Zakup suszarki do ubran - Doplaty

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
ergus

Zakup suszarki do ubran - Doplaty

Post autor: ergus »

Witam wszystkich,

Mam zamiar zakupic nowa suszarke do ubran...

Czy istnieje program wsparcia zakupu tego urzadzenia jak w przypadku np lodowek??

http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=48 ... ight=zakup

Cena znacznie zalezy od tzw Klasy energetycznej wiec pytam

Dziekuje i Pozdrawiam
Grzes
MaWi

Post autor: MaWi »

Nie. Panstwo dofinansowuje jedynie zakup lodowek i to wylacznie A++. Sprawdz jednak, czy twoja gmina nie ma jakiegos wlasnego programu wsparcia, bo czasem gminy maja tego typu inicjatywy niezaleznie od tego, co mozna uzyskac z kasy panstwowej. Moja na przyklad dofinansowuje lodowki juz od kilku lat, a wiec sporo przed tym zanim powstal program Prime Cool
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Czy istnieje program wsparcia zakupu tego urzadzenia jak w przypadku np lodowek??
nie, bo suszarki nie są ekologiczne
ekologiczniej jest powiesić na sznurku
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
ergus

Post autor: ergus »

kajapapaja pisze:

Heh Co racja to racja Tylko czy rzeczywiscie lepiej jest spasc ze schodow na strych (niosac pranie na te sznurki) czy tez kupic nieekologiczna suszarke i miec to z glowy??
Awatar użytkownika
kajapapaja

ergus pisze:
kajapapaja pisze:

Heh Co racja to racja Tylko czy rzeczywiscie lepiej jest spasc ze schodow na strych (niosac pranie na te sznurki) czy tez kupic nieekologiczna suszarke i miec to z glowy??
ja tam wole połazić po schodach, przynajmniej trochę ruchu w moim zasiedziałym życiu
aniah

Post autor: aniah »

kajapapaja pisze:
ergus pisze:
kajapapaja pisze: nie, bo suszarki nie są ekologiczne
ja tam wole połazić po schodach, przynajmniej trochę ruchu w moim zasiedziałym życiu
a ja nie mam ani schodów, ani strychu, więc używam suszarki, i bardzo mi ona ułatwia życie zwłaszcza zimą:)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a ja mam wprawdzie schody, ale nie mam strychu i nie mam suszarki, bo nie lubie prania z suszarki....mam za to po kazdym praniu zapach ulubionego plynu do plukania w calym domu, jak powiesze pranie na suszarce...takiej stojacej... i zwykle na rano dnia nastepnego wszystko suche, pachnace i nie pogniecione.... :)
no i do tego jest ekologicznie... :)
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Gdybym miała suszyć pranie ekologicznie na suszarce sznurkowej... to zapach ulubioego płynu do płukania unosiłby się cały tydzień... a suszarka musiałaby być rozstawiona non-stop... i zdecydowanie wolę mieć nie-ekologicnie wszystko uprane i wysuszone w jeden dzień. I bzdurą jest, ze suszarki elektryczne gniotą... jeśli się wyjmie pranie (suszenie) od razu po zakończeniu cyklu suszenia - to większości rzeczy nie trzeba prasować, chyba ze ktoś prasowalniczym ascetą jest.
dag
Awatar użytkownika
kajapapaja

dslonce pisze:Gdybym miała suszyć pranie ekologicznie na suszarce sznurkowej... to zapach ulubioego płynu do płukania unosiłby się cały tydzień... a suszarka musiałaby być rozstawiona non-stop...
wiesz, u mnie suszarka tez jest rozstawiona non-stop, a zapach płynu do płukania zastepuje te wszystkie energożrące nieekologiczne zapachy....
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

kajapapaja pisze:te wszystkie energożrące nieekologiczne zapachy....
...kaja, a tak dokladnie, to co masz na mysli?.... <shock>
Awatar użytkownika
kajapapaja

bamaza42 pisze:...kaja, a tak dokladnie, to co masz na mysli?.... <shock>
a to wszystko co się wtyka do kontaktów i ma pachnieć......
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

ło matko... <shock>
ania_411

Post autor: ania_411 »

ergus proponuję poczekać do lipcowych wyprzedarzy.
ja moją suszare kupiłam na styczniowych wyprzedarzach w cactusie z 20 % zniżką. też zależało nam na jak najwyższej klasie energetycznej, ale aż na klase A niestety nie mogliśmy sobie pozwolić, więc wybraliśmy B. pierwotnie kosztowała ok 450e, po zniżce ok 360e więc różnica spora.
a tak na marginesie do wszystkich przeciwników suszarek: po miesięcznym urzytkowaniu wiem, że nie oddałabym jej za żadne najpiękniejsze zapachy płynów do płukania od których z resztą mojego męża dusi. a żelazko? zaszło już kurzem, tak to jest z ubraniami wyciągniętymi z wielkiego bębna <mrgreen>
ODPOWIEDZ