itd) i stosunek do srodkow pracy (panstwowe, prywate, spoldzielcze).
Proste, jasne dla dzieci z podstawowki.
Aiki

bamaza42 pisze: ...to jakies kuriozum....ale no wiesz...zalezy, gdzie o ta prace sie starala....bo na przyklad jakas szkola katolicka moglaby stawiac taki warunek...ale - z drugiej strony?...zeby od razu zaswiadczenie?....moze Oswiadczenie?... ;)
Nie.. zaswiadczenie od proboszcza w wlasnej parafii. I nie byla to zadna instytucja katolicka.
Awatar użytkownika
bamaza42

Aiki...z calym szacunkiem... ale...zupelnie nie pojmuje....o co Ci chodzi??!!!....chcesz cos komus udowodnic?.....ale CO?....i KOMU?....mam wrazenie, ze nie jestem tu w tej niewiedzy odosobniona....O CO KAMAN??!!.... <bezradny>
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Ludzie, nie karmcie trola. <roll>
Aiki

bamaza42 pisze:Aiki...z calym szacunkiem... ale...zupelnie nie pojmuje....o co Ci chodzi??!!!....chcesz cos komus udowodnic?.....ale CO?....i KOMU?....mam wrazenie, ze nie jestem tu w tej niewiedzy odosobniona....O CO KAMAN??!!.... <bezradny>
nie rozumiem tego krzyku, padlo pytanie o zaswidczenie - odpowiedzialem. Wiec skad te wrzaski?
Awatar użytkownika
bamaza42

No sorki, moze w tym miejscu - nieadekwatne....ale to byl komentarz do calej Twojej ostatniej tworczosci - w tym watku i jeszzce w kilku innych....ale to tyle - wiecej sie nie odzywam...
ODPOWIEDZ