"To o czym rozmawialiśmy w wątku o przedszkolach dotyczyło przedszkoli prywatnych i to na terenie Lux-ville."
Nie czytalam tego watku wiec nie wiem o czym gadaliscie.
"W Lux-ville nie jest tak łatwo dostać się do państwowego, szczególnie jeśli jedno z rodziców nie pracuje..."
Doprawdy nie rozumiem o czym Ty mowisz... Jak moze byc ciezko dostac miejsce w przedszkolu panstwowym jak ono dla czterolatkow jest juz OBOWIAZKOWE! Nawet jak obydwoje rodzicow nie pracuja tylko siedza w domu i nic nie robia to dziecko MUSI isc do przedszkola. Dla trzylatkow jest nieobowiazkowe, mozna wyslac malucha, ale nie trzeba.
Ja nie wiem, Ty chyba mowisz o zlobkach, a nie przedszkolach. O zlobkach takich gdzie juz trzymiesieczniala mozna zostawic, tak? Ja z takich nigdy nie korzystalam, ani panstwowych, ani prywatnych wiec nie bede sie wypowiadac, a o opinniach innych tez nie bede pisac bo sa one poprostu bardzo rozne. Wszyscy moi znajomi, ktorzy maja dzieci w przedzkolach lub szkolach luxemburskich, zachwalaja je, ze sa najlepsze i w ogole, inni mowia same negatywnie rzeczy mimo iz ich dzieci z luxemburskiej edukacji nigdy nie korzystaly... Moje dziecko przez dwa lata chodzilo do przedszkola luxemburskiego i nie smiem stwierdzic, ze w przedszkolu europejskim bylo lepiej. Pod zadnym pozorem!
Bama, obawiam sie, ze u Ciebie halas jest przynajmniej trzykrotnie wiekszy niz u mnie. Wiec skoro Ty sie juz przyzwyczailac, to pozwol mi na stwierdzenie "nic nie slychac":)
Owszem, jesli usiade i sie bede koncentrowala tylko na tym zeby uslyszec samolot, to go uslysze, ale wiesz co? Ja sie na tym nie koncentruje;) Samochod jadac ulica halasuje mi bardziej ... W kazdym razie pytanie glowne bylo czy da sie w ogole zyc ze wzgledu na bliskosc lotniska? Moja odpowiedz: najbardziej! Lotnisko, nie jest w tym zadna przeszkoda:)
Eneko, przypomnialo mi sie, ze jest jeszcze optyk, kregielnia, kwiaciarnia i sklep rybny!
A teraz niech mi ktos wytlumaczy jak to sie robi, zeby kogos zacytowac i zeby to sie pokazalo tak ladnie ja Wam. Gdzie to trzeba pisac? W jakim innym miejscu czy jak?