potwierdzenie dokumentow

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
History

potwierdzenie dokumentow

Post autor: History »

Czy ktos moze wie, gdzie w Luksemburgu moge potwierdzic zgodnosc kopii dokukemtu z jego orginalem? Chodzi mi o dyplomy polskich uczelni i ich tlumaczenia na angielski lub niemiecki. Czy potwierdzi mi ktos polski dokument?
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

wybierz się do konsulatu, tam podobno da się to załatwić ;)

http://www.luksemburg.polemb.net/index.php?document=18
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
k-th

Post autor: k-th »

jesli chodzi o potwierdzenie kserokopii, to Twoj urzad gminy powinien zrobic kserokopie i podbic odpowiednia pieczatke. Z tego co pamietam, to Walfer bierze za to 2 euro za strone. Konsulat pewnie jest drozszy
History

Dziekuje bardzo za podpowiedzi.
Mieszkam w Niemczech i w moim urzedzie miasta potwierdzili mi tylko niemieckie tlumaczenia, ale kopii polskich dyplomow juz nie chcieli. Potrzebuje te dokumenty dla liksemburskiej instytucji i nie jestem pewna czy zaakceptuja niemieckie potwierdzenia. No wlasnie i czy zaakceptuja pieczatki z polskiej ambasady? Czy potwierdzenia wystawiane przez polska ambasade sa po polsku czy po francusku? A moze powinnam i tak przetlumaczyc dyplomy na francuski?
poradzcie co robic!
k-th

Post autor: k-th »

eee, a moze podejdz do urzedu miasta w Grevenmacher (tam masz chyba najblizej) i popros o potwierdzenie? W moim przypadku poprostu podbili pieczatke na polskojezycznej kopii dokumentu i bylo po wszystkim.
Jagulina

Post autor: Jagulina »

ja potwierdzalam przy Hamiliusie w zeszlym roku, w tym wysokim budynku gdzie jest administracja, nie pytali czy mieszkam w luxie wiec bez problemow mozesy isc, mialam dokumennty po polsku, angielsku i hiszpansku, od reki, sami robia ksero, chyba 2 euro od dokumentu...
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

History sprobuj tak jak pisali poprzednicy.

Jesli nie potwierdza ci w lux, ze twoj polski dyplom jest oryginalny ( bo o to chyba chodzi) to nie pozostaje ci nic innego jak konsulat ( pan z okienka bardzo mi pomogl w kwestii potwierdzenia, ze moje polskie dokumenty sa oryginalne, ale nie jestem pewna czy konsulat moze jeszcze to robic.najlepiej niech sie wiadoma osoba wypowie :) ) lub jako ostatnia i najbardziej wlasciwa tzw apostila. Z tym papierkiem jest jednakze maly problem, bo mozesz go uzyskac tylko w polsce ,w MSZ. Tu mozesz wiecej na ten temat poczytac.

http://www.msz.gov.pl/Apostille,-,poswi ... ,1796.html
History

Wszytkim dziekuje za pomoc
History

Faktycznie pani w urzedzie miasta w Grevenmacher bez mrugniecia okiem potwierdzila wszystkie kopie :D
ODPOWIEDZ