samochodowy kabel do IPoda
samochodowy kabel do IPoda
Mam starszy model volvo wraz ze stereo nie posiadajacym wyjscia AUX.
Gdzie w Luksemburgu mozna zainstalowac kabel pozwalajacy na podpiecie IPODA pod samochodowy system audio ?
W garazu Volvo tza taki drobiazg zycza sobie ok. 300€, co jest na moj gust pewnie z 5x za drogo !
Czy Goedert robi takie rzeczy ?
Gdzie w Luksemburgu mozna zainstalowac kabel pozwalajacy na podpiecie IPODA pod samochodowy system audio ?
W garazu Volvo tza taki drobiazg zycza sobie ok. 300€, co jest na moj gust pewnie z 5x za drogo !
Czy Goedert robi takie rzeczy ?
A jak Twoje Volvo jest naprawde stare i masz w nim odtwarzacz kaset magnetofonowych to ja moge pozyczyc Ci takie ustrojstwo ktore jest w ksztalcie kasety wlasnie , wklada sie ja do odtwrzacza, za kasety tej wychodzi kabel ktory podlaczasz do ipoda i "muzyczka rznie".
A jak Volvo nie jest takie stare to kup se starego Duzego Fiata.
A jak Volvo nie jest takie stare to kup se starego Duzego Fiata.
Ura Bura Szef Podwóra
a ja dodam, jeszcze, ze na takim "prowizorycznym" rozwiazaniu jade juz 5 rok i bardzo sobie chwale. Koszt 10 Euro. Na czestotliwosci 108 Mhz slucham mp3 w calym Luxie bez zaklocen a na trasie do PL tylko w okolicach Erfurtu mam konkurencje na tej czestotliwosci ... Jedyny problem to albo dodatkowe kabelki zasilajace z zapalniczki do nadajnika albo "reczne" ladowanie akumulatorkow ...Pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek wspomne o ewentualnym rozwiazaniu prowizorycznym:
ad Felo & Marcin:
slyszalem o tym rozwiazaniu - jesli to dziala, jak twierdzicie, bez nadmiaru zaburzen, to jest to chyba najlepsze (finansowo) rozwiazanie
ad Borys:
Nie moge kupic sobie Fiata 125p, bo byloby to groteskowe z punktu widzenia analizy wartosci. Otoz wartosc Ipoda przewyszajac wartosc samego samochodu, odwraca calkowicie problem : podlaczam samochod do Ipoda a nie odwrotnie
ad Gabriel:
dzieki za dobre checi, ale juz to sprawdzalem.
dziekuje wszyskim panom za opinie
slyszalem o tym rozwiazaniu - jesli to dziala, jak twierdzicie, bez nadmiaru zaburzen, to jest to chyba najlepsze (finansowo) rozwiazanie
ad Borys:
Nie moge kupic sobie Fiata 125p, bo byloby to groteskowe z punktu widzenia analizy wartosci. Otoz wartosc Ipoda przewyszajac wartosc samego samochodu, odwraca calkowicie problem : podlaczam samochod do Ipoda a nie odwrotnie

ad Gabriel:
dzieki za dobre checi, ale juz to sprawdzalem.
dziekuje wszyskim panom za opinie
Oj, chyba obraziles czlowieka smiertelnie. A to jeden z tych, ktoremu w zylach plynie krew nie woda. Nie zdziwilbym sie przeczytawszy w jutrzejszym l'Essentielu notke o tajemniczym zaginieciu pewnego wlaciciela volvo z Ettelbrucka...xtheo7 pisze:ad Borys:
xtheo7 pisze:
ad Borys:
Nie moge kupic sobie Fiata 125p, bo byloby to groteskowe z punktu widzenia analizy wartosci. Otoz wartosc Ipoda przewyszajac wartosc samego samochodu, odwraca calkowicie problem : podlaczam samochod do Ipoda a nie odwrotnie![]()
Ekhm
Niedosc zes stary jak te Twoje Volvo tos jeszcze ignorant.
Wartosc Polskiego Fiata 125p w stanie dobrym/b.dobrym to koszt rzedu 10 000 PLN :P
EDIT :
MaWi ma smiertelna racje !!
Owa KREW sie we mnie zagotowala i tylko ze wzgledu na szacunek do starszych ludzi moj post jest w brzmieniu tak lagodny ! O !
Ura Bura Szef Podwóra
Nie zapomnij tez Borysie, ze i autor i jego Volvo maja tez lyse opony 
Xtheo - nowsze modele iPod<->FM maja tez guziczek ktory zmienia czestotliwosc na jedna z 4 lub 8 mozliwosci. Wiec jak sa zaklocenia, to przyciskasz guziczek, wyszukujesz w radiu, i muzyka dalej rznie.

Xtheo - nowsze modele iPod<->FM maja tez guziczek ktory zmienia czestotliwosc na jedna z 4 lub 8 mozliwosci. Wiec jak sa zaklocenia, to przyciskasz guziczek, wyszukujesz w radiu, i muzyka dalej rznie.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Zgadzam sie calkowicie z powyzszym zdaniem, KOSZT Fiata w dobrym stanie jest rzeczywiscie 10 000 PLn. Oczywiscie mowa tu o miesiecznym koszcie napraw, holowania, czesci zamiennych oraz mandatow za zanieczyszczanie powietrza oraz krajobrazu.Borys pisze: Ekhm
Niedosc zes stary jak te Twoje Volvo tos jeszcze ignorant.
Wartosc Polskiego Fiata 125p w stanie dobrym/b.dobrym to koszt rzedu 10 000 PLN :P
najlepsze sa modele z wyborem dowlnej czestotliwosci (podanej na wyswietlaczu), roznica w cenie niewielka. Te z zafixowanmymi czestotliwosciami to sie chyba tylko sprawdzaja w Chinach, gdzie je produkuja a nie w Europie, gdzie nadawcow od liku. Jedyny problem to zasilanie. Jesli masz dodatkowe gniazdko zapalniczki np. w schowku to super, ja nie mam i mecze sie z kabelkami w "kokpicie" co denerwuje moja szanowna malzonke ...Xtheo - nowsze modele iPod<->FM maja tez guziczek ktory zmienia czestotliwosc na jedna z 4 lub 8 mozliwosci. Wiec jak sa zaklocenia, to przyciskasz guziczek, wyszukujesz w radiu, i muzyka dalej rznie.
Dziala naprawde dobrze, dzwiek taki jak z radia, mozesz moj zestaw przetestowac przy okazji jakiejs imprezy brydzowej w Vianden (mam nadzieje, ze kierownik kina jest na nasluchu)
Ja nie tylko widzialam, ale i kupilam rok temu ten gadzet, tylko gdzie ja to kupilam? ;-)MaWi pisze:Tylko gdzie ja to widzialem?...
Nie pamietam juz jak nazywal sie ten maly sklepik, ale bylo to na Strasburskiej ulicy, prawie naprzeciwko Electro-Auto.
W sumie ja pojechalam po to cos wlasnie do Electro-Auto (63, rue de Strasbourg, Luxembourg (jestem pewna, ze tam maja)), ale trafilam akurat na przerwe obiadawa (= drzwi zamkniete). Ale z ich parkingu ujzalam jakis butik z elektronika, wiec przeszlam sie tam i faktycznie mieli to czego potrzebowalam, za (chyba?)
niecale 10 ojro.