Budzimy się ze snu zimowego i proponujemy

asiunia

Post autor: asiunia »

Aby bylo czytelnie proponuje zrobic liste i dopisywac swoj udzial w wypadzie w ten sposob:

1. asiunia = 2 + 4, data: wszystko jedno z tendencja na 27.
2. Biala = 2 + 3, data: wszystko jedno z tendencja na 20.04
3. Kto nastepny? ;)
Ostatnio zmieniony 10-04-2008, 12:51 przez asiunia, łącznie zmieniany 1 raz.
marcin

Post autor: marcin »

to i my sie dopisujemy.

1+1 (byc moze 2+2), data obojetna, miala byc tendencja na 20.04, ale aura za oknem jakos utrudnia myslenie pozytywnie o prawdziwej wiosnie ...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

4. 2+2, data: obojętnie (ze wskazaniem na 27.04)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

no, my tradycyjnie: 1+1...ze wskazaniem na 27/4, jako sie rzeklo... :)
fram

Post autor: fram »

to i my tez: 2+1. Data obojetna
ewab

Post autor: ewab »

zglaszamy sie 2+3, termin obojetny.
Ewa
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

To i my się dopisujęmy, zbierając wszystkie dotychczasowe wpisy "do kupy" :)

1. asiunia = 2 + 4, data: wszystko jedno.
2. Biala = 2 + 3, data: wszystko jedno z tendencja na 20.04
3. marcin = 1 + 1 (byc moze 2+2), data obojetna, miala byc tendencja na 20.04, ale aura za oknem jakos utrudnia myslenie pozytywnie o prawdziwej wiosnie ...
4. kajapapaja = 2 + 2, data obojętna, ze wskazaniem na 27.04
5. bamaza42 = 1 + 1, ze wskazaniem na 27.04
6. fram = 2 + 1, data obojetna
7. ewab = 2 + 3, data obojetna
8. wilqs72 = 2 + 3, data 20.04 wyłącznie
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
asiunia

wilqs72 pisze:6. fram = 2 + 1, data obojetna
7. ewab = 2 + 3, data obojetna
Mysle, ze pomalutku nalezaloby ustalic date wyjazdu. Trzy glosy sa za 20-stym i 3 glosy za 27.04. Proponuje by fram i ewab, mimo wszystko nazwaly jedna z dat, ktora im bardziej odpowiada, dzieki czemu ustalimy (byc moze?) jakies konkrety:)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

asiuni, a mnie sie wydaje ze jest 4:2 za 27/04....marcin wszak myslal o 20/4, ale ze wzgledu na pogode, sie sklania raczej do 27/04....czy ja nadinterpretuje?.... :)
ale oczywiscie, jakby kolezanki sie opowiedzialy, to sprawa bylaby jasniejsza nieco.... :p
asiunia

aaa rzeczywiscie, nieuwaznie przeczytalam to co marcin napisal. Wiec co, 27 ?
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

bamaza42 pisze:czy ja nadinterpretuje?.... :)
ale oczywiscie, jakby kolezanki sie opowiedzialy, to sprawa bylaby jasniejsza nieco..

Nie jest powiedziane, że pogoda 27 będzie lepsza niż 20 - z tym bywa różnie.

Był kiedyś taki serial komediowy TATO, A MARCIN POWIEDZIAŁ.....,
może więc marcin sam się zdeklaruje, może ma jakieś pogodowe przecieki?
Ola
marcin

Post autor: marcin »

może więc marcin sam się zdeklaruje, może ma jakieś pogodowe przecieki?
he, he, he, niestety nie mam, ale wiele bym dal....

a teraz mam za swoje, bo dalem nieprecyzyjna odpowiedz, ktora mozna dwojako interpretowac...

generalnie mnie jest wsio-rawno byle bylo ladnie (moje standardy ladnej pogody w ostatnim roku sie nieco obnizyly, wiec po prostu ma nie ciepac sniegiem czy deszczem) no i zeby bylo nas jak najwiecej ... Poki co prognozy na najblizszy tydzien nie sa najlepsze, moze wiec jesli nie stanowi to problemu poczekajmy z decyzja do przyszlego tygodnia ...
fram

Post autor: fram »

marcin pisze:Poki co prognozy na najblizszy tydzien nie sa najlepsze, moze wiec jesli nie stanowi to problemu poczekajmy z decyzja do przyszlego tygodnia ...
Uwazam podobnie. Moze jeszcze troszke poczekajmy z decyzja. Obawiam sie,ze przy 10 stopniach wszystkie zyrafy, slonie, czy lwy pochowaja sie zagrodach, czy boksach i nic nie zobaczymy :( A noz nagle przyjedzie prawdziwe lato z koncem miesiaca? Czy ktos zna prognozy dlugoterminowe?
MaWi

Post autor: MaWi »

Ja z kolei mam jeszcze co najmniej jedna propozycje osoby, ktora nie jest zarejestrowana na forum, ale mailem dala mi znac, ze chce wziac udzial w wycieczce w skladzie 2 + 2. Dla niej takze generalnie termin jest obojetny, ale ze wzgledu na pogode i ona uwaza, ze lepszy okazac sie moze 27 kwietnia.

Ja od siebie powiem moze tyle, ze 27 kwietnia to dla nas data tak samo zla jak i dobra, a tak naprawde nieprzewidywalna. Mamy wlasnie wtedy wizyte gosci z PL (wlasnie majowo-dlugo-weekendowa) no i nasze plany w duzym stopniu zaleza od nich. Jesli beda sie chcieli wybrac na belgijskie Safari -- to zasilimy wycieczke spora gromadka, bo razem z nami bedzie nas w sumie 8 osob. Jesli jednak wybiora inne atrakcje -- nam pozostanie na to przystac, bo, jak mawia stare polske przyslowie -- Gosc w dom -- Bog w dom. No i wtedy nie dolaczymy do Was :(

Tak wiec poki co -- wybierajcie sami a my zobaczymy co nam wyjdzie z planow na biezaco.

Mysle natomiast, ze wazne by podjac juz teraz ostateczna decyzje co do daty. Wyglada na to, ze wiekszosc jest albo zdecydowanie za 27 kwietnia, albo sie waha/wszystko im jedno, ale aspekt meteorologiczny sklania ich do wyboru daty pozniejszej (o ile dobrze rozumiem).

Tak wiec jak? Ostatecznie decydujemy sie na 27 kwietnia?
asiunia

MaWi pisze:Mysle natomiast, ze wazne by podjac juz teraz ostateczna decyzje co do daty.
I ja tak mysle. Przyszla niedziela czyli 20.04 - tuz za pasem i zapewne nie tylko ja, ale i niektorzy z Was maja na ten dzien ewentualne inne plany. Moje dzieci na przyklad zostaly zaproszone na jakas impreze urodzinowa i w zwiazku z czym musze tamtym rodzicom w miare wczesnie dac znac czy beda w niej uczestniczyc czy tez nie i glupio by mi bylo wobec nich, czekac z decyzja do czwartku czy piatku lub jeszcze pozniej...

Oprocz wilqs72=2+3, ktorzy to jako jedyni, wylacznie na najblizsza niedziele sie zadekralowali - wszystkim innym, jednen z tych dwoch terminow jest obojetny; wiekszosci - z tendencja na 27.04.
W zwiazku z tym proponuje, abysmy pozostali przy 27.04.
(sorry wilqs;( )
ODPOWIEDZ