jak najlepiej dostać się z i do Warszawy?
- aleksandra12b
jak najlepiej dostać się z i do Warszawy?
Witam serdecznie,
Prawdopodobnie 'grozi' mi zatrudnienie w EP w Luksemburgu i chciałabym podpytać się, jak się najlepiej / najszybciej dostać do Lux z Wawy i na odwrót?
Jedyna na co wpadłam to samochodem do Charleroi a potem Wizzair.. Bo pociąg z Lux do Charleroi to jakieś 3 godziny..
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź!!
Pozdrawiam,
Aleksandra
Prawdopodobnie 'grozi' mi zatrudnienie w EP w Luksemburgu i chciałabym podpytać się, jak się najlepiej / najszybciej dostać do Lux z Wawy i na odwrót?
Jedyna na co wpadłam to samochodem do Charleroi a potem Wizzair.. Bo pociąg z Lux do Charleroi to jakieś 3 godziny..
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź!!
Pozdrawiam,
Aleksandra
- kajapapaja
Tym Kiepura mialem okazje sie przejechac i bylo fajnie, bylo i juz nie bedzie...kajapapaja pisze:jeszcze jest LOT Bruksela-Wawa, i autobusy rejsowe Eurobus, i ewentualnie pociąg Jan Kiepura
no i mozna kupić własne autko jeszcze...
Patrzac na nowy plan nie widze zeby jechal on juz do Koblenz...
Ura Bura Szef Podwóra
Ale jeździ z/do Kolonii, a tam można się dostać z Luxa bezpośrednim IC. Właśnie dziś nadałem rodzinę na ten pociąg. Samochodem do Kolonii to chyba ze 3 godziny będzie...Borys pisze:Tym Kiepura mialem okazje sie przejechac i bylo fajnie, bylo i juz nie bedzie...
Patrzac na nowy plan nie widze zeby jechal on juz do Koblenz...
- aleksandra12b
- aleksandra12b
- aleksandra12b
Ponizej masz screenshot, a tutaj link do polaczenia, o ktore ci chodzi: http://www.cfl.lu/CFLInternet/Outils/Re ... sel=depart
Rzeczywiscie IC o 8.18 wydaje sie najlepszym rozwiazaniem, bo jest to pociag bezposredni. Wiekszosc polaczen Koln->Lux jest bowiem z przynajmniej jedna przesiadka (w Koblencji) a czasem z dwiema (w Trewirze). Jesli ci sie bardzo spieszy z Kiepury i nie masz w planie porannej wizyty w kolonskiej Katedrze to mozesz sprobowac wybrac takie wlasnie polaczenie o godz. 7.18. Oprocz tego, ze bedziesz wczesniej, jest tez szansa, ze bilet bedzie tanszy (choc tego akurat nigdy nie mozna byc pewnym w przypadku kolei niemieckich...)
Rzeczywiscie IC o 8.18 wydaje sie najlepszym rozwiazaniem, bo jest to pociag bezposredni. Wiekszosc polaczen Koln->Lux jest bowiem z przynajmniej jedna przesiadka (w Koblencji) a czasem z dwiema (w Trewirze). Jesli ci sie bardzo spieszy z Kiepury i nie masz w planie porannej wizyty w kolonskiej Katedrze to mozesz sprobowac wybrac takie wlasnie polaczenie o godz. 7.18. Oprocz tego, ze bedziesz wczesniej, jest tez szansa, ze bilet bedzie tanszy (choc tego akurat nigdy nie mozna byc pewnym w przypadku kolei niemieckich...)
- Załączniki
-
- koln-lux.jpg (10.89 KiB) Przejrzano 4978 razy