jak najlepiej dostać się z i do Warszawy?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
aleksandra12b

jak najlepiej dostać się z i do Warszawy?

Post autor: aleksandra12b »

Witam serdecznie,

Prawdopodobnie 'grozi' mi zatrudnienie w EP w Luksemburgu i chciałabym podpytać się, jak się najlepiej / najszybciej dostać do Lux z Wawy i na odwrót?
Jedyna na co wpadłam to samochodem do Charleroi a potem Wizzair.. Bo pociąg z Lux do Charleroi to jakieś 3 godziny..
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź!!

Pozdrawiam,
Aleksandra
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

jeszcze jest LOT Bruksela-Wawa, i autobusy rejsowe Eurobus, i ewentualnie pociąg Jan Kiepura

no i mozna kupić własne autko jeszcze...
Awatar użytkownika
Przemek

Post autor: Przemek »

Mozne tez latac z i do Kolonii, okolo 2 godzin samochodem albo pociag (dociera po paru przesiadkach do samego lotniska). Germanwings.
Borys

Post autor: Borys »

kajapapaja pisze:jeszcze jest LOT Bruksela-Wawa, i autobusy rejsowe Eurobus, i ewentualnie pociąg Jan Kiepura

no i mozna kupić własne autko jeszcze...
Tym Kiepura mialem okazje sie przejechac i bylo fajnie, bylo i juz nie bedzie...

Patrzac na nowy plan nie widze zeby jechal on juz do Koblenz...
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Borys pisze:Tym Kiepura mialem okazje sie przejechac i bylo fajnie, bylo i juz nie bedzie...

Patrzac na nowy plan nie widze zeby jechal on juz do Koblenz...
Ale jeździ z/do Kolonii, a tam można się dostać z Luxa bezpośrednim IC. Właśnie dziś nadałem rodzinę na ten pociąg. Samochodem do Kolonii to chyba ze 3 godziny będzie...
misio

Post autor: misio »

Przed Kolonia sa takie fajne roboty drogowe. Kilka razy mialem okazje je mijac. W sumie nie narzekalem az do ostatniego razu... Postoj 3 godzinny...
Awatar użytkownika
aleksandra12b

no tak, ale jak mam w planie latac do PL na weekendy (wiem, wiem - brzmi groźnie) - to chyba wizzair jest najszybszym połączeniem, prawda?
MaWi

Post autor: MaWi »

aleksandra12b pisze:to chyba wizzair jest najszybszym połączeniem, prawda?
chyba BYŁ... :(
Awatar użytkownika
aleksandra12b

a co sie stalo? <shock> [/fade]
MaWi

Przez te Kolonie, jakos zafiksowalem sie na mysleniu, ze interesuje cie lot z Niemiec, a wiec z Frankfurtu zwanego Hahnem. Oczywiscie Wizzair z Charleroi poki co jeszcze nie zdechl, wiec sorki za wprowadzanie w blad...
Awatar użytkownika
aleksandra12b

Kamien z serca...
wi24wi

Post autor: wi24wi »

Cześć!

Czy ktoś wie jak dostać się z Koln hbf do luksemburga w najprostrzy sposób? Pociąg Kiepura jest w Koln hbf o 6:14 i nie mam pojęcia jak znaleźć jakiś pociąg lub autobus do luksemburga. Wiem, że jest jakiś IC ale dopiero po 8:00
MaWi

Ponizej masz screenshot, a tutaj link do polaczenia, o ktore ci chodzi: http://www.cfl.lu/CFLInternet/Outils/Re ... sel=depart

Rzeczywiscie IC o 8.18 wydaje sie najlepszym rozwiazaniem, bo jest to pociag bezposredni. Wiekszosc polaczen Koln->Lux jest bowiem z przynajmniej jedna przesiadka (w Koblencji) a czasem z dwiema (w Trewirze). Jesli ci sie bardzo spieszy z Kiepury i nie masz w planie porannej wizyty w kolonskiej Katedrze :) to mozesz sprobowac wybrac takie wlasnie polaczenie o godz. 7.18. Oprocz tego, ze bedziesz wczesniej, jest tez szansa, ze bilet bedzie tanszy (choc tego akurat nigdy nie mozna byc pewnym w przypadku kolei niemieckich...)
Załączniki
koln-lux.jpg
koln-lux.jpg (10.89 KiB) Przejrzano 4985 razy
ODPOWIEDZ