Zakup suszarki do ubran - Doplaty
Zakup suszarki do ubran - Doplaty
Witam wszystkich,
Mam zamiar zakupic nowa suszarke do ubran...
Czy istnieje program wsparcia zakupu tego urzadzenia jak w przypadku np lodowek??
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=48 ... ight=zakup
Cena znacznie zalezy od tzw Klasy energetycznej wiec pytam
Dziekuje i Pozdrawiam
Grzes
Mam zamiar zakupic nowa suszarke do ubran...
Czy istnieje program wsparcia zakupu tego urzadzenia jak w przypadku np lodowek??
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=48 ... ight=zakup
Cena znacznie zalezy od tzw Klasy energetycznej wiec pytam
Dziekuje i Pozdrawiam
Grzes
Nie. Panstwo dofinansowuje jedynie zakup lodowek i to wylacznie A++. Sprawdz jednak, czy twoja gmina nie ma jakiegos wlasnego programu wsparcia, bo czasem gminy maja tego typu inicjatywy niezaleznie od tego, co mozna uzyskac z kasy panstwowej. Moja na przyklad dofinansowuje lodowki juz od kilku lat, a wiec sporo przed tym zanim powstal program Prime Cool
- kajapapaja
nie, bo suszarki nie są ekologiczneMam zamiar zakupic nowa suszarke do ubran...
ekologiczniej jest powiesić na sznurku
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Heh Co racja to racja Tylko czy rzeczywiscie lepiej jest spasc ze schodow na strych (niosac pranie na te sznurki) czy tez kupic nieekologiczna suszarke i miec to z glowy??kajapapaja pisze:nie, bo suszarki nie są ekologiczneMam zamiar zakupic nowa suszarke do ubran...
- kajapapaja
ja tam wole połazić po schodach, przynajmniej trochę ruchu w moim zasiedziałym życiuergus pisze:Heh Co racja to racja Tylko czy rzeczywiscie lepiej jest spasc ze schodow na strych (niosac pranie na te sznurki) czy tez kupic nieekologiczna suszarke i miec to z glowy??kajapapaja pisze:nie, bo suszarki nie są ekologiczneMam zamiar zakupic nowa suszarke do ubran...
a ja nie mam ani schodów, ani strychu, więc używam suszarki, i bardzo mi ona ułatwia życie zwłaszcza zimą:)kajapapaja pisze:ja tam wole połazić po schodach, przynajmniej trochę ruchu w moim zasiedziałym życiuergus pisze:Heh Co racja to racja Tylko czy rzeczywiscie lepiej jest spasc ze schodow na strych (niosac pranie na te sznurki) czy tez kupic nieekologiczna suszarke i miec to z glowy??kajapapaja pisze: nie, bo suszarki nie są ekologiczne
a ja mam wprawdzie schody, ale nie mam strychu i nie mam suszarki, bo nie lubie prania z suszarki....mam za to po kazdym praniu zapach ulubionego plynu do plukania w calym domu, jak powiesze pranie na suszarce...takiej stojacej... i zwykle na rano dnia nastepnego wszystko suche, pachnace i nie pogniecione....
no i do tego jest ekologicznie...
no i do tego jest ekologicznie...
Gdybym miała suszyć pranie ekologicznie na suszarce sznurkowej... to zapach ulubioego płynu do płukania unosiłby się cały tydzień... a suszarka musiałaby być rozstawiona non-stop... i zdecydowanie wolę mieć nie-ekologicnie wszystko uprane i wysuszone w jeden dzień. I bzdurą jest, ze suszarki elektryczne gniotą... jeśli się wyjmie pranie (suszenie) od razu po zakończeniu cyklu suszenia - to większości rzeczy nie trzeba prasować, chyba ze ktoś prasowalniczym ascetą jest.
dag
- kajapapaja
wiesz, u mnie suszarka tez jest rozstawiona non-stop, a zapach płynu do płukania zastepuje te wszystkie energożrące nieekologiczne zapachy....dslonce pisze:Gdybym miała suszyć pranie ekologicznie na suszarce sznurkowej... to zapach ulubioego płynu do płukania unosiłby się cały tydzień... a suszarka musiałaby być rozstawiona non-stop...
eurokraci.eu
eurokraci.eu
- kajapapaja
a to wszystko co się wtyka do kontaktów i ma pachnieć......bamaza42 pisze:...kaja, a tak dokladnie, to co masz na mysli?.... <shock>
eurokraci.eu
eurokraci.eu
ergus proponuję poczekać do lipcowych wyprzedarzy.
ja moją suszare kupiłam na styczniowych wyprzedarzach w cactusie z 20 % zniżką. też zależało nam na jak najwyższej klasie energetycznej, ale aż na klase A niestety nie mogliśmy sobie pozwolić, więc wybraliśmy B. pierwotnie kosztowała ok 450e, po zniżce ok 360e więc różnica spora.
a tak na marginesie do wszystkich przeciwników suszarek: po miesięcznym urzytkowaniu wiem, że nie oddałabym jej za żadne najpiękniejsze zapachy płynów do płukania od których z resztą mojego męża dusi. a żelazko? zaszło już kurzem, tak to jest z ubraniami wyciągniętymi z wielkiego bębna <mrgreen>
ja moją suszare kupiłam na styczniowych wyprzedarzach w cactusie z 20 % zniżką. też zależało nam na jak najwyższej klasie energetycznej, ale aż na klase A niestety nie mogliśmy sobie pozwolić, więc wybraliśmy B. pierwotnie kosztowała ok 450e, po zniżce ok 360e więc różnica spora.
a tak na marginesie do wszystkich przeciwników suszarek: po miesięcznym urzytkowaniu wiem, że nie oddałabym jej za żadne najpiękniejsze zapachy płynów do płukania od których z resztą mojego męża dusi. a żelazko? zaszło już kurzem, tak to jest z ubraniami wyciągniętymi z wielkiego bębna <mrgreen>