Problemy z zasiegiem w Orange

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

MaWi

Problemy z zasiegiem w Orange

Post autor: MaWi »

Czy ktos posiadajacy telefon GSM w sieci Orange moglby sprawdzic czy ma zasieg w chwili obecnej? Od samego rana do chwili obecnej zaden z naszych telefonow komorkowych nie wykazuje oznak podlaczenia do sieci, wiec jestem ciekaw, czy to na zadooopiu padl nadajnik czy firma Orange porzucila na zawsze luksemburskie rubieze ;)

* PS. Mam im do zaplacenia (niezalegly poki co) rachunek i nie wiem po prostu czy jeszcze warto <hahaha>
Basia5

Post autor: Basia5 »

Witam ,
Tez wybralam operatora Orange i z zasiegiem nie mam problemow .
Pozdrawiam
MaWi

Basia5 pisze:Witam ,
Tez wybralam operatora Orange i z zasiegiem nie mam problemow .
Pozdrawiam
Hmmm... fajna odpowiedz. Ja tez z zasiegiem nie mam problemow. Generalnie od jakichs 2 lat. Mnie raczej chodzilo o to czy w tej chwili, obecnie, natenczas, dnia 15.01.2010 o godz. 14.03 jest zasieg w Orange w Wielkim Ksiestwie Luksemburga, czy moze wystapily przejsciowe trudnosci i jesli problem bedzie sie powtarzal nalezy skontaktowac sie ze sprzedawca lub producentem...

Tak wiec nadal, z gory, dziekuje za wszelka odpowiedz na temat.
Borys

Post autor: Borys »

Ojciec Dyrektor po niewlasciwej stronie lozka dzisiaj wstal ??

Mysle ze ( oczywiscie nalezy sie domyslic i nie mozna miec 100 % pewnosci ) ze uzytkowniczka piszaca post w Twoim topicu , zerknela na swoj telefon i gdyby miala brak zasiegu od rana to zapewne zauwazylaby to i psioczyla na czym tylko Swiat stoi ze takie dranie nieslychanie pozbawily ja mozliwosci telefonowania badz esemesowania.

Natomiast najlatwiej bedzie jak wsadzisz Pan swoje 6 liter w wehikul i przejedziesz sie jakies kilka km w strone cywilizacji , zakladam ze zasieg sie pojawi.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Dzieki za dobre rady obywatelu. Mysle, ze gdyby pod wzgledem "napiecia emocjonalnego" oraz poziomu uszczypliwosci przeanalizowac posty szanownego kolegi z ostatnich 2 lat, to wyszloby, ze ma kolega w domu lozko-fenomen, posiadajace obie strony lewe i zadnej prawej. No, ale ze ja tam nikomu nie zwyklem do lozka zagladac, totez nie bede wymagal potwierdzenia lub tez zdementowania powyzszej wiadomosci.

A wyprzedzajac komentarz – sa tacy, ktorzy uwazaja, ze jak sobie na kims dworuja, to sie nazywa "manie poczucia humoru", a jak ktos z nich sobie zarty stroi, to sie nazywa "chamstwo w czystej postaci". Ja nie wnikam czy kolega nalezy do kategorii w/wzmiankowanej czy nie, bo nie chce az tak daleko w offtopiki brnac (hmmm... musialbym sie wtedy sam skasowac, albo przynajmniej przeniesc do "Polanki..." <mrgreen> ).

Uwaga koncowa kolegi jest natomiast wielce trafna – pewnie, ze zawsze mozna wziac i sie przejechac pare kilometrow, czemu nie. Niegdys myslalem, ze skoro cala masa ludzi wybiera uprzejme zapytanie na forum innych rownie uprzejmych uzytkownikow, miast np. wpisac sobie to i owo w "szukaj" albo w googla, to mnie bedzie wolno bez niepotrzebnych komentarzy pozwolic sobie na niewyjezdzanie z domu w celu sprawdzenia czy w okolicy nie padl nadajnik, tylko bede mogl wlasnie skorzystac z pomocy. No, ale skoro moje lenistwo budzi az takie emocje, to chyba wezme i wyjade na spacerek. Szczegolnie, ze zasiegu "na wiosce" jak nie bylo, tak nie ma...
Borys

Post autor: Borys »

Oj Mawi Mawi , a Ty zas o jakichs anal izach psychologicznych. Przystopuj zesz bo zaczne wierzyc w legende z psychotropami.

Zachcialo sie mieszkac na zadoopiu ? To teraz czeba ruszac doopsko zeby zasieg sprawdzic.

I nie nerwuj sie tak !

Pe eS

Tak se pomyslalem , co Ty Mawi z tymi stronami ? Ja nie mowilem czy z lewej czy z prawej tylko ze z niewlasciwej strony wyrka.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
felo

Post autor: felo »

Panowie, dajcie zesz se spokoj z tymi uszczypliwosciami tak przed weekendem...

Co do meritum, zakladam nastepujaca interpretacje: wielce szanownemu dyrektorowi nie zglasza sie karta SIM Orange Polska - mam nadzieje, ze o to chodzilo...

Jesli tak, to w Kopstal takowa funkcjonuje calkiem normalnie, zglaszajac sie w roamingu poprzez VOX, czyli docelowo wlasnie Luksowy Orange.

Houp it helps.

M.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

felo pisze:Co do meritum, zakladam nastepujaca interpretacje: wielce szanownemu dyrektorowi nie zglasza sie karta SIM Orange Polska - mam nadzieje, ze o to chodzilo...
Felo, obawiam sie ze jestes w mylnym bledzie i nie o to chodzilo ;)
Najwyrazniej jestes nie na czasie z lokalnymi operatorami, calkiem niedawno VOX sie przechrzcil na Orange.
Co do meritum - osobiscie nie mam VOX/Orange, ale kolega przy biurku obok ma i u niego dziala (prepaid, na wyswietlaczu operator wyswietla sie jako VOX.LU jesli to moze miec jakies znaczenie)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ODPOWIEDZ