samochodowy kabel do IPoda

Kupię, sprzedam, oddam...
Awatar użytkownika
xtheo7

samochodowy kabel do IPoda

Post autor: xtheo7 »

Mam starszy model volvo wraz ze stereo nie posiadajacym wyjscia AUX.
Gdzie w Luksemburgu mozna zainstalowac kabel pozwalajacy na podpiecie IPODA pod samochodowy system audio ?
W garazu Volvo tza taki drobiazg zycza sobie ok. 300€, co jest na moj gust pewnie z 5x za drogo !
Czy Goedert robi takie rzeczy ?
misio

Post autor: misio »

Pytalem o cos podobmnego w PL. u dobrego elektryka chieli 1000PLN wiec prawie to samo. Tu nie chodzi o materialy, ale o czas roboty bardziej no i gwarancje nie spierdzielenia elektryki.

Rada, zmien Volvo na nowsze 8)
Awatar użytkownika
felo

Post autor: felo »

Pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek wspomne o ewentualnym rozwiazaniu prowizorycznym: mozesz osiagnac w miare zadowalajacy rezultat posilkujac sie ustrojstwem o nazwie emetteur FM...
Borys

Post autor: Borys »

A jak Twoje Volvo jest naprawde stare i masz w nim odtwarzacz kaset magnetofonowych to ja moge pozyczyc Ci takie ustrojstwo ktore jest w ksztalcie kasety wlasnie , wklada sie ja do odtwrzacza, za kasety tej wychodzi kabel ktory podlaczasz do ipoda i "muzyczka rznie".

A jak Volvo nie jest takie stare to kup se starego Duzego Fiata.
Ura Bura Szef Podwóra
marcin

Post autor: marcin »

Pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek wspomne o ewentualnym rozwiazaniu prowizorycznym:
a ja dodam, jeszcze, ze na takim "prowizorycznym" rozwiazaniu jade juz 5 rok i bardzo sobie chwale. Koszt 10 Euro. Na czestotliwosci 108 Mhz slucham mp3 w calym Luxie bez zaklocen a na trasie do PL tylko w okolicach Erfurtu mam konkurencje na tej czestotliwosci ... Jedyny problem to albo dodatkowe kabelki zasilajace z zapalniczki do nadajnika albo "reczne" ladowanie akumulatorkow ...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Podaj model radia... zobaczę jakie ma możliwości... może ma AUX IN ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
xtheo7

ad Felo & Marcin:

slyszalem o tym rozwiazaniu - jesli to dziala, jak twierdzicie, bez nadmiaru zaburzen, to jest to chyba najlepsze (finansowo) rozwiazanie

ad Borys:

Nie moge kupic sobie Fiata 125p, bo byloby to groteskowe z punktu widzenia analizy wartosci. Otoz wartosc Ipoda przewyszajac wartosc samego samochodu, odwraca calkowicie problem : podlaczam samochod do Ipoda a nie odwrotnie :D

ad Gabriel:
dzieki za dobre checi, ale juz to sprawdzalem.

dziekuje wszyskim panom za opinie
MaWi

Post autor: MaWi »

xtheo7 pisze:ad Borys:

Nie moge kupic sobie Fiata 125p, bo byloby to groteskowe z punktu widzenia analizy wartosci. Otoz wartosc Ipoda przewyszajac wartosc samego samochodu, odwraca calkowicie problem : podlaczam samochod do Ipoda a nie odwrotnie :D
Oj, chyba obraziles czlowieka smiertelnie. A to jeden z tych, ktoremu w zylach plynie krew nie woda. Nie zdziwilbym sie przeczytawszy w jutrzejszym l'Essentielu notke o tajemniczym zaginieciu pewnego wlaciciela volvo z Ettelbrucka...
Borys

Post autor: Borys »

xtheo7 pisze:
ad Borys:

Ekhm

Niedosc zes stary jak te Twoje Volvo tos jeszcze ignorant.

Wartosc Polskiego Fiata 125p w stanie dobrym/b.dobrym to koszt rzedu 10 000 PLN :P

EDIT :

MaWi ma smiertelna racje !!

Owa KREW sie we mnie zagotowala i tylko ze wzgledu na szacunek do starszych ludzi moj post jest w brzmieniu tak lagodny ! O !
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Nie zapomnij tez Borysie, ze i autor i jego Volvo maja tez lyse opony ;)

Xtheo - nowsze modele iPod<->FM maja tez guziczek ktory zmienia czestotliwosc na jedna z 4 lub 8 mozliwosci. Wiec jak sa zaklocenia, to przyciskasz guziczek, wyszukujesz w radiu, i muzyka dalej rznie.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
xtheo7

digilante pisze:Nie zapomnij tez Borysie, ze i autor i jego Volvo maja tez lyse opony ;)
.
A to ze niby aluzja do czego ? Do mojej bujnej czupryny moze ? Zmiarkuj co piszesz, nieszczesny, bo ja cie trzepne niechcacy w ucho, to trzeba bedzie pieciu Fiatow Borysa, zeby przewiezc twoje resztki <evil>
Awatar użytkownika
xtheo7

Borys pisze: Ekhm

Niedosc zes stary jak te Twoje Volvo tos jeszcze ignorant.

Wartosc Polskiego Fiata 125p w stanie dobrym/b.dobrym to koszt rzedu 10 000 PLN :P
Zgadzam sie calkowicie z powyzszym zdaniem, KOSZT Fiata w dobrym stanie jest rzeczywiscie 10 000 PLn. Oczywiscie mowa tu o miesiecznym koszcie napraw, holowania, czesci zamiennych oraz mandatow za zanieczyszczanie powietrza oraz krajobrazu.
marcin

Post autor: marcin »

Xtheo - nowsze modele iPod<->FM maja tez guziczek ktory zmienia czestotliwosc na jedna z 4 lub 8 mozliwosci. Wiec jak sa zaklocenia, to przyciskasz guziczek, wyszukujesz w radiu, i muzyka dalej rznie.
najlepsze sa modele z wyborem dowlnej czestotliwosci (podanej na wyswietlaczu), roznica w cenie niewielka. Te z zafixowanmymi czestotliwosciami to sie chyba tylko sprawdzaja w Chinach, gdzie je produkuja a nie w Europie, gdzie nadawcow od liku. Jedyny problem to zasilanie. Jesli masz dodatkowe gniazdko zapalniczki np. w schowku to super, ja nie mam i mecze sie z kabelkami w "kokpicie" co denerwuje moja szanowna malzonke ...

Dziala naprawde dobrze, dzwiek taki jak z radia, mozesz moj zestaw przetestowac przy okazji jakiejs imprezy brydzowej w Vianden (mam nadzieje, ze kierownik kina jest na nasluchu)
MaWi

Post autor: MaWi »

marcin pisze:Jedyny problem to zasilanie. Jesli masz dodatkowe gniazdko zapalniczki np. w schowku to super
Marcin, ja widzialem niedawno takie ustrojstwo, jak rozdzielacz na dwa gniazda zapalniczkowe, wiec i tu sa mozliwe rozne rozwiazania. Tylko gdzie ja to widzialem?...
asiunia

Post autor: asiunia »

MaWi pisze:Tylko gdzie ja to widzialem?...
Ja nie tylko widzialam, ale i kupilam rok temu ten gadzet, tylko gdzie ja to kupilam? ;-)

Nie pamietam juz jak nazywal sie ten maly sklepik, ale bylo to na Strasburskiej ulicy, prawie naprzeciwko Electro-Auto.
W sumie ja pojechalam po to cos wlasnie do Electro-Auto (63, rue de Strasbourg, Luxembourg (jestem pewna, ze tam maja)), ale trafilam akurat na przerwe obiadawa (= drzwi zamkniete). Ale z ich parkingu ujzalam jakis butik z elektronika, wiec przeszlam sie tam i faktycznie mieli to czego potrzebowalam, za (chyba?)
niecale 10 ojro.
ODPOWIEDZ