Budzimy się ze snu zimowego i proponujemy
Aby bylo czytelnie proponuje zrobic liste i dopisywac swoj udzial w wypadzie w ten sposob:
1. asiunia = 2 + 4, data: wszystko jedno z tendencja na 27.
2. Biala = 2 + 3, data: wszystko jedno z tendencja na 20.04
3. Kto nastepny?
1. asiunia = 2 + 4, data: wszystko jedno z tendencja na 27.
3. Kto nastepny?
Ostatnio zmieniony 10-04-2008, 12:51 przez asiunia, łącznie zmieniany 1 raz.
- kajapapaja
To i my się dopisujęmy, zbierając wszystkie dotychczasowe wpisy "do kupy"
1. asiunia = 2 + 4, data: wszystko jedno.
3. marcin = 1 + 1 (byc moze 2+2), data obojetna, miala byc tendencja na 20.04, ale aura za oknem jakos utrudnia myslenie pozytywnie o prawdziwej wiosnie ...
4. kajapapaja = 2 + 2, data obojętna, ze wskazaniem na 27.04
5. bamaza42 = 1 + 1, ze wskazaniem na 27.04
6. fram = 2 + 1, data obojetna
7. ewab = 2 + 3, data obojetna
8. wilqs72 = 2 + 3, data 20.04 wyłącznie
1. asiunia = 2 + 4, data: wszystko jedno.
3. marcin = 1 + 1 (byc moze 2+2), data obojetna, miala byc tendencja na 20.04, ale aura za oknem jakos utrudnia myslenie pozytywnie o prawdziwej wiosnie ...
4. kajapapaja = 2 + 2, data obojętna, ze wskazaniem na 27.04
5. bamaza42 = 1 + 1, ze wskazaniem na 27.04
6. fram = 2 + 1, data obojetna
8. wilqs72 = 2 + 3, data 20.04 wyłącznie
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Mysle, ze pomalutku nalezaloby ustalic date wyjazdu. Trzy glosy sa za 20-stym i 3 glosy za 27.04. Proponuje by fram i ewab, mimo wszystko nazwaly jedna z dat, ktora im bardziej odpowiada, dzieki czemu ustalimy (byc moze?) jakies konkrety:)wilqs72 pisze:6. fram = 2 + 1, data obojetna
bamaza42 pisze:czy ja nadinterpretuje?....
ale oczywiscie, jakby kolezanki sie opowiedzialy, to sprawa bylaby jasniejsza nieco..
Nie jest powiedziane, że pogoda 27 będzie lepsza niż 20 - z tym bywa różnie.
Był kiedyś taki serial komediowy TATO, A MARCIN POWIEDZIAŁ.....,
może więc marcin sam się zdeklaruje, może ma jakieś pogodowe przecieki?
Ola
he, he, he, niestety nie mam, ale wiele bym dal....może więc marcin sam się zdeklaruje, może ma jakieś pogodowe przecieki?
a teraz mam za swoje, bo dalem nieprecyzyjna odpowiedz, ktora mozna dwojako interpretowac...
generalnie mnie jest wsio-rawno byle bylo ladnie (moje standardy ladnej pogody w ostatnim roku sie nieco obnizyly, wiec po prostu ma nie ciepac sniegiem czy deszczem) no i zeby bylo nas jak najwiecej ... Poki co prognozy na najblizszy tydzien nie sa najlepsze, moze wiec jesli nie stanowi to problemu poczekajmy z decyzja do przyszlego tygodnia ...
Uwazam podobnie. Moze jeszcze troszke poczekajmy z decyzja. Obawiam sie,ze przy 10 stopniach wszystkie zyrafy, slonie, czy lwy pochowaja sie zagrodach, czy boksach i nic nie zobaczymy A noz nagle przyjedzie prawdziwe lato z koncem miesiaca? Czy ktos zna prognozy dlugoterminowe?marcin pisze:Poki co prognozy na najblizszy tydzien nie sa najlepsze, moze wiec jesli nie stanowi to problemu poczekajmy z decyzja do przyszlego tygodnia ...
Ja z kolei mam jeszcze co najmniej jedna propozycje osoby, ktora nie jest zarejestrowana na forum, ale mailem dala mi znac, ze chce wziac udzial w wycieczce w skladzie 2 + 2. Dla niej takze generalnie termin jest obojetny, ale ze wzgledu na pogode i ona uwaza, ze lepszy okazac sie moze 27 kwietnia.
Ja od siebie powiem moze tyle, ze 27 kwietnia to dla nas data tak samo zla jak i dobra, a tak naprawde nieprzewidywalna. Mamy wlasnie wtedy wizyte gosci z PL (wlasnie majowo-dlugo-weekendowa) no i nasze plany w duzym stopniu zaleza od nich. Jesli beda sie chcieli wybrac na belgijskie Safari -- to zasilimy wycieczke spora gromadka, bo razem z nami bedzie nas w sumie 8 osob. Jesli jednak wybiora inne atrakcje -- nam pozostanie na to przystac, bo, jak mawia stare polske przyslowie -- Gosc w dom -- Bog w dom. No i wtedy nie dolaczymy do Was
Tak wiec poki co -- wybierajcie sami a my zobaczymy co nam wyjdzie z planow na biezaco.
Mysle natomiast, ze wazne by podjac juz teraz ostateczna decyzje co do daty. Wyglada na to, ze wiekszosc jest albo zdecydowanie za 27 kwietnia, albo sie waha/wszystko im jedno, ale aspekt meteorologiczny sklania ich do wyboru daty pozniejszej (o ile dobrze rozumiem).
Tak wiec jak? Ostatecznie decydujemy sie na 27 kwietnia?
Ja od siebie powiem moze tyle, ze 27 kwietnia to dla nas data tak samo zla jak i dobra, a tak naprawde nieprzewidywalna. Mamy wlasnie wtedy wizyte gosci z PL (wlasnie majowo-dlugo-weekendowa) no i nasze plany w duzym stopniu zaleza od nich. Jesli beda sie chcieli wybrac na belgijskie Safari -- to zasilimy wycieczke spora gromadka, bo razem z nami bedzie nas w sumie 8 osob. Jesli jednak wybiora inne atrakcje -- nam pozostanie na to przystac, bo, jak mawia stare polske przyslowie -- Gosc w dom -- Bog w dom. No i wtedy nie dolaczymy do Was
Tak wiec poki co -- wybierajcie sami a my zobaczymy co nam wyjdzie z planow na biezaco.
Mysle natomiast, ze wazne by podjac juz teraz ostateczna decyzje co do daty. Wyglada na to, ze wiekszosc jest albo zdecydowanie za 27 kwietnia, albo sie waha/wszystko im jedno, ale aspekt meteorologiczny sklania ich do wyboru daty pozniejszej (o ile dobrze rozumiem).
Tak wiec jak? Ostatecznie decydujemy sie na 27 kwietnia?
I ja tak mysle. Przyszla niedziela czyli 20.04 - tuz za pasem i zapewne nie tylko ja, ale i niektorzy z Was maja na ten dzien ewentualne inne plany. Moje dzieci na przyklad zostaly zaproszone na jakas impreze urodzinowa i w zwiazku z czym musze tamtym rodzicom w miare wczesnie dac znac czy beda w niej uczestniczyc czy tez nie i glupio by mi bylo wobec nich, czekac z decyzja do czwartku czy piatku lub jeszcze pozniej...MaWi pisze:Mysle natomiast, ze wazne by podjac juz teraz ostateczna decyzje co do daty.
Oprocz wilqs72=2+3, ktorzy to jako jedyni, wylacznie na najblizsza niedziele sie zadekralowali - wszystkim innym, jednen z tych dwoch terminow jest obojetny; wiekszosci - z tendencja na 27.04.
W zwiazku z tym proponuje, abysmy pozostali przy 27.04.
(sorry wilqs;( )