ubezpieczenie samochodu
ubezpieczenie samochodu
Czy ktoś z was uzyskiwał zniżki na ubezpieczenie (na siebie) nowego samochodu, jezeli do tej pory jeździł tylko samochodem męża/żony? Ktoś pisał, że tak można, ale jak się o to upomnieć i jak udokumentować. 18 lat jeździłam bez wypadku.
Danka
Z tego co mi powiedział agent, u którego ja ubezpieczałem samochód (Foyer), to w Luxemburgu zniżki są przypisane do samochodu, a nie do kierowcy. W związku z tym ubezpieczając samochód musiałem przedstawić historię ubezpieczenia samochodu, z którego chciałem przenieść zniżki - na szczęście nowy samochód był następcą starego, więc mogłem wziąć zniżki z poprzedniego, który został sprzedany. Nie wiem, jak to wygląda w przedstawionej sytuacji, najlepiej chyba skontaktować się z agentem/brokerem, on powinien wiedzieć najlepiej.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
no własnie z foyer, w którym mąż ma ubezpieczone auto przysłali mi ofertę, ale moja stawka zniżek to 7 (punktów, czy czegos tam), a męża -1 i w sumie płaciłabym tylko o 100 euro (1031 euro najtańsza opcja) mniej za auto 3 razy tansze i 3 razy mniejsze. Z tego, że jest to drugi samochód ubezpieczony w foyer daliby mi 5 % zniżki.
Poprosiłam brookera o przedstawienie innych ofert (ciągle czekam na odpowiedź), ale chciałam się dowiedzieć, czy ktoś z was już to przechodził.
Poprosiłam brookera o przedstawienie innych ofert (ciągle czekam na odpowiedź), ale chciałam się dowiedzieć, czy ktoś z was już to przechodził.
Danka
- Marguerite2003
Ja miałam prawo jazdy ale nie jeździłam ani nie miałam na siebie auta do czasu kupna auta w Lux. Z miejsca dostałam zniżki odpowiadające czasowi posiadania prawa jazdy - musiałam przedstawić prawko i podpisać "declaration d'honneur", że nie miałam wypadków. Dla mojego męża zadziałało podobnie - nikt nie pytał go o zniżki w PL, tylko o czas posiadania prawa jazdy i dostał maksymalne zniżki.
Ja tez mialam ubezpieczone w Le Foyer dwa auta i na jedno przenieslismy znizki uzyskane przy poprzednim ubezpieczeniu, ale na drugie dostalismy juz tylko 5% za ubezpieczenie u nich dwoch aut, a bonus/malus zaczelismy od poczatku (czyli od 11 bodajze).
Poza tym my za auto 3 razy tansze i 3 razy mniejsze placilismy w sumie niewiele mniej, niz za duze i nowe auto. Tak to chyba wyglada w Le Foyer.
Poza tym my za auto 3 razy tansze i 3 razy mniejsze placilismy w sumie niewiele mniej, niz za duze i nowe auto. Tak to chyba wyglada w Le Foyer.
No tak, szymbi ma niezly pomysl.... a o Baloise to mi broker mowil, ze ich ubezpieczenia sa dobre dla samochodow, ale drogich - jak kupie ferrari, to mi ta wlasnie firme poleci...
A Allianz (dawniej AGF) ma specjalna taryfe dla kobiet....bodaj jako jedyni na rynku...
No i ciekawe, ile Ci wyliczyli tym razem )
A Allianz (dawniej AGF) ma specjalna taryfe dla kobiet....bodaj jako jedyni na rynku...
No i ciekawe, ile Ci wyliczyli tym razem )